:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Remain In Light >> PERSBERICHT: RELEASES FEBRUARI 2021
PERSBERICHT: RELEASES FEBRUARI 2021
Bron: Remain In Light - Datum: 2021-01-12 - Geplaatst door: Werner
DVD & BLU-RAY RELEASES FEBRUARI 2021

Februari starten we met de verfrissende tragedie Lara, of hoe een moeder actief het leven van haar volwassen zoon probeert te verzieken. Een scherpe maar tevens luchtige kijk op de missverkiezingen krijgen we voorgeschoteld met Misbehaviour. In Summerland krijgt schrijfster Alice tijdens WOII ongewild de voogdij over een schuchter jongetje. Door deze confrontatie komen onderdrukte emoties en geheimen toch weer aan de oppervlakte. Voor haar pakkende Touching Infinity volgde regisseuse Griet Teck drie mensen die weten dat hun einde onherroepelijk nadert. Helmut Newton: Bad And The Beautiful brengt een eerbetoon aan één van de meest invloedrijke en spraakmakende fotografen van vorige eeuw, controverse was nooit ver af. In de horrorfilm Breeder onderzoek een journaliste een gerenommeerd cosmeticabedrijf, dat wel op een heel lugubere manier de veroudering van haar klanten aanpakt. Met Jeanne D’Arc maakte Bruno Dumont opnieuw een zinderende film over Frankrijks nationale heldin. ‘

LARA

Vandaag is Lara’s zestigste verjaardag, met als langverwacht hoogtepunt de pianorecital die haar zoon zal geven. Viktor, wiens muzikale carrière bij zijn dominante moeder altijd voorop stond, laat de hele dag echter niets van zich horen. Lara besluit tot een ongebruikelijke oplossing, maar ze staat in de uren tot aan het concert zelf voor de grootste verrassingen. Jan Ole Gerster, bekend van Oh Boy, is een van Duitslands succesvolste jonge makers. In zijn nieuwste film Lara worden de hoofdrollen verzorgd door Corinna Harfouch (Der Undergang, Perfume) en Tom Schilling (Werk Ohne Autor, Oh Boy, Der Baader Meinhof Complex).

Regie: Jan Ole Gerster
Cast: Corinna Harfouch, Tom Schilling, Volkmar Kleinert
Releasedatum dvd: 3 februari 2021.

MISBEHAVIOUR

In 1970 vindt de Miss World-verkiezing plaats in Londen, met de Amerikaanse komedie-legende Bob Hope als presentator. De show is in die tijd met meer dan 100 miljoen kijkers het best bekeken tv-programma ter wereld. De dan net opgerichte Women’s Liberation Movement, die de verkiezing ziet als een vernedering van vrouwen, besluit de live-uitzending van de show te verstoren. Die avond wordt geschiedenis geschreven.

Regie: Philippa Hawtorpe
Cast: Keira Knightley, Greg Kinnear, Rhys Ifans, Gugu Mbatha Raw
Releasedatum dvd: 17 februari 2021.

SUMMERLAND

Om zich te kunnen concentreren op haar werk als schrijfster in het midden van WOII, sluit de jonge ambitieuze Alice (Gemma A.) zich op in haar werkkamer op de kliffen van Dover. Afgesloten van de buitenwereld probeert ze wetenschappelijk bewijs te vinden dat mythes en magie niet bestaan. Haar isolement wordt doorbroken wanneer ze de zorg voor de jonge, uit Londen gevluchte Frank op zich moet nemen. Door zijn onschuld en nieuwsgierigheid komen emoties en geheimen uit het verleden naar boven die ze lange tijd heeft proberen te onderdrukken.

Regie: Jessical Swale
Cast: Gemma Arterton, Gugu Mbatha-Raw, Penelope Wilton
Releasedatum dvd en Blu-ray: 17 februari 2021.

TOUCHING INFINITY

Rebecca leeft al vijf jaar met kanker. Haar man Bart en hun drie jonge dochters Helena, Elodie en Feline gaan hier elk op hun eigen manier mee om. Nu het einde dichterbij komt, groeit Rebecca’s verlangen om bewust afscheid te nemen. Dat gebeurt op een zeer open, liefdevolle en serene manier. Het afscheid onthult de essentie van het leven. Fernand en Emma zijn een oud en kinderloos stel. Ze waren en zijn nog steeds elkaars grote liefde. Al mijmerend kijken ze terug op een mooie tijd samen. Voor Emma is een leven zonder Fernand, met wie ze 62 jaar samen was, bijna ondenkbaar. De hoogbejaarde Delphine woont in bij haar dochter Myriam. Haar nieren gaan snel achteruit en een onverwerkt verdriet valt haar zwaar. Gelukkig staat Myriam aan haar zijde om met liefde en de nodige humor voor haar te zorgen.

Regie: Griet Teck
Releasedatum dvd: 17 februari 2021.

HELMUT NEWTON: BAD AND THE BEAUTIFUL

Releasedatum dvd: 24 februari 2021.

JEANNE D'ARC

Het verhaal van de vijftiende-eeuwse heldin Jeanne d’Arc is al vele malen op film verteld, maar nooit zo excentriek en experimenteel als hier door Bruno Dumont. In de schurende musical Jeannette toonde Dumont al haar jeugdjaren en roeping door God. Deze opvolger, opnieuw geïnspireerd door de geschriften van de katholieke dichter Charles Péguy, draait om het einde van haar leven. Nadat ze het Franse leger tijdens de Honderdjarige Oorlog naar een zegetocht heeft geleid, volgt een proces waarin ze wordt beschuldigd van ketterij. Dumonts minimalistische vertelling draait niet om de historische feiten, maar trekt ons Jeanne’s hoofd in. De Franse nationale heldin, die in werkelijkheid negentien was toen ze tot de brandstapel werd veroordeeld, wordt gespeeld door de twaalfjarige Lise Leplat Prudhomme, de jongste van de twee actrices die in Jeannette de titelrol speelden. Het zet de kinderlijke onschuld van Jeanne d’Arc des te sterker af tegen de starre striktheid van de groep oude mannen die over haar oordeelt.

Regie: Bruno Dumont
Cast: Lise Leplat Prudhomme, Jean-François Causeret, Daniel Dienne
Releasedatum dvd: 24 februari 2021.

BREEDER

Een meedogenloze zakenvrouw ontvoert jonge vrouwen als onderdeel van een bio-hacking experiment om het verouderingsproces om te keren. Mia wil dit onderzoeken, maar wordt al snel het volgende slachtoffer. Jens Dahl (Pusher) levert met Breeder een erg expliciete en meeslepende aanklacht op onze klassenmaatschappij.

Regie: Jens Dahl
Cast: Sara Hjort Ditlevsen, Anders Heinrichsen, Morten Holst
Releasedatum dvd: 24 februari 2021.