:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> GRAND ISLE (TRAPPED)
GRAND ISLE (TRAPPED) (BLU-RAY)
Bespreking door: Didier - Geplaatst op: 2023-05-29
FILM 
Het aantal films dat Nicolas Cage maakt is nog amper bij te houden, waardoor er een heleboel titels zijn waarvan niemand weet heeft, of die zo ondergesneeuwd zijn dat ze nooit meer het zonlicht zien. Trapped is er zo eentje, of beter gezegd Grand Isle, want Trapped was gewoon de naam die men in de Benelux koos om dit vehikel rechtstreeks op dvd te droppen. Een cinema heeft de film dan ook nooit gezien, of nog anders gezegd: het werd de film met Nicolas Cage die het minste geld in het laatje bracht, en dat wil toch wat zeggen. Het werd zelfs zo erg dat er op het einde geen geld meer was, en dat de twee laatste opnamedagen niet eens werden afgemaakt. Er werd zelfs gefluisterd dat sommige delen van de film werden opgenomen met een iPhone. Dit maar om te zeggen dat de film een zooitje was.
Aan Nicolas Cage ligt het in ieder geval niet, ook al improviseerde hij zowat zijn hele tekst. Cage speelt de op rust gestelde marinier Walter Franklin die samen met zijn vrouw (KaDee Strickland)  in een Victoriaans huis op een eiland in Louisiana woont. Het actievehikel begint met een inbraak waarbij Walter een indringer zonder al te veel pardon omver maait, waar tijdens de rest van de film niets meer over gezegd wordt. Wel komt alle focus op een hekje te liggen dat door de indringer werd beschadigd en door de klusjesman Buddy (Luke Benward) moet gerepareerd worden.
Niet dat Trapped een commercial van doe-het-zelf-zaak wordt, want er wordt de komende 90 minuten nog wat flink geschoten en klappen uitgedeeld, alleen is het moeilijk om uit te vissen waarom precies. Nou ja, er is wel een plot, alleen is die zo voor de hand liggend dat je alles vrij snel door hebt, waardoor het enige wat overblijft de performance is van Nicolas Cage. Het is Cage ten voeten uit, ladderzat, sigaar in de mond en zoals altijd flink over the top. Maar Nicolas Cage is Nicolas Cage, en verveelt nooit.

Alleen is het jammer dat de acteur gevangen zit in een rotslechte film. De rest van de cast wordt naar huis gespeeld alsof het lijkt dat Trapped gewoon een film is met Cage en een paar onbeduidende figuranten. De krakkemikkige regie is van Stephen Campanelli, die in Hollywood heel wat aanzien heeft voor zijn camerawerk, onder meer voor een heleboel Clint Eastwood-films, maar als regisseur bakt de arme kerel er niks van. 
BEELD EN GELUID
Deze film verscheen destijds op Dutch Film Works in een vrij goedkope editie, of zonder echt veel schuilreclame te maken: één die je in betere tijden in de bakken van de Mediamarkt van 4 euro kon vinden. De film is dat bedrag amper waard, maar de transfer is toch best geslaagd met een zeer mooie detaillering, ook al verlaat de camera (of is het de iPhone?) amper het huis. Het geluid is een DTS-HD MA 5.1 die niet uitblinkt, maar waar je ook niks verkeerd van kan zeggen, behalve dan de rotslechte score van Josh Atchley.

EXTRA'S
Buiten cross-promotionele trailers staan er geen extra's op deze disk.

CONCLUSIE
Trapped, of Grand Isle, is een ongelooflijk slechte thriller die volgepropt zit met voorspelbare plots, maar wel met een ladderzatte improviserende Nicolas Cage...en dat is een pluspunt!coverStudio: Dutch FilmWorks

Regie: Stephen Campanelli
Met: KaDee Strickland Nicholas Cage, Luke Benward, Kelsey Grammer

Film:
4/10

Extra's:
0/10

Geluid:
8/10

Beeld:
8,5/10


Regio:
B

Genre:
Actie

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2018

Leeftijd:
16

Speelduur:
97 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
8719372009239


Beeldformaat:
2.39:1 HD

Geluid:
Engels DTS-HD MA 5.1

Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• Cross-promotionele trailers


Andere recente releases van deze maatschappij