:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> PLACE BEYOND THE PINES, THE
PLACE BEYOND THE PINES, THE (BLU-RAY)
Bespreking door: Didier - Geplaatst op: 2023-04-13
FILM 
Films van meer dan 140 minuten die geen seconde te lang aanvoelen zijn dun gezaaid, en The Place Beyond The Pines is daar één van. Dat vonden ze ook bij Studio Canal van deze parel, die nu zo goed als vergeten is, toen co-schrijver en regisseur Derek Cianfrance met een script afkwam van 158 pagina's. De producers wilden alleen maar groen licht geven indien Cianfrance een deel van zijn verhaal zou laten vallen. Zonder ook maar iets te verwijderen, gebruikte hij een kleiner lettertype en merkte niemand dat het 120 pagina's tellende script niet met één komma was aangepast. Cianfrance klopte na Blue Valentine voor de tweede keer aan bij zijn goede vriend Ryan Gosling voor de hoofdrol, die toehapte maar hier wel moest leren motorrijden.
Gosling speelt Luke, die met zijn motor een levende kermisattractie is. Andere interesses heeft hij niet, en zoals alleen Gosling dat kan, staart hij voortdurend voor zich uit met de blik op oneindig. Doelloos racet hij door de straten van Schenectady, een buitenwijk in New York, waar hij opnieuw contact probeert te zoeken met zijn gewezen liefje Romina (Eva Mendes), van wie hij niet eens weet dat ze bevallen is van een zoontje waarvan hij de vader is. Het was trouwens Ryan Gosling die Eva Mendes (met wie hij later ook in werkelijkheid zou trouwen) zelf de rol van Romina Gutierrez voorstelde, ook al vond Derek Cianfrance dat de twee niet bij elkaar passen, en stak hij het niet onder stoelen of banken dat hij niet zo weg was van het acteertalent van Eva Mendes, maar de regisseur liet zich overhalen, en haar rol van Romina wordt nu beschouwd als de beste vertolking uit haar carrière. Luke denkt dat hij het hart van zijn voormalig liefje kan terugwinnen door een reeks bankovervallen te plegen waarbij hij door zijn rijvaardigheid op de motor steeds wegraakt, maar als hij de ambitieuze politieagent Avery Cross, (Bradley Cooper) tegenkomt, krijgt de film een tragische wending.
The Place Beyond The Pines is een misdaadkroniek waar je gefascineerd blijft naar kijken met een cast waarvan iedereen even fantastisch speelt. Zo is er wijlen Ray Liotta, die als corrupte klootzak altijd schittert. En zo zijn er nog acteurs, zoals Dane DeHaan, die een verpletterende indruk nalaat, een acteur die overigens altijd een beetje in de schaduw is gebleven. Ook al volgt de film een bepaald patroon, en dat is dat corruptie en misdaad overal zit, voelt alles aan als een niet te stoppen achtbaan waarvan het verhaal de meest fascinerende bochten maakt.

BEELD EN GELUID
Deze Blu-ray kwam uit bij Studio Canal. De Britse versie die we hier bespreken, vind je regelmatig aan een leuk prijs en met deze zo goed als perfecte transfer met levendige kleuren en prima detaillering is het een must. De geluidsband is een DTS-HD MA 5.1 die Engelse ondertitels heeft en voorzien is van een magistrale score van Mike Patton.
EXTRA'S
Er is een commentaarband met regisseur Derek Cianfrance. Voor de rest heb je niet meer dan tien minuten weggelaten en uitgebreide scènes, en Going to The Place Beyond The Pines wat een nietszeggende featurette van vijf minuten is.

CONCLUSIE
Hoewel The Place Beyond The Pines nooit een grote hit was, werd hij wel opgemerkt door het filmminnend publiek. Nu is het een zo goed als vergeten titel, en dat is best wel jammer, want dit is tijdsloze cinema.coverStudio: Studio Canal

Regie: Derek Cianfrance
Met: Ryan Gosling, Bradley Cooper, Rose Byrne, Eva Mendes, Ray Liotta, Bruce Greenwood

Film:
8,5/10

Extra's:
3/10

Geluid:
7,5/10

Beeld:
8/10


Regio:
B

Genre:
Misdaad

Versie:
U.K.

Jaar:
2012

Leeftijd:
15

Speelduur:
140 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
5055201819499


Beeldformaat:
2.39:1 HD

Geluid:
Engels DTS-HD MA 5.1

Ondertitels:
Engels CC
Extra's:
• Audiocommentaar met regisseur Derek Cianfrance
• Weggelaten en en uitgebreide scènes
• Going to The Place Beyond the Pines


Andere recente releases van deze maatschappij