:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Video Film/Express >> PERSBERICHT: RELEASES OKTOBER 2004
PERSBERICHT: RELEASES OKTOBER 2004
Bron: Video Film/Express - Datum: 2004-10-25 - Geplaatst door: Werner
Deze maand bij Video/Film Express het tweede seizoen van de legendarische tv-serie Het Kleine Huis Op De Prairie en drie bioscoopfilms, waaronder het regiedebuut van de veelzijdige Ed Solomon.

BLACKWOODS

Van Uwe Boll, de regisseur van het onlangs ook op DVD uitgebrachte House Of The Dead, een psychologische horrorthriller uit 2002 met onder anderen Michael Paré en Patrick Muldoon. Laatstgenoemde speelt de rol van Matt, die achtervolgd wordt door de herinnering aan een auto-ongeluk waarbij hij - met een paar glazen teveel op - een meisje doodreed. Sindsdien is hij niet echt meer zichzelf. Jaren later gaat hij een weekendje op stap met zijn nieuwe vriendin, Dawn. Na een stevig potje vrijen gaat Dawn een wandeling maken; in haar afwezigheid wordt Matt in het hotel door een vreemde met een bijl aangevallen. Matt ontsnapt aan een vroege dood en gaat op zoek naar zijn vriendin in het bos. Daar stuit hij op haar familie, die hem te pakken nemen, vastbinden en hem onderwerpen aan een 'proces' vanwege de dood van dat meisje enkele jaren eerder. Hij wordt schuldig bevonden en het bos ingestuurd, waar de familie op hem jacht gaat maken...

Speelduur: 90 minuten
Regie: Uwe BollLEVITY

Levity (2002) is de eerste bioscoopfilmregie van de veelzijdige acteur, producer, tv-regisseur en scriptwriter (Men In Black, Charlie's Angels) Ed Solomon. Hij heeft er een esthetisch fraaie film van gemaakt, daarbij geholpen door een ware sterrencast met Billy Bob Thornton, Morgan Freeman, Kirsten Dunst en Holly Hunter. De film vertelt het verhaal van Manuel Jordan (Thornton), die negentien jaar in de gevangenis heeft gezeten vanwege moord op een tiener tijdens een roofoverval. Hij is vastbesloten zijn leven weer zin te geven wanneer hij voorwaardelijk vrijkomt. Daartoe gaat hij op bezoek bij de zuster van het slachtoffer in de hoop om haar op een of andere manier te kunnen helpen. Hij vindt werk bij een mysterieuze predikant, raakt bevriend met die zuster én komt in contact met een aan drugs verslaafde dochter van een beroemde zanger, die wel wat geestelijke bijstand kan gebruiken.

Speelduur: 90 minuten
Regie: Ed SolomonCOCK & BULL

Twee vrienden: Travis en Jacko. De eerste tracht uit alle macht te ontsnappen aan het uitzichtloze ruige leven in Chicago's Southside door zich op een bokscarrière te richten, de tweede is niet zo ambitieus en groeit uit tot een rasprovocateur en straatvechter. Op de vooravond van een zeer belangrijke boksmatch van Travis wil Jacko dat zijn vriend zijn loyaliteit aan hem bewijst door mee te doen aan een uiterst gevaarlijk klusje... Met o.a. Bret Roberts (Pearl Harbor), Robert Miano (Donnie Brasco) en Brian A. Green (Beverly Hills 90210).

Speelduur: 105 minuten
Regie: Billy HayesHET KLEINE HUIS OP DE PRAIRIE - SEIZOEN 2

Een van de bekendste televisieseries ter wereld is Het Kleine Huis Op De Prairie, dat op 11 september 1974 debuteerde op de Amerikaanse televisiezender NBC. Eind april 2004, bijna dertig jaar later, bracht Video/Film Express het complete eerste seizoen uit op DVD. Met succes en nu dan seizoen 2. Het Kleine Huis Op De Prairie is gebaseerd op de uitstekend verkochte boekenserie die Laura Ingalls Wilder (1867-1957) schreef over de belevenissen van haar familie aan het eind van de negentiende eeuw. De tv-serie werd genomineerd voor 17 Emmy Awards en 3 Golden Globes.

Michael Landon trad in eerste instantie alleen op als executive producer van de serie, maar toen de acteur die de rol van Charles Ingalls zou spelen niet kwam opdagen, nam hij die rol op zich en daar kweet hij zich van met zijn van Bonanza bekende charme. Het boeiende verhaal van de serie vertelt over het dramatische leven van de jonge pioniersfamilie Ingalls dat zich een plek probeert te verwerven in het stadje Walnut Grove in de buurt van de Plum River in Minnesota. Veel van de bewoners van Walnut Grove delen in de verwikkelingen rond het hard werkende en niet voor rampspoed gespaarde gezin.
De serie is voor de DVD-release geheel 'opgepoetst': zowel beeld als geluid is gerestaureerd met behulp van geavanceerde tools voor kleurcorrectie en beeldscherpte en de nieuwste ruisonderdrukkingstechnieken.

De vierentwintig afleveringen van het tweede seizoen (1975-1976) worden door Video/Film Express uitgebracht in twee configuraties: een 6DVD-box (in digipack) met de complete serie en in twee 3DVD-boxen met elk 12 afleveringen. In de 6DVD-box bevat de zesde DVD de extra features, waaronder character profiles, een fotoalbum en een interactieve quiz. De 3DVD-boxen bevatten geen extra features. De totale speelduur van de serie is 18 uur.

UIT HET ARCHIEF

Recent nieuws van dezelfde bron