:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> HIGHLANDER
HIGHLANDER
Bespreking door: Bart - Geplaatst op: 2001-09-25
FILM
Zij zijn de onsterfelijken, voorbestemd om voor eeuwig te leven. In de loop der eeuwen bestrijden ze elkaar bestrijden tot er slechts eentje overblijft. Alleen onthoofding door het zwaard kan ze bevrijden van hun eeuwenlange strijd tegen een ongelofelijke prijs: macht die elke verbeelding te boven gaat. Van de 16de eeuwse Schotse Hooglanden tot het New York van vandaag strijden zij voor die prijs, terwijl het lot van de mens in de weegschaal ligt.

Voor de knappe vertolkingen moet je deze film zeker niet bekijken, want behalve de toffe bijrol van Sean Connery weet vooral Lambert niet echt te overtuigen als drama-acteur. Wél mooi zijn de fotografie en de zwaardgevechten. Leuke extra is misschien het feit dat gedurende de film muziek te horen is van de legendarische groep Queen (o.a. A Kind of Magic & Who Wants to Live Forever).

BEELD EN GELUID
Het beeld is vrij goed; af en toe zien we wat filmgrain en kunnen we van een ietwat wazig beeld spreken (als Lambert door de straten loopt bijv.), maar in zijn geheel bekeken zijn we best tevreden.
Jammer genoeg valt het geluid enorm tegen. Terwijl er op de inlay Dolby Digital (Videofilm Express doet dit bij quasi al z'n titels!) vermeld staat, krijgen we hier een povere 2.0 te horen. Méér zelfs: de klank is eerder gewoon stereo, waarbij er af en toe eens een surroundeffect te horen is.

EXTRA'S
Jammer genoeg zijn er geen extra's aanwezig; zelfs de trailer ontbreekt!

CONCLUSIE
Highlander was internationaal niet echt een kaskraker, maar deed het goed bij de fans waardoor er gauw twee vervolgfilms volgden. Onlangs kwam de vierde film uit. Deze cultfilm is de beste uit de reeks en is alleen aan te raden aan de échte liefhebber, want behalve de film is er niks te beleven op deze teleurstellende dvd.


cover
Studio: Video Film/Express

Regie: Russell Mulcahy
Met: Christopher Lambert, Roxanne Hart, Clancy Brown, Sean Connery

Film:
7/10

Extra's:
0/10

Geluid:
6/10

Beeld:
7/10


Regio:
2

Genre:
Avontuur

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
1986

Leeftijd:
12

Speelduur:
111 min.

Type DVD:
SS-SL

Barcode:
8713053000058


Beeldformaat:
2.35:1 anamorf PAL

Geluid:
Engels Dolby Surround 2.0

Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• Geen

Andere recente releases van deze maatschappij