:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> BATMAN - SECRETS OF THE CAPED CRUSADER
BATMAN - SECRETS OF THE CAPED CRUSADER
Bespreking door: Hans - Geplaatst op: 2005-04-16
SERIE
In het verleden zagen we op de Benelux markt reeds 3 volumes van de animatieversie van Batman verschijnen. Het ging telkens om een schijf waarop we 4 afleveringen uit de serie terugvonden. In de zomer van 2004 verscheen er in de US of A eindelijk een 1e volume dat meer dan 4 afleveringen bevatte, sterker nog het ging om een totaal van 4 schijven met daarop meer dan 25 afleveringen van de animatieserie. Bovendien stonden ze ook nog eens in productievolgorde in plaats van uitzendvolgorde. Dat is belangrijk want in tegenstelling tot sommige andere series is bij Batman TAS de productievolgorde de enige juiste chronologische volgorde.

Spijtig genoeg lijkt een dergelijke release nog niet voor direct te zijn in de Benelux en moeten we het voorlopig stellen met een 4e volume van afleveringen. Ideaal voor mensen die de serie nog niet kennen, voor de fans spijtig genoeg een erg dure manier om de reeks te verzamelen.

AFLEVERINGEN
The Cat and The Claw(Deel 1 & 2)
Batman heeft zijn handen vol met Catwoman én Red Claw. Catwoman is op het spoor van de internationale terreurorganisatie van Red Claw (stem voorzien door Kate Mulgrew). De manieren die ze gebruikt om haar doel te bereiken zijn echter alles behalve conform met de methodes van Batman.

Heart Of Ice
Dr. Freeze zint op wraak. Zijn onwetende slachtoffer is Ferris Boyle, de kille zakenman die eigenlijk verantwoordelijk is voor het bestaan van Dr. Freeze. Ongetwijfeld één van de meest intrigerende episodes en personages aangezien het enge doel van Dr. Freeze het redden van zijn vrouw is. Hij is dus niet "pure evil" in tegenstelling tot bv. The Joker of The Kingpin.

See No Evil
Kimberly Ventrix krijgt regelmatig bezoek van haar ingebeelde vriend Mojo. Op een dag blijkt echter dat Mojo toch niet zo ingebeeld is als iedereen wel dacht. Bijna tegelijkertijd verdwijnt ergens anders een fortuin aan kostbaarheden. Het is aan Batman om de situatie tot op de bodem uit te spitten.

BEELD EN GELUID
Sinds het vorige volume is er aan de beeldkwaliteit niet al te veel veranderd. Filmgrain is lichtjes minder aanwezig maar nog steeds in grote mate, hetzelfde kan gezegd worden van beschadigingen in de gebruikte print. Op zich zijn die beschadigingen nog het meest storende, zeker aangezien de serieachtergronden volledig op zwarte achtergronden ontworpen werd. Kleuren zijn dan weer wel dik in orde, vooral het zwartniveau is optimaal, en dat is bij Batman toch wel veruit het belangrijkste.

De Dolby Digital 2.0 Surround track stelt niet teleur maar is ook nergens verrassend. Dialogen zijn steeds kraakhelder en de muziek komt tot zijn recht. Deze serie had zonder twijfel erg veel baat kunnen hebben bij het gebruik van een 5.1 geluidstrack of op zijn minst toch bij het gebruik van het subwooferkanaal.

EXTRA’S
Slechts 1 extra op dit 4e volume: Voices of the Night, een korte featurette waarin de voice actors kort hun werk aan de serie bespreken. Vrij informatief, maar smaakt vooral naar meer.

CONCLUSIE
Het 4e volume in de Batmanreeks is volledig in lijn met de voorgaande volumes, zowel wat betreft inhoud als beeld- en geluidskwaliteit. Voor mensen die de serie niet kennen is het een prima kennismaking. Echte fans kunnen we enkel aanraden om uit Regio 1 te importern. Daar verscheen immers al een eerste en een tweede verzamelvolume van de complete serie. Binnenkort wordt het 3e volume verwacht waarmee dan meteen ook de hele originele Batman animatieserie op DVD beschikbaar zal zijn. De Regio 1 uitgave is trouwens ook gecodeerd voor regio 2, vooral handig voor mensen die geen regiovrije speler hebben.


coverStudio: Warner

Regie: Kevin Altieri, Boyd Kirkland
Met: Kevin Conroy, Efrem Zimbalist, Bob Hastings, Adrienne Barbeau

Film:
9/10

Extra's:
3/10

Geluid:
7,5/10

Beeld:
6,5/10


Regio:
2

Genre:
Superhelden

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
1992

Leeftijd:
AL

Speelduur:
86 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
7321931313407


Beeldformaat:
1.33:1 PAL

Geluid:
Engels Dolby Surround 2.0
Frans Dolby Surround 2.0

Ondertitels:
Nederlands, Engels, rans, Italiaans Spaans, Roemeens, Arabisch
Extra's:
• Voices Of The Night

Andere recente releases van deze maatschappij