:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Indies Home Entertainment >> PERSBERICHT: GRIJPSTRA EN DE GIER
PERSBERICHT: GRIJPSTRA EN DE GIER
Bron: Indies Home Entertainment - Datum: 2004-04-14 - Geplaatst door: Werner
Indies Home Entertainment verwerft de rechten voor het uitbrengen op DVD van RTL 4 tv-serie Grijpstra en de Gier

RTL/de Holland Media Groep (HMG) en Endemol hebben aan Indies Home Entertainment het exclusieve recht verleend om de nieuwe uiterst succesvolle politieserie Grijpstra en de Gier uit te brengen op DVD.

Na de succesvolle televisieserie over forensisch onderzoek Crime Scene Investigation is dit het tweede project in de samenwerking tussen Indies en HMG.

De eerste aflevering van Grijpstra en de Gier was te zien op RTL4 op vrijdag 19 maart 2004. De eerste reeks bestaat uit negen afleveringen van ca. 50 minuten, welke wekelijks op vrijdag om 20:30 uur op RTL 4 te zien zijn.

De serie is gebaseerd op de boeken van auteur Janwillem van de Wetering over twee qua karakter zeer verschillende rechercheurs. Jack Wouterse geeft gestalte Grijpstra en Roef Ragas speelt de Gier.

Hans Kok (directeur Indies Home Entertainment): "We zijn erg blij met deze mogelijkheid om de krachten te bundelen met HMG en Endemol om gezamenlijk een succes te maken van deze dvd-release."

René Smit (Manager RTL Licensing): "RTL 4 heeft een reputatie hoog te houden als het gaat om mooi en kwalitatief drama. De Endemol-productie Grijpstra en de Gier is het nieuwe succes in een lange reeks. We zjjn heel blij dat we dat succes samen met Indies kunnen uitbreiden op dvd."

UIT HET ARCHIEF