:: ARTIKELS ::
DVDInfo.be >> Artikel >> Achtergrond >> WANNEER KRIJGT EEN DVD HET LABEL TOP-DVD?
WANNEER KRIJGT EEN DVD HET LABEL TOP-DVD?
Type: Achtergrond - Datum: 2003-02-01 - Geplaatst door: Serge
Sinds kort voorzien wij onze besprekingen met het predikaat “Top-DVD”. Hiermee willen wij kwalitatief hoogstaande dvd’s duidelijk onderscheiden van de overige besprekingen.



De criteria om zo’n predikaat toe te kennen, zijn vrij eenvoudig. De scores van de extra’s moet minstens 8/10 en van beeld/geluid minstens 9/10 bedragen. De score van de film wordt hierbij op geen enkel moment in rekening gebracht. Enkel de technische presentatie is van belang. Omdat de beoordeling over de film zelf natuurlijk puur een subjectieve kwestie is, hebben we besloten om het inhoudelijk cijfer niet in rekening te brengen voor het predikaat Top-DVD.

Uitzondering op de regel kunnen eventueel de zogenaamde Superbit-DVD's van Columbia Tristar vormen; deze halen namelijk onmogelijk een score voor extra's, vermits deze geen extra's bevatten en ook als dusdanig worden gepresenteerd. Echter omdat er sprake is van een Superbit Deluxe (met extra's!) hebben we besloten om de huidige Superbit releases dit predikaat niet toe te kennen.

Een lijstje van dvd’s die met zo’n icoontje mogen pronken, vind je hier.



Andere artikels van hetzelfde type