:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> FEAR DOT COM
FEAR DOT COM
Bespreking door: Steve - Geplaatst op: 2003-10-02
FILM
Vier mensen vinden op mysterieuze wijze de dood. De jonge detective Mike Reilly (Stephen Dorff) en zijn partner Styles (Jeffrey Combs) onderzoeken de zaak. Ze ontdekken dat de lugubere site feardotcom.com er iets mee te maken heeft. De agenten krijgen even later bijstand van de ambitieuze Terry Huston (Natascha McElhone) van de gezondheidsinspectie. Het gezelschap ontdekt dat de vier overledenen gemeen hadden dat ze precies 48 uur voor hun dood ingelogd waren op de beruchte ‘Fear’-site. Detective Mike besluit de site ook eens te bezoeken en ondervindt dat iemand een gruwelijk spelletje aan het spelen is. Ook voor hem zijn de 48 uur ingegaan! Vanaf dan start er een race tegen de klok om de zaak op te lossen.

Deze FeardotCom is een krankzinnig slechte horrorfilm geworden. Het verhaal is een mislukt doorslagje van de populaire Japanse horrorklassieker Ringu. En laatstgenoemde vonden we nu ook al niet direct de meest wereldschokkende ervaring die de hype ons wilde doen geloven. Maar Ringu was wel spannend, iets waar je FeardotCom helemaal niet kan van beschuldigen. De cast bevat enkele grote namen, maar dat wil niet baten. Stephen Dorff (Blade, Steal) speelt op automatische piloot en ook actrice Natascha McElhone (Ronin, Solaris) gaat enkele keren grandioos op haar mooie snoetje. Zelfs de cultfavorieten Jeffrey Combs (Re-Animator-trilogie) en Udo Kier (Mark Of The Devil, End Of Days) staan wat nutteloos te wezen. De enige die zich nog een beetje kan overeind houden is de rasacteur Stephen Rea (The Crying Game, Citizen X). Toch raden we de man aan een nieuwe agent in te huren, want dit is na het onnozele The Musketeer de tweede flutfilm op rij. Nog even en het is bye, bye carrière voor Stephen Rea. Kort samengevat: FeardotCom is te mijden als de pest!

BEELD EN GELUID
Het 2.35:1 beeld ziet er scherp uit, met voldoende diepte en detail. Kleuren zien er goed uit en ogen natuurlijk. De gebruikte print is vrij van vuiltjes en beschadigingen. Digitale compressiefouten hebben we niet direct opgemerkt. Geen perfecte, maar een goede beeldkwaliteit. Wat hebben we op het gebied van geluid? Een Engelse, een Italiaanse en zowaar een Hongaarse Dolby Digital 5.1-track. Hoewel de film er een stuk beter op wordt als je hem in het Hongaars bekijkt, hebben we ons oor eens te luisteren gelegd aan de Engelse Dolby Digital 5.1-track. De track klinkt helder en warm, met de nodige ondersteuning bij de aanwezige geluidseffecten (regen, donder, etc.). De dialogen zijn goed te verstaan en klinken natuurlijk zonder enige vervorming. Ruis of andere storingen hebben we niet opgemerkt.

EXTRA'S
Als je een oog werpt op de cover dan lijkt deze schijf goed gevuld te zijn qua extra features. In de praktijk is het heel wat minder. We beginnen bij met een audiocommentaartrack ingesproken door regisseur William Malone en Director of photography Christian Sebaldt. Beide heren weten voldoende informatie over te brengen naar de kijker/luisteraar over het maken van FeardotCom. De volgende feature, Visions Of Fear, wordt op de cover voorgesteld als een heuse ‘Making of’-documentaire, maar het ‘ocharme’ 5 minuten durend geheel blijkt niet meer te zijn dan een snel in elkaar gehaspeld EPK-filmpje, volgepropt met luchtledige promopraat. Vervolgens komt regisseur Malone welgeteld één weggeknipte scène (terwijl de cover het meervoud belooft) voorstellen, getiteld: “The mushroom factory” (5 min.). Hij vertelt waarom de scène niet in de uiteindelijke film zit. De fotogalerij bevat een twintigtal conceptschetsen en storyboards. Er zijn ook nog ‘selected’ filmografieën te vinden voor de drie belangrijkste hoofdrolspelers (1 pagina elk). Tenslotte is er nog de bioscooptrailer van FeardotCom en promotrailers voor Thir13en Ghosts en het fantastische Fright Night.

CONCLUSIE
FeardotCom is een oervervelende poging tot horror van regisseur William Malone, die ons al lastigviel met de overbodige remake van The House On Haunted Hill (’99). De DVD van maatschappij Columbia/Tristar bevat een goede beeld- en geluidskwaliteit. De cover doet de hoop rijzen op een boel extra features, maar buiten de informatieve audiocommentaar ben je er letterlijk op 10 minuten door.


cover
Studio: Columbia Tristar

Regie: William Malone
Met: Stephen Dorff, Natascha McElhone, Stephen Rea, Jeffrey Combs, Udo Kier

Film:
1/10

Extra's:
5/10

Geluid:
8,5/10

Beeld:
8/10


Regio:
2

Genre:
Horror

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2002

Leeftijd:
16

Speelduur:
97 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
8712609058284


Beeldformaat:
2.35:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital 5.1
Italiaans Dolby Digital 5.1
Hongaars Dolby Digital 5.1

Ondertitels:
Nederlands, Engels, Italiaans, Spaans, Portugees, Deens, Fins, Noors, Zweeds, IJslands, Grieks, Tsjechisch, Hongaars, Pools, Kroatisch, Hindoestaans, Hebreeuws, Arabisch, Turks
Extra's:
• Audiocommentaar
• Bioscooptrailer
• Featurette “Visions Of Fear”
• Verwijderde scène
• Fotogalerij
• Filmografieën cast
• Cross-promotional trailers

Andere recente releases van deze maatschappij