:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Warner >> PERSBERICHT: ARGO
PERSBERICHT: ARGO
Bron: Warner - Datum: 2013-01-19 - Geplaatst door: Werner
ARGO

Warner Home Video brengt op 20 maart de meeslepende thriller Argo uit op Blu-ray en dvd. Oscarwinnaars Ben Affleck en George Clooney sloegen de handen in elkaar en brengen dit onwaarschijnlijke, waargebeurde verhaal over een riskante reddingsoperatie, die tot 1997 door de Amerikaanse overheid geheim werd gehouden. In deze spannende en sfeervolle thriller, gesitueerd in een van de belangrijkste historische periodes van de afgelopen decennia, ontdek je waarom!

Afgelopen weekend won Argo twee Golden Globes, waaronder die voor Beste Regisseur (Ben Affleck) en Beste Film (Drama). De film is ook 7 keer genomineerd voor de Oscars, onder andere in de categorieën Beste Film en Beste Acteur in Bijrol (Alan Arkin). Eerder won Argo al de prijs voor Beste Film en Beste Regisseur (Ben Affleck) op de Critics' Choice Awards.

Synopsis
Op 4 november 1979, het hoogtepunt van de Iraanse revolutie, bestormen furieuze Iraanse studenten de Amerikaanse ambassade. In de chaos die daarop volgt weten zes medewerkers te ontsnappen, en zij krijgen onderdak van de ambassadeur van Canada. Op ieder moment kan het zestal ontmaskerd worden, de CIA moet dus snel met een ingenieus plan komen om hen zo snel mogelijk het land uit te smokkelen. Exfiltratie - expert Tony Mendez (Ben Affleck) komt met een even verbijsterend als hachelijk plan op de proppen, een plan dat je normaal alleen in films ziet..

Argo beschikt over een beresterke cast, met onder meer Oscarwinnaar Alan Arkin (Little Miss Sunshine), Bryan Cranston (Breaking Bad) en John Goodman (You Don't Know Jack).

Bonusmaterialen
• Featurette (BD en dvd): 'Rescued from Teheran: We Were There'; President Jimmy Carter, Tony Mendez en de echte huisgast vertellen de feiten achter dit verbluffende en unieke verhaal.
• Feature Length Picture in Picture (BD): 'Eye Witness Account': herbeleef de aanval op de Amerikaanse ambassade in november 1979 en de dappere reddingsmissie in januari 1980 door de ogen van hen die het meegemaakt hebben.
• Argo: Absolute Authenticity (BD): Van de personages tot de bloedstollende actie, Ben Affleck's oog voor detail en neus voor realisme plaatsen hem in het rijtje van topregisseurs.
• Argo: The CIA & Hollywood Connection (BD): Regisseur Ben Affleck en voormalig CIA - agent Tony Mendez geven hun kijk op de dekmantel en de originele documentatie om de fictieve film Argo uiteindelijk naar Hollywood te brengen.
• Escape from Iran: The Hollywood Option (BD): Escape from Iran herdenkt de 25e verjaardag van de 'Canadian Caper', en neemt ons terug mee naar deze wonderbaarlijke affaire met directe getuigenissen van de Amerikanen die onderdak vonden bij de Canadese ambassade in Teheran, en de Canadezen die hun eigen veiligheid op het spel gezet hebben om hun buren onderdak te bieden.
Recent nieuws van dezelfde bron