:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> CATCH THAT KID
CATCH THAT KID
Bespreking door: Didier - Geplaatst op: 2020-09-23
FILM 
Kinderen die een bankoverval plegen omdat een operatie voor hun manke vader onbetaalbaar is. Je kan je als kijker wel afvragen waar het hoofd stond van bepaalde scenaristen, zeker als je weet dat de doelgroep net de kids waren. Sommige journalisten vonden het idee zo verwerpelijk dat ze de film a priori tot brandhout reduceerden, terwijl Roger Ebert (de man die het volgens wel meer dan één keer mis had) de film opstekende duimpjes toewierp. Je vraagt je na afloop luidop af waarom, want hoewel Catch That Kid een niet te mis verstane knipoog is naar de populaire Spy Kids-trilogie van Robert Rodriguez. Kids just want to have fun, en ook wij weten niet wat ons bezielde om deze dwaze film in de lader te werpen, maar het antwoord ligt misschien wel bij Kirsten Stewart die als kind na Panic Room en Cold Creek Manor met Sharon Stone op jonge leeftijd bewees dat ze voor het witte doek geboren was.Opmerkelijk is dat de toen 14-jarige Stewart in deze film de hele cast (zelfs Jennifer Beals... en ja dat is die van Flashdance) zonder moeite naar huis speelde. Het enige positieve dat we kunnen melden overigens...

Madeline Rose "Maddy" Phillips (Kristen Stewart) is een 12-jarig meisje (in films kun je altijd liegen) die net als haar vader dol is op klimmen. Palief moest zijn hobby stoppen toen hij dertig meter naar beneden viel en op het nippertje aan de dood ontsnapte. Madelines moeder (Jennifer Beals) is dan ook zeer bang dat haar dochter ook zoiets zal overkomen. Zonder enige reden valt haar vader (Sam Robards) op de grond neer en het blijkt dat hij door allerlei complicaties jaren na de val tot aan zijn nek verlamd is. Niets kan hem redden, behalve een operatie die 250.000 dollar kost. Het kunnen niet allemaal baby Pias zijn, en de moeder probeert wel om een lening los te peuteren, maar vangt bot. Ook het feit dat ze instaat voor de beveiliging van een bank helpt niet om de directeur om te praten, een bank heeft immers geen hart aldus haar werkgever. Gelukkig is er de slimme Maddy die een plan bedenkt om de bank te beroven. Ze doet daarvoor beroep op de kennis van haar moeder en haar twee vrienden Gus (Max Thieriot) en Austin (Corbin Bleu) die in het wereldje van de go-carts zitten. Om de twee jongens te overtuigen, maakt ze hun elk afzonderlijk wijs dat ze van hen houdt.

Voor Kristen Stewarts mooie ogen zouden we wel het één en ander over hebben, maar dit verhaal is zo ongeloofwaardig (ook al is het een jeugdfilm) dat het ridicuul is en bijna een blamage is voor de jonge tieners voor wie deze film uiteindelijk bedoeld is. Niet dat we onszelf te serieus nemen, per slot van rekening is Jommeke ook geen doorsneekind, maar de film voelt simpelweg veel te veel aan als een soort van Steven Seagal-vehikel voor dolgedraaide kinderen. Op het personage van Kristen Stewart na, wordt alles zo oliedom gekarakteriseerd dat het dwaze verhaal van de eerste tot de laatste minuut belachelijk wordt. Een bijkomend probleem is ook nog dat de James Bond-achtige technologie zo gedateerd is dat Catch That Kid eerder lijkt op een commercial van Fisher Price. Een film die anno 2020 voor niemand waarde heeft en hooguit kan dienen voor Kristen Stewart-fans die behoefte hebben aan een Charlie’s Angels voor kids. Kwestie van de fancollectie te vervolledigen!

BEELD EN GELUID
20th Century Fox mag dan wel de mooiste begingeneriek hebben, toch waren de dvd’s uit hun begindagen ondermaats. Dat kan je ook zeggen voor deze actiefilm voor jongeren. De film straalt een hoog 90’s-gevoel uit, en is bij momenten ronduit lelijk. Het gebrek aan details en scherpte op deze transfer doet daar niet veel goeds aan. Storend is dat niet, uitnodigend evenmin. De geluidsband is een neutrale Dolby Digital 5.1 waar je maar weinig over kan vertellen. De dialogen zijn wel perfect verstaanbaar, maar alle randeffecten die bijdragen aan de actie zijn niet meer dan achtergrondgeluiden.

EXTRA'S
Het enige wat je hier krijgt zijn een paar verwijderde scènes. Troep waar geen mens naar kijkt. 

CONCLUSIE
Misschien zijn wij niet de perfecte kids om hier een juist oordeel over te vertellen, maar op een leuke Kristen Stewart na die hier nog eens bewijst dat ze meer is dan een kindsterretje, is Catch That Kid Amerikaanse junkrommel pur sang.coverStudio: Fox

Regie: Bart Freundlich
Met: Kristen Stewart, Sam Robards, Jennifer Beals, Corbin Bleu, Max Thieriot

Film:
3,5/10

Extra's:
1/10

Geluid:
5/10

Beeld:
5/10


Regio:
2

Genre:
Jeugdfilm

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2004

Leeftijd:
6

Speelduur:
91 min.

Type DVD:
SS-SL

Barcode:
02454312323


Beeldformaat:
1.85:1 PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital 5.1
Frans Dolby Digital 5.1

Ondertitels:
Nederlands, Frans, Arabisch, Engels CC
Extra's:
• Verwijderde scenes


Andere recente releases van deze maatschappij