:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> SWEET HOME ALABAMA
SWEET HOME ALABAMA
Bespreking door: Steve - Geplaatst op: 2003-11-05
FILM
Melanie Carmichael (Reese Witherspoon), een rijzende ster in de Amerikaanse modewereld, ziet zich plots verloofd met Andrew Hennings (Patrick Dempsey), de meest begeerde vrijgezel van New York. Melanie vraagt Andrew om het huwelijk nog stil houden zodat ze het persoonlijk aan haar ouders, wonende in Alabama, kan vertellen. Dit blijkt echter maar een verzonnen reden te zijn, want Melanie blijkt nog getrouwd te zijn met ‘local boy’ Jake Perry (Josh Lucas). Eenmaal aangekomen in Alabama duwt ze onmiddellijk de scheidingspapieren onder Jake’s neus, maar deze wil niet van haar scheiden. Ze besluit wat te blijven om Jake alsnog te overtuigen, maar dan spelen er weer allerlei gevoelens op...

Sweet Home Alabama is een redelijk routineuze en voorspelbare romantische komedie geworden. Regisseur Andy Tennant (Fools Rush In, Anna And The King) heeft het geheel wel vakkundig ingeblikt en de altijd guitige Reese Witherspoon (Cruel Intentions, Legally Blonde) levert prima acteerwerk af, maar wij vonden de film toch wat té naïef om echt een aanrader te kunnen worden genoemd. Enkel voor de romantische zielen onder ons.

BEELD EN GELUID
Het anamorfische 2.35:1 beeld ziet er voldoende scherp uit, met een goed contrast en schaduwdetail. Ook het schaduwdetail is bevredigend. De kleuren zien er erg mooi uit en ogen natuurlijk. Vuil en beschadigingen zijn niet aanwezig. Wel hebben we wat minieme filmgrain, een enkel compressiefoutje en wat aliasing zien voorbijkomen. De Engelse Dolby Digital 5.1-track klinkt warm en dynamisch. Het geluidsspoor richt zich voornamelijk op de voorste kanalen, enkel bij de overigens leuke soundtrack en bij enkele aanwezige geluidseffecten worden de achterste speakers aangesproken. De heldere dialogen klinken natuurlijk en zijn prima te verstaan.

EXTRA’S
Het glimmende schijfje bevat bovendien enkele extra’s. We starten met een audiocommentaar ingesproken door regisseur Andy Tennant. Vervolgens zijn er een achttal weggelaten scènes en een alternatief einde. Bij beide krijgen we een inleiding door regisseur Andy Tennant, waarin hij vertelt waarom iets de uiteindelijke film niet gehaald heeft. Tenslotte is er nog een videoclip aanwezig van de voor ons totaal onbekende meidengroepje SheDaisy. Het betreft het nummer “Mine al mine”. Leuke features voor de fans van de film.

CONCLUSIE
Wij liepen niet echt warm voor deze Sweet Home Alabama, maar de romantische zielen onder ons zullen hun hartje wel kunnen ophalen. De film, die trouwens wereldwijd 159 miljoen dollar in het laatje bracht, wordt verzorgd op DVD uitgebracht door maatschappij Buena Vista. De technische kwaliteiten zijn dik in orde en er zijn ook enkele leuke extra’s aanwezig.


cover
Studio: Buena Vista

Regie: Andy Tennant
Met: Reese Witherspoon, Josh Lucas, Patrick Dempsey, Candice Bergen, Fred Ward, Mary Kay Place, Ethan Embry

Film:
6/10

Extra's:
5/10

Geluid:
8,5/10

Beeld:
8/10


Regio:
2

Genre:
Komedie

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2002

Leeftijd:
AL

Speelduur:
104 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
8711875949678


Beeldformaat:
2.35:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital 5.1
Frans Dolby Digital 5.1
Tsjechisch Dolby Digital 5.1
Hongaars Dolby Digital 5.1

Ondertitels:
Nederlands, Engels, Frans, Italiaans, Grieks, Tsjechisch, Hongaars, Bulgaars, Pools, Hebreeuws
Extra's:
• Audiocommentaar,
• Weggeknipte scènes,
• Alternatief einde,
• Videoclip

Andere recente releases van deze maatschappij