:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> STARGATE SG-1 VOLUME 05
STARGATE SG-1 VOLUME 05
Bespreking door: Hans - Geplaatst op: 2003-06-24
SERIE
Volume 5 zet de goede lijn van Stargate SG-1 afleveringen verder en dus krijgen we wat inhoud betreft 4 fantastische afleveringen. Hieronder alvast een overzichtje met korte inhoud van de 4 afleveringen op dit 5e volume:

The Tok’Ra – Part 2 (S2, Afl. 13)
Om het Tok’Ra ras voor het uitsterven te behoeden, mag één van hen zich nestelen in het lichaam van Carter’s doodzieke vader. Maar dan vallen de Goa’Uld aan en zelfs als de Tok’Ra dit overleven, kan hun gehele planeet vernietigd worden…

A Matter Of Time (S2, Afl. 14)
Het SG-10 team wordt opgeslorpt door een zwart gat en O’Neill wordt er op uitgestuurd om ze te redden. Maar de aantrekkingskracht van het gat wordt steeds groter, zodat het de aarde bedreigt in haar voortbestaan. Vindt O’Neill een manier om deze allesvernietigende kracht te stoppen?

Touchstone (S2, Afl. 15)
Na de diefstal van een klimaatregelaar op de planeet Madrona wordt het SG-1 team als de schuldige gebrandmerkt. Degene die dit heeft gestolen, beheerst nu het klimaat van de hele wereld. Kan O’Neill de klimaatregelaar terugvinden en verhinderen dat het eco-systeem wordt vernietigd door het vreselijke weer?

The Fifth Race (S2, Afl. 16)
Wanneer O’Neill in een mysterieus buitenaards voorwerp kijkt, raakt zijn brein geïnfiltreerd door vreemde intelligente krachten. Jackson gelooft dat O’Neill nu in staat is de geheimen van de Stargate te begrijpen. Kan Jackson hem deze geheimen ontfutselen en toch O’Neill’s leven redden?

BEELD EN GELUID
Het begint reeds een echte traditie te worden. Ja, u kunt het al raden, deze DVD beschikt ook weer over een beeldtransfer die op een beetje filmgrain na volledig vrij is van elke vorm van beschadiging of eender welke vormen van compressiefouten. Weerom wordt er op de hoes verkeerdelijk melding gemaakt van een Engelse Discrete Surround audiotrack. In werkelijkheid beschikt de DVD namelijk over een Dolby Digital 2.0 Surround. Deze track is zeer helder en biedt voldoende detail en maakt dus volop gebruik van zijn mogelijkheden.

EXTRA'S
Geen extra’s aanwezig.

CONCLUSIE
Volume 5 zet de goede verhaallijnen van Volume 4 verder en zorgt dus ook voor een paar uren zeer degelijk entertainment. Beeld en geluidskwaliteit zijn zoals we ondertussen gewoon zijn zeer goed. Weerom een echte aanrader dus.


cover
Studio: MGM

Regie: diversen
Met: Richard Dean Anderson, Amanda Tapping, Michael Shanks, Christopher Judge, Don Davis

Film:
10/10

Extra's:
0/10

Geluid:
8/10

Beeld:
8/10


Regio:
2

Genre:
Sciencefiction

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
1998

Leeftijd:
12

Speelduur:
170 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
87126260049981


Beeldformaat:
1.78:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Engels Dolby Surround 2.0
Frans Dolby Surround 2.0
Italiaans Dolby Surround 2.0

Ondertitels:
Nederlands, Frans, Italiaans, Engels CC
Extra's:
• geen

Andere recente releases van deze maatschappij