:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> STEVE + SKY
STEVE + SKY
Bespreking door: Steve - Geplaatst op: 2004-12-16
FILM
Sky (Delfine Bafort) is een raamprostituee en Steve (Titus De Voogdt) is een miezerige XTC-dealer. Ze ontmoeten elkaar via beginnend nachtclubeigenaar Jean-Claude (Johan Heldenbergh). Vanaf de eerste keer dat hun ogen elkaar kruisen hangt er elektriciteit in de lucht. Het klikt tussen Steve en Sky, maar niet genoeg of misschien wel nét teveel. Steve wil zich namelijk niet meer binden, want hij is bang om zichzelf te verliezen. Denkt hij… Sky is kan niet meer zonder Steve. Denkt zij…

Beats of love... beats everything

Sinds De Zaak Alzheimer (‘03) en Any Way The Wind Blows (’03) waait er een frisse wind door het Vlaamse filmlandschap. Het is afgelopen met de trage Vlaamse filmpjes van weleer, want de nieuwe generatie films van Vlaamse bodem zijn hip, stijlvol en inventief gemaakt. De Gentse regisseur Felix Van Groeningen heeft dit duidelijk begrepen en zet deze trend voort met zijn eerste volwaardige bioscoopfilm Steve + Sky. Hij blikt dit fascinerende en niet alledaagse liefdesverhaal in met een bundel stijlelementen zoals flashbacks, slowmotion en allerhande filters. Echt samenhangend kan je het scenario van Steve + Sky nu niet noemen. Het is eerder een beeldenstorm over de mogelijkheid en onmogelijkheid van de liefde, die wordt aangedreven door een straffe soundtrack (samengesteld door Soulwax) en solide acteerwerk. Van Groeningen gaf zijn cast de ruimte om te improviseren, wat resulteert in snedige dialogen en een broodnodige geut humor. Steve + Sky is een film die niet naar ieders smaak zal zijn, maar dat was dan ook niet de bedoeling van de regisseur. Het is een ‘te nemen of te laten’-affaire. Steve + Sky is zoals de officiële site het zo mooi uitdrukt "ruw maar schoon".

BEELD EN GELUID
Het anamorfisch uitgevoerde 1.85:1 beeld ziet er met zijn grove korrel erg grauw uit, maar dit was de intentie van de regisseur. De kleuren zijn warm en zien er meestal natuurlijk uit. De gebruikte print is proper. De Vlaamse Dolby Digital 5.1 klinkt levendig en dynamisch, met heldere en verstaanbare dialogen. De meerderheid van de omgevingsgeluiden en de muziek komen goed tot hun recht. De DTS-track klinkt op zijn beurt iets ruimer dan zijn Dolby Digital 5.1-tegenhanger. Er is ook nog een Vlaamse Dolby Digital 2.0-track aanwezig.

EXTRA’S
- Making of (17 min.): een leuke en informatieve kijk achter de schermen van de film, maar er hadden best wat interviews mogen bijzijn,
- First cuts (23 min.): 6 uitgebreide scènes,
- Videoclip (2 min.) van De Brassers,
- De originele bioscooptrailer,
- Prostitutie in België (1 min.): een plat clipje waar je als kijker even langs de Gentse rosse buurt gereden wordt,
- Steve in Frankrijk (1 min.): nog een uitgebreide scène die om één of andere mysterieuze reden niet in de "First cuts"-galerij staat.

CONCLUSIE
Steve + Sky is het geslaagde debuut van Felix Van Groeningen. De technische kwaliteiten van de dvd zijn prima, alleen spijtig dat de extra’s zo licht uitvallen.


cover
Studio: Universal

Regie: Felix Van Groeningen
Met: Titus De Voogdt, Delfine Bafort, Johan Heldenbergh, Romy Bollion

Film:
7,5/10

Extra's:
5,5/10

Geluid:
9/10

Beeld:
7/10


Regio:
2

Genre:
Drama

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2004

Leeftijd:
6

Speelduur:
97 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
5050582266702


Beeldformaat:
1.85:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Vlaams DTS 5.1
Vlaams Dolby Digital 5.1
Vlaams Dolby Surround 2.0

Ondertitels:
Nederlands, Engels, Frans
Extra's:
• Making of,
• First cuts
• Videoclip
• Bioscooptrailer
• Prostitutie in België
• Steve in Frankrijk

Andere recente releases van deze maatschappij