:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> aRTi Producties >> NIEUWSBERICHT: DVD MASTER AWARDS 2002
NIEUWSBERICHT: DVD MASTER AWARDS 2002
Bron: aRTi Producties - Datum: 2002-03-28 - Geplaatst door: Serge
De beste DVD’s van het jaar
Op maandag 8 april 2002 worden in Hilversum de beste DVD releases van 2001 bekroond met een master award. De master awards zijn kwaliteitsprijzen voor DVD’s, waarbij vooral gelet wordt of de mogelijkheden die het medium biedt optimaal benut zijn. Beeld- en geluidskwaliteit en de toegevoegde waarde van de extra’s zijn daarbij minstens zo belangrijk als de film of artiest.

O.a. Lee Towers (genomineerd voor Beste DVD Muziek, Populair) en Erik de Bruijn (genomineerd met ‘Wilde Mossels’ voor Beste DVD Nederlandstalig en Beste Nederlandse Productie) krijgen op 8 april van René Mioch te horen of hun DVD is uitgekozen tot beste DVD van 2001. De jury bestaat uit vakmensen en iedereen die voor 2 april zijn stem uitbrengt via www.masterawards.nl.

De grootste ‘Home Cinema’
De uitreiking van de awards vindt plaats in Theater Gooiland dat speciaal voor deze gelegenheid wordt omgebouwd tot de grootste ‘Thuis Bioscoop’ van Nederland. In huiselijke setting zal René Mioch de winnaars interviewen en distributeurs vragen wat ons komend jaar op DVD gebied te wachten staat. Aansluitend zal de DVD ‘3000 Miles to Graceland’ (Kurt Russelll, Kevin Kostner, Christian Slater en Courtney Cox) te zien zijn. ‘3000 Miles to Graceland’ is onder andere gekozen vanwege de goede beeldkwaliteit en de overdonderende geluidseffecten. Een uitstekende DVD om te beoordelen, of de echte bioscoopervaring thuis herbeleefd kan worden. Men dient dan wel over een goede beeld- en geluidsinstallatie te beschikken. Zo wordt er voor deze voorstelling gebruik gemaakt van een DLP videoprojector en een 5.1 Dolby Digital geluidsinstallatie.

Kaartverkoop
De uitreiking is toegankelijk voor publiek. Kaarten kosten € 20.00 en zijn verkrijgbaar via info@masterawards.nl (reserveringskosten € 1.00).

De jury
De uitslag wordt bepaald door een weging van de stemmen van de vakjury in combinatie met de uitslag van de stemming uit de publiekspoll op www.masteraward.nl.

De vakjury bestaat uit: Dick Maas (Regisseur 'De Lift', 'Flodder', 'Amsterdamned'), Roel Reiné (Regisseur 'The Delivery'), Ferry Mulder (DVD-Home.nl), Titus Kroon (Rigu Sound), Frank Raats (VN Productions), Willo Schröer (Muziek & Beeld), André Waardenburg (Skrien/NRC Handelsblad), en Rafael Zawada (DVD Report, SF Report).

Categorieën
De master awards worden voor de tweede maal uitgereikt en zijn onderverdeeld in 16 categorieën:

Beste DVD Film
Beste DVD Muziek Populair
Beste DVD Muziek Klassiek
Beste DVD Special Interest
Beste DVD Nederlandstalig
Beste DVD Nederlandse Productie-Film/TV
Beste DVD Nederlandse Productie-Muziek
Beste DVD Box
Beste Beeldkwaliteit
Beste Geluidskwaliteit
Beste Presentatie (hoesontwerp)
Beste Extra’s
Beste Online Feature
Beste Game
Beste Menu Design
Beste Distributeur

De master awards worden mede mogelijk gemaakt door (in alfabetische volgorde): 20th Century Fox Home Entertainment, A-Film Home Entertainment, aRTi Producties, Columbia Tristar Home Video, DVD Report, iMediate, NOB DVD Production, Paramount Home Entertainment, Universal Pictures Benelux en Warner Home Video.


Recent nieuws van dezelfde bron