:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> OUT OF REACH
OUT OF REACH
Bespreking door: Steve - Geplaatst op: 2005-07-12
FILM
William Lancing (Steven Seagal) is een ex-CIA-agent, die zijn dagen slijt als survivalexpert in de diepe bossen van Noord-Alaska. Hij schrijft brieven met het weesmeisje Irena Morawska (Ida Nowakowska) en via een internationaal adoptiebureau stuurt hij maandelijks wat zakgeld. Wanneer Lancing ontdekt dat het bureau het geld in eigen zakken steekt en zich bezighoudt met mensenhandel, schiet dit bij hem in het verkeerde keelgat. Lancing is vastbesloten om Irena te redden en de mensenhandelaars, onder leiding van de flamboyante snoodaard Faisal (Matt Schulze), zonder genade uit te schakelen...

Terwijl we op het ergst voorbereid waren viel Out Of Reach van Po-Chih Leong (Hong Kong 1941, Razor's Edge) uiteindelijk nog redelijk mee. Want ondanks de karrenvracht aan versleten clichés, de film goedkoop overkomt (budget was nochtans 20 miljoen $!) en dat de ondertussen tot direct-to-video circuit verheven actieheld Steven Seagal angstaanjagende vormen begint aan te nemen, krijgt de actiefan waar voor zijn geld. De vuisten en de kogels vliegen in het rond en de volledige cast, met op kop de steeds amusante bad guy Matt Schulze (The Fast & The Furious, The Transporter), is uitermate sterk in vuilbekken en stoer kijken. Kortom, verstand aan de deur voor deze doenbare B-film.

BEELD EN GELUID
Volgens de cover zou Out Of Reach full-frame op dvd moeten staan, maar in de realiteit blijkt dit gelukkig het originele 1.85:1 formaat te zijn. Het anamorfisch uitgevoerde beeld is voor de rest bevredigend scherp, met een degelijk detail. De kleuren zien er op hun beurt goed uit en vuiltjes zijn niet aan de orde. Qua geluid heb je de keus tussen een Engelse Dolby Digital 5.1-track en een Engelse DTS 5.1-track. Beide soundtracks klinken vergelijkbaar.

EXTRA'S
Bij Out Of Reach is er buiten promotietrailers voor andere bij Dutch Filmworks verschenen titels (Stille Nacht, The Whole Ten Yards en Agents Secrets) op gebied van extra features niets te beleven. De trailer van de film had ook best leuk geweest.

CONCLUSIE
De bijna versleten actieheld Steven Seagal is na het floppen van Half Past Dead waarschijnlijk tot in de eeuwigheid verbannen tot 'direct-to-video'-hel. Met Out Of Reach heeft u nog een aanvaardbare verstand-aan-de-deur-film in handen.

Out Of Reach maakt deel uit van de Best Of MoviePower 8 box, samen met Out Of Time, Spartan en Wake Of Death.


cover
Studio: Dutch FilmWorks

Regie: Po-Chih Leong
Met: Steven Seagal, Ida Nowakowska, Matt Schulze

Film:
5/10

Extra's:
0,5/10

Geluid:
7/10

Beeld:
7,5/10


Regio:
2

Genre:
Actie

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2003

Leeftijd:
12

Speelduur:
82 min.

Type DVD:
SS-SL

Barcode:
8715664017333


Beeldformaat:
1.85:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Engels DTS 5.1
Engels Dolby Digital 5.1

Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• Promotietrailers

Andere recente releases van deze maatschappij