:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> BATMAN THE ANIMATED SERIES - TALES OF THE DARK KNIGHT
BATMAN THE ANIMATED SERIES - TALES OF THE DARK KNIGHT
Bespreking door: Hans - Geplaatst op: 2003-11-06
SERIE
Ze hebben bij Warner blijkbaar de smaak te pakken op het gebied van cartoons, want na de lading van vorige maand krijgen we nu al het 3e Volume van Batman – The Animated Series voorgeschoteld op DVD. Ook deze keer is The Joker weer van de partij. De afleveringen op dit 3e Volume zijn: The Underdwellers, POV, The Forgotten, Be A Clown

In opvolging van de vermelding die wij maakten dat de afleveringen niet in volgorde staan het volgende: De afleveringen staan dus niet op DVD in de volgorde waarin zij origineel op televisie werden uitgezonden. Wel blijkt echter na enig onderzoek dat men er bij Warner voor gekozen heeft om de afleveringen in de originele productievolgorde op DVD te zetten. (welke dus verschilt van de originele uitzendvolgorde) Een uitzondering hierop werd gemaakt voor de aflevering Two Face op de schijf “Out of the Shadows” waarbij er wel werd voor geopteerd om de beide stukken op hetzelfde schijfje te zetten. Om de schijven in de juiste volgorde te bekijken, bekijk je ze dus best als volgt: vanzelfsprekend eerst “The Legend Begins”, daarna de titel die we hier bespreken nl. Tales of the Dark Knight en dan tenslotte “Out of the Shadows”. Indien men deze strategie blijft volgen bij Warner dan zal de volgende schijf hoogstwaarschijnlijk de volgende afleveringen bevatten: The Cat and the Claw (Deel 1 & 2, zelfde systeem als bij Two Face), Heart of Ice en See no Evil.

Kort samengevat een aantal zeer leuke afleveringen, samen goed voor een totale speelduur van ongeveer 86 minuten.

BEELD EN GELUID
Ook deze schijf gaat gebukt onder dezelfde technische mankementen als zijn 2 voorgangers, dit wil zeggen een portie filmgrain en vrij veel beschadigingen op de print. Ook de scherpte van het beeld is nog steeds een probleem. Kleuren zijn wel nog steeds helder en scherp, hoewel ook hier de verzadiging soms een beetje hoger had gemogen. Voor een animatieserie zijn dit kwaaltjes die wel eens meer de kop durven opsteken, niettemin toch een meer dan voldoende transfer.

De schijf werd voorzien van een Dolby Digital 2.0 track die helder en goed te verstaan is, ruis is minimaal tot afwezig. Een goede geluidskwaliteit wat ons betreft.

EXTRA’S
Ook hier krijgen we weer bij iedere aflevering een korte introductie door regisseur / producent Bruce Timm voorgeschoteld, evenals een korte featurette in verband met de keuze van de stemmen voor de verschillende personages. Mooi meegenomen extra’s, maar op zich toch niet bijster veel.

CONCLUSIE
Warner heeft Batman van onder het stof gehaald en weerom van een degelijke DVD release voorzien. Vooral het beeld en de extra’s zijn nog voor verbetering vatbaar, maar zeker en vast niet slecht te noemen.


coverStudio: Warner

Regie: diversen
Met: Kevin Conroy, Efrem Zimbalist Jr., Bob Hastings, Victoria Carroll, Michael Pataki, Ingrid Oliu, Robert Constanzo

Film:
8/10

Extra's:
3/10

Geluid:
7,5/10

Beeld:
6,5/10


Regio:
2

Genre:
Superhelden

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
1992

Leeftijd:
AL

Speelduur:
86 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
7321931239509


Beeldformaat:
1.33:1 PAL

Geluid:
Engels Dolby Surround 2.0
Frans Dolby Surround 2.0

Ondertitels:
Nederlands, Engels, Frans, Roemeens, Arabisch, Engels CC
Extra's:
• Inleiding bij iedere aflevering
door Bruce Timm,
• Stemmen van Gotham City

Andere recente releases van deze maatschappij