:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> BLADE IN THE DARK, A
BLADE IN THE DARK, A
Bespreking door: Dimitri - Geplaatst op: 2005-07-15
FILM
Een componist van soundtracks voor horrorfilms heeft voor een korte periode een alleenstaande villa gehuurd. Dit stelt hem in staat om in alle rust te werken aan de muziek voor een nieuwe film. Zijn rust is echter van korte duur wanneer blijkt dat er een moordenaar in het huis rondwaart. De vriendinnetjes die de componist uitnodigd worden één voor één op gruwelijke wijze vermoord. Wie is de dader, en wat is zijn motief?

Lamberto Bava, zoon van de Italiaanse gotische horrorlegende Mario Bava en protégé van Dario Argento, leverde met A Blade In The Dark na Macabre zijn eerstvolgende bioscoopfilm af. De film is een giallo (een Italiaanse thrillervariant waarin steevast een gehandschoende seriemoordenaar in het complot zit en waarbij alle moordpartijen op expliciet bloederige wijze in beeld gebracht worden). Als we Mario Bava de uitvinder van het genre mogen noemen, en Dario Argento de verfijner, dan is Lamberto Bava beslist de achterop hinker. Geen enkel element uit A Blade In The Dark is echt interessant, onderhoudend of vernieuwend.

De beruchtste scène uit de film, de badkamermoord, is behoorlijk goor en vormt het enige moment dat de kijker even uit een diepe slaap gewekt wordt. De hoofdrolspeler acteert met een expressieloos stalen gezicht en de enige indruk die hij nalaat is die van een geconstipeerde begrafenisondernemer die last heeft van aambeien. Het feit dat iedereen in de film Italiaans spreekt, maar overdubd werd in het Engels helpt natuurlijk de authenticiteit en de geloofwaardigheid voor geen meter vooruit. "When The Lights Go Out, The Knife Goes In": prijkt er op de cover. De makers hadden beter het mes gezet in de filmrol, want die had beter nooit het licht gezien. A Blade In The Dark is een erg zwakke horrorprent en een verdomd saaie Giallo in vergelijking met andere Italiaanse werken.

BEELD EN GELUID
Het beeld van deze transfer staat met een non-anamorfische 1.85:1 aspect ratio op DVD. Het beeld is op sommige momenten wat onscherp. De kleuren zijn redelijk flets en het contrast zou beter kunnen. De klankband is Dolby Digital Mono, waarbij het monokanaal door de twee voorste speakers weerklinkt. De geluidstrack bevat weinig ruis. De dynamiek is redelijk slap en het geluid klinkt niet altijd even zuiver.

EXTRA'S
Deze DVD bevat geen extra's.

CONCLUSIE
A Blade In The Dark is een slappe Giallo, die weinig spanning, originaliteit of gore biedt. Enkel die-hard fans van het genre zullen nog lol beleven aan één welbepaalde scène, voor alle andere filmfans zijn er beslist veel betere titels verkrijgbaar.


cover
Studio: Dutch FilmWorks

Regie: Lamberto Bava
Met: Andrea Occhipinti, Michele Soavi, Veleria Cavalli


Film:
3,5/10

Extra's:
0/10

Geluid:
5/10

Beeld:
6/10


Regio:
2

Genre:
Horror

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
1983

Leeftijd:
16

Speelduur:
109 min.

Type DVD:
SS-SL

Barcode:
8715664023938


Beeldformaat:
1.85:1 niet-anamorfisch PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital Mono 2.0

Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• geen

Andere recente releases van deze maatschappij