:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> BONE COLLECTOR, THE
BONE COLLECTOR, THE
Bespreking door: Serge - Geplaatst op: 2000-08-14
FILM
The Bone Collector is het verhaal over een seriemoordenaar in New York. Op een dag wordt een echtpaar ontvoerd door een taxichauffeur. Het lijk van de man wordt door politieagente Amelia Donaghy (Angelina Jolie) ontdekt. Er is een vinger afgesneden. Ze vindt tevens enkele aanwijzingen die de dader heeft achtergelaten. De politie kan daarmee in eerste instantie niets aanvangen en roept daarom de hulp in van Lincoln Rhyme (Denzel Washington), ooit een succesvol forensisch onderzoeker en auteur van enkele bestsellers tot een werkongeluk hem vanaf de nek volledig verlamde. Hij is helemaal afhankelijk van apparaten en zijn persoonlijke verpleegster. Desondanks is hij bereid om te helpen bij het onderzoek. Hij betrekt er zelfs Amelia bij, die zijn functie als onderzoeker zal overnemen. Lincolns flat wordt het centrum van de onderzoekcel en beetje bij beetje raken ze op het spoor van de dader, die trouwens nog enkele slachtoffers maakt.

Jammer genoeg is The Bone Collector over de gehele lijn niet echt spannend zoals Seven dat bijv. wel was. En de manier waarop de aanwijzingen die de dader telkens achterlaat worden ontrafeld, het grenst bij momenten aan het ongeloofwaardige. Lincoln mompelt een paar woorden en opeens heeft hij de ene ingeving na de andere waarna ze de mogelijke plaats achterhalen waar het volgend slachtoffer zich bevindt. En dan blijkt dat ze telkens het juiste gebouw binnenlopen. Straffe toeren allemaal. Maar goed, de film wordt uiteindelijk wel gered door uitstekende acteerprestaties van Angelina Jolie en Denzel Washington.

BEELD & GELUID
Columbia Tristar blijft één van de koplopers wat betreft beeld- en geluidskwaliteit. The Bone Collector is alweer een dvd van topkwaliteit. De film wordt gepresenteerd in een anamorf 2.35:1-beeldformaat dat er zeer goed uitziet. De film bevat veel donkere scènes, maar dat levert voor deze transfer geen probleem op. Het beeld blijft over de hele lijn scherp en zeer gedetailleerd. De geluidstrack is een Dolby Digital 5.1-mix die voortreffelijk klinkt. De film moet het voornamelijk hebben van de dialogen, wat niet meteen resulteert in het gebruik van alle kanalen. De achterste kanalen worden af en toe gebruikt voor achtergrondgeluid, politiesirenes, etc.

EXTRA'S
Qua extra's is deze dvd niet echt denderend. Alhoewel we niet mogen klagen, want sommige studio's voorzien helemaal geen extra's. De audiocommentaar door regisseur Philip Noyce is over het algemeen heel informatief en interessant. Hij vertelt niet alleen hoe de casting van de acteurs is verlopen, maar besteedt eveneens aandacht aan technische details. Hij heeft het ook over geweld in films en welke invloed dat heeft in onze hedendaagse maatschappij. De commentaar heeft Nederlandse en Duitse ondertitels. Voorts is er de 22 minuten durende documentaire A Collection of Stories met interviews, twee bioscooptrailers voor The Bone Collector en Devil In A Blue Dress, en filmografiëen.

CONCLUSIE
The Bone Collector is onderhoudend, maar niet echt spannend en het scenario zorgt ook al niet voor grote verrassingen. Technisch is de dvd evenwel helemaal in orde met een beperkte hoeveelheid extra's.


cover
Studio: Columbia Tristar

Regie: Philip Noyce
Met: Denzel Washington, Angelina Jolie, Ed O'Neill, Luis Guzman, Michael Rooker, Queen Latifah, Leland Orser

Film:
5/10

Extra's:
5/10

Geluid:
9/10

Beeld:
9/10


Regio:
2

Genre:
Thriller

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
1999

Leeftijd:
16

Speelduur:
114 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
8712609070033


Beeldformaat:
2.35:1 anamorf PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital 5.1
Duits Dolby Digital 5.1
Audiospoor Dolby Digital 5.1

Ondertitels:
Nederlands, Engels, Duits, Deens, Noors, Zweeds, Grieks, Tsjechisch, Hongaars, Pools, Hebreeuws, Arabisch, Turks
Extra's:
• Audiocommentaar door regisseur
• Bioscooptrailer
• Isolated Soundtrack
• "A Collection of Stories"
• Filmografieën

Andere recente releases van deze maatschappij