:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> AMERICAN HUSTLE
AMERICAN HUSTLE (BLU-RAY)
Bespreking door: Didier - Geplaatst op: 2023-06-08
FILM
David O. Russell is na het geniale (maar vrij moeilijke ) I Heart Huckabees ondertussen een Oscarmonster geworden. The Fighter en Silver Linings Playbook verrgaarden moeiteloos beeldjes, en ook met zijn tien nominaties zag het er naar uit dat ook American Hustle die weg zou volgen. Uiteindelijk kozen de heren van de Academy Awards voor de veiligste weg door 12 Years A Slave onder de prijzen te bedelven, maar dat betekent geenszins dat American Hustle minder zou zijn. Integendeel.
Toegegeven, deze misdaadprent oogt geen beetje origineel, want alles ruikt verschrikkelijk naar Martin Scorsese en Paul Thomas Anderson, maar wie maalt daar nu om? De film duurt ruim twee uur en een half, en door het soms vrij ingewikkelde scenario (iedereen zet iedereen een hak) is het de boodschap om er het kopje bij te houden. Je laat die pint dan maar ook beter in de koelkast staan, maar niet getreurd, want de beloning achteraf is des te groter. American Hustle is immers Hollywoodcinema zoals we dat het liefst hebben. Entertainment met klasse dus!

Het lijkt ongelooflijk, maar deze prent is wel degelijk gebaseerd op het waargebeurde Abscam-schandaal, een undercoveroperatie van het FBI dat er moest voor zorgen dat heel wat politici op illegale praktijken werden betrapt. De man die daar moet voor zorgen is de ijverige Richie DiMaso (Bradley Cooper). De agent heeft Irving Rosenfeld (Christian Bale) en zijn sexy lief Sydney Prosser (Amy Adams) in het vizier. Dit koppel is stinkend rijk geworden door hun zwendel in schilderijen, maar deze keer heeft Richie de twee goed beet. Irving en Sydney hebben de keuze: ofwel slijten ze de rest van hun jaren achter de tralies, ofwel werken ze mee aan een undercoverprogramma. Veel keuze hebben de twee oplichters niet, maar Richie vergeet wel twee belangrijke factoren. Niet alleen is Irving een meesteroplichter, ook is zijn liefje een vamp die zonder problemen de mannen rond haar vingers windt.
Er is al heel wat geschreven over deze film. Allereerst is er Christian Bale. Deze acteur is werkelijk tot alles in staat. In The Machinist werd hij graatmager, in The Dark Knight als Batman een spierbundel, en voor deze rol trok hij een moddervette bierbuik aan. Het stukje waarin hij zijn kaalheid camoufleert is nu al één van de meest hilarische openingsscènes aller tijden. Amy Adams zet als Sydney Prosser één van de meest sexy rollen neer. Jennifer Lawrence, die de rol van naïef huissloofje vertolkt, moet trouwens niet onderdoen, en bewijst met verve dat er voor haar leven is na The Hunger Games.

BEELD EN GELUID
Bij ons verscheen American Hustle bij Paradiso, maar je vind hem ook (vaak spoedgoedkoop) als een UK-release op Entertainment In Video, en bevat Engelse ondertitels. Hoewel de transfer aantrekkelijk lokt, heeft de film vaak last van korrelvorming vooral bij achtergronden met een lichte kleur, zoals bijvoorbeeld een hemel. Het geluid is een stevige DTS-HD MA 5.1 die bol staat van opzwepende muziek zoals bijvoorbeeld van Donna Summer.
EXTRA’S
Naast wat trailers waarmee de disk begint zijn er wat weggelaten scènes, en een leuke The Making Of American Hustle van zo’n 15 minuten. Dat is wel kort, maar toch heb je door de interviews die erin zitten de indruk dat men het voornaamste heeft verteld.

CONCLUSIE
American Hustle is net geen Goodfellas of Casino geworden, maar hij komt wel dicht in de buurt.coverStudio: Entertainment In Video

Regie: David O.Russell
Met: Christian Bale, Bradley Cooper, Amy Adams, Jeremy Renner, Jennifer Lawrence

Film:
8/10

Extra's:
5/10

Geluid:
8,5/10

Beeld:
7,5/10


Regio:
B

Genre:
Misdaad

Versie:
U.K.

Jaar:
2013

Leeftijd:
15

Speelduur:
138 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
5017239152351


Beeldformaat:
2.39:1 HD

Geluid:
Engels DTS-HD MA 5.1

Ondertitels:
Engels CC
Extra's:
• Deleted Scenes
• The Making Of American Hustle
• Trailers


Andere recente releases van deze maatschappij