:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> MY DAD'S SIX WIVES
MY DAD'S SIX WIVES
Bespreking door: Werner - Geplaatst op: 2024-04-15
FILM
Henry LeFay (Tim Allen), een schlemiele verkoper van audio-en videoapparatuur, heeft nogal een turbulent liefdesleven, waarbij hij nog niet gescheiden is van de éne, of alweer verloofd is met de andere. Of was, wat Henry is tragisch omgekomen bij een parasailp-ongeluk. In chronologische volgorde zijn er: Effa (S. Epatha Merkerson), Kate (Andie MacDowell), Ophelia (Jenna Elfman), Veronica (Paz Vega), Autumn (Lindsay Sloane) en nu weer Sarah Jane (Jenna Dewan). Uit het huwelijk met Kate heeft hij één dochter, Barbara (Elisha Cuthbert), met wie hij op slechte voet afscheid heeft genomen omwille van zijn seriële polygamie.
Maar nu is dus Henry dood, en kan de strijd om de begrafenis beginnen: moet hij begraven worden? Waar? Gecremeerd? Uitgestrooid? Waar? Voor wie is zijn erfenis? De zes exen komen niet overeen, en waar Barbara probeert om toch nog met een beetje waardigheid afscheid te nemen, liggen de anderen rollend over de vloer bij de begrafenisondernemer. Intussen keurt Barbara de grote liefde van haar leven, Lloyd (Eric Christian Olsen), amper een blik waardig.
De komedie My Dad's Six Wives is in het buitenland verschenen onder de titel The Six Wives Of Henry LeFay, met een duidelijke knipoog naar de bekende Engelse koning-veelwijver. Terwijl de film voortkabbelt, dienen de exen (eerst vier, dan vijf en dan zes) zich bij wijze van verrassing aan, en wordt de begrafenisvoorbereiding weer dat tikje ingewikkelder. Dat het eer niet altijd met even goede smaak aan toe gaat, zal voor de lezer intussen een understatement zijn, en zeulen met lijken is iets wat alleen pakweg John Cleese tot een goed einde brengt. De serieuze noot haalt nooit de bovenhand, en dat had misschien wel gemogen om deze film wat evenwichtiger te maken. Het is enerzijds leuk om te zien waar Tim Allen allemaal mee weg komt, anderzijds hadden de makers beslist baat gehad bij een betere dialoogschrijver. Nu is de film vooral middelmatig, met evenveel grappen die oprecht geestig zijn als grappen die plat op het gezicht gaan.
BEELD EN GELUID
De beeldkwaliteit van deze dvd is in de zonnige scènes vrij goed, en het 2.35:1-beeld komt goed tot zijn recht. Er zijn wat lichte compressie-artefacts waar te nemen, onder meer in het interieur van de begrafenisondernemer, maar het blijft binnen de perken. De geluidstrack is niet geweldig: het volume springt af en toe van hoog naar laag en weer terug, en dit gedurende meerdere scènes in de film.

EXTRA'S

Als bonus: cross-promotionele trailers die erg storen en bijna niet te skippen zijn.

CONCLUSIE

My Dad's Six Wives is een komedie die de grenzen van de goede smaak aftast en er net, maar dan ook net, niet overgaat. De dvd vind je in een kringloopwinkel voor een euro, en voor die prijs kan je niet gefopt zijn.


cover
Studio: Dutch FilmWorks

Regie: Howard Michael Gordon
Met: Tim Allen, Elisha Cuthbert, Jenna Elfman, Paz Vega, Jenna Dewan, Kelli Garner, Andie McDowell

Film:
7/10

Extra's:
0/10

Geluid:
7/10

Beeld:
7,5/10


Regio:
2

Genre:
Komedie

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2009

Leeftijd:
9

Speelduur:
91 min.

Type DVD:
SS-SL

Barcode:
8715664072127


Beeldformaat:
2.35:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital 5.1

Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• Cross-promotionele trailers

Andere recente releases van deze maatschappij