:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Jekino >> NIEUWSBERICHT: CLOUDBOY
NIEUWSBERICHT: CLOUDBOY
Bron: Jekino - Datum: 2016-07-21 - Geplaatst door: Werner
OPNAMES INTERNATIONALE COPRODUCTIE CLOUDBOY GESTARTN IN NOORWEGEN

Op 13 juli zijn de opnames gestart van de familiefilm Cloudboy in Øverbygd, Noorwegen. Regisseur Meikeminne Clinckspoor, die ook het scenario schreef, situeert haar langspeelfilmdebuut tijdens de zomervakantie tegen de achtergrond van het Midzomerfeest. Voor de productie van deze avontuurlijke familiefilm werken niet minder dan vier landen samen. De Belgische producent Katleen Goossens van Bulletproof Cupid produceert samen met het Nederlandse Submarine, Göta Film International uit Zweden en StorylineNOR uit Noorwegen.

Regisseur Meikeminne Clinckspoor
Cloudboy vertelt het verhaal van de 11-jarige stadsjongen Niilas die, zolang hij zich kan herinneren, bij zijn papa woont. Zijn Zweedse mama Katarina kent hij nauwelijks.  Deze zomervakantie moet de verlegen Niilas –zeer tegen zijn zin- afreizen naar Lapland waar zijn moeder en haar nieuwe gezin bij de Sami, tussen de rendieren, wonen. De rendiertrek is volop aan de gang en ook Niilas moet een handje toesteken. Maar wat moet hij daar zonder internet of games? Ondanks de warme ontvangst, reageert Niilas zeer terughoudend. De enige die langzaamaan tot hem doordringt, is zijn nieuwe zus Sunnà. Stilaan ontdekt hij zijn roots, die sterker blijken dan hij ooit had kunnen vermoeden. Tegen alle verwachtingen in beleeft Niilas de meest avontuurlijke zomer van zijn leven.

De film wordt gefinancierd met de steun van het Vlaams Audiovisueel Fonds, het Nederlands Filmfonds, het Creative Europe programma van de Europese Unie, BNP Paribas Fortis Film Finance, Filmcamp en filmpool nord. Opnames vinden deze zomer plaats in Noorwegen en België. Filmdistributeur Jekino brengt Cloudboy in het voorjaar van 2017 uit in de bioscoop.

Volg Cloudboy op https://www.facebook.com/cloudboythefilm