:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Razor Reel Flanders Film Festival >> NIEUWSBERICHT: 8E EDITIE VAN HET RAZOR REEL FLANDERS FILM FESTIVAL
NIEUWSBERICHT: 8E EDITIE VAN HET RAZOR REEL FLANDERS FILM FESTIVAL
Bron: Razor Reel Flanders Film Festival - Datum: 2015-09-23 - Geplaatst door: Werner
8E EDITIE VAN HET RAZOR REEL FLANDERS FILM FESTIVAL

van 5 tot 10 november 2015 in Brugge

Van donderdag 5 november tot en met dinsdag 10 november 2015 vindt de achtste editie van het Razor Reel Flanders Film Festival plaats in de Brugse stadscinema Liberty. Gedurende zes dagen zal het Razor Reel Flanders Film Festival een kwalitatieve en gevarieerde selectie van de beste nationale en internationale genrefilms presenteren en dit in een unieke, intieme en gezellige sfeer.

Voor een achtste keer kleurt Razor Reel de novembermaand met een gevarieerd en kwalitatief hoogstaand fantastisch filmaanbod! U bent bij Razor Reel aan het juiste adres voor de betere suspense thrillers, actiefilms, science fiction films, horrorfilms, zwarte komedies, re-runs van klassiekers, special interest documentaires en fantastische kortfilms. Tevens verwelkomt Razor Reel diverse internationale filmgasten en kunt u er terecht voor Q&A’s en informatieve lezingen die de kennis van elke bezoeker verrijken.

De achtste editie belooft een spetterende programmatie waar filmbeleving, een kwalitatieve en laagdrempelige programmatie centraal staan. Razor Reel opent de deuren voor iedereen die wil genieten van een superieure filmbelevenis in de fantastische cinema Liberty.

Het lijkt alsof het festival in duur gehalveerd wordt, maar toch biedt Razor Reel, in vergelijking met vorige edities, evenveel films aan op minder dagen.

Tijdens editie acht stelt Razor Reel de festivalganger voor 100% centraal door een meer gevuld filmaanbod op minder dagen te programmeren maar ook door de volledige concentratie op 1 zaal: de stadscinema Liberty; de oudste cinemazaal van Brugge, die niet alleen garant staat voor een superieure filmbelevenis maar die ook voor de Razor Reel festivalbezoeker een film(t)huis is!

Net zoals voorgaande edities, biedt Razor Reel tijdens de achtste editie een platform aan de debuterende filmmakers via de Young Blood sectie. Filmmakers die recent hun eerste of tweede filmproductie gemaakt hebben, worden hier in de ‘spotlights’ geplaatst en maken kans op de Young Blood Award voor de beste debuterende fantastische langspeelfilm.

Ook de kortfilmselectie, met als hoogtepunt de internationaal gereputeerde Méliès d’Argent kortfilmcompetitie voor beste Europese fantastische kortfilm, is een aanrader voor iedereen die debuterend filmtalent wil ontdekken.

Om alvast in de mood te komen voor het Razor Reel Flanders Film Festival, zal Razor Reel op zondag 20 september 2015 aanwezig zijn op de tweede editie van de Brugse Cultuurmarkt. Breng ons zeker een bezoekje als je meer wenst te weten te komen over het Razor Reel Flanders Film Festival.

Razor Reel is ook nog steeds op zoek naar vrijwilligers die willen mee helpen voor, tijdens of na het festival! Heeft u interesse: contacteer dan vrijwilligerscoördinator Nick Vermeulen via e-mail: nick@razorreel.be

Wil je extra informatie over het Razor Reel Flanders Film Festival? Neem dan een kijkje op www.rrfff.be of www.facebook.com/rrfff.UIT HET ARCHIEF

Recent nieuws van dezelfde bron