:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> MASK, THE
MASK, THE
Bespreking door: Serge - Geplaatst op: 2001-08-12
FILM
Stanley Ipkiss (Jim Carrey) is een onopvallende, saaie bankbediende. Hij verprutst elke kans die hem geboden wordt en bijt totaal niet van zich af. Als de zeer aantrekkelijke Tina Carlyle (Cameron Diaz) een bankrekening wil openen, is hij totaal overstuur. En zijn leven verandert heel ingrijpend als hij een antiek masker met magische krachten vindt waardoor hij in een onweerstaanbare en gevatte superheld verandert. In zijn nieuwe gedaante tracht Stanley Tina's hart te veroveren en gaat hij de strijd aan met de politie en enkele bankovervallers... tot hij zijn masker kwijtraakt. Eens te meer wist Industrial Light and Magic dankzij de speciale effecten The Mask om te toveren tot een boxofficesucces. Verwacht geen diepgaande dialogen of een boeiend scenario. Het verhaal is maar povertjes en weet nergens te bekoren. De speciale effecten zijn wel goed gedaan en soms wel grappig, een ideale klus voor bekkentrekker Jim Carrey. Leuk amusement zonder meer.

BEELD EN GELUID
The Mask heeft een anamorf 1.85:1-beeldformaat dat er goed tot vrij goed uitziet. Kleuren ogen mooi en het beeld bevat voldoende scherpte en diepte. Echter, in sommige donkere scènes merk je een minder goed contrastniveau, waarbij de zwarttinten niet heel stabiel zijn en er wat ruis zichtbaar is. Hier en daar merk je eveneens een miniem compressiefoutje. Het geluid scoort zeer goed. De Dolby Digital 5.1-track (448 kbps) maakt uitstekend gebruik van de beschikbare kanalen en klinkt heel ruim en open. De DTS-track (754 kbps) daarentegen klinkt nog beter, subtieler en is beter gecontroleerd.

EXTRA'S
Regisseur Charles Russell spreekt met gemak een audiocommentaar vol die behoorlijk informatief is. Hij behandelt allerlei onderwerpen over de film en weet ze op een enthousiaste manier over te brengen. Gedurende de korte interviewclips beantwoorden Jim Carrey, Cameron Diaz, Charles Russell en anderen allerlei vragen met betrekking tot de film. De drie minuten durende Making-of is veeleer een promotioneel filmpje waarin kort uitgelegd wordt wat de film te bieden heeft. De B-roll bevat niet meer dan enkele beelden opgenomen tijdens de productie. En ten slotte krijgen we de bioscooptrailer en enkele filmografieën te zien. De extra's zijn Nederlands ondertiteld.

CONCLUSIE
Wat amusement betreft scoort The Mask vrij goed, maar daar blijft het dan ook bij. Fans van Jim Carrey zullen de dvd misschien wel in huis halen, de anderen overwegen best eerst te huren. Technisch voldoet deze release aan de vereisten.


cover
Studio: Universal

Regie: Charles Russell
Met: Jim Carrey, Peter Riegert, Peter Greene, Amy Yasbeck, Richard Jeni, Cameron Diaz

Film:
5/10

Extra's:
6/10

Geluid:
9,5/10

Beeld:
8/10


Regio:
2

Genre:
Komedie

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
1994

Leeftijd:
MG6

Speelduur:
97 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
0044007830024


Beeldformaat:
1.78:1 anamorf PAL

Geluid:
Engels DTS ES 6.1
Engels Dolby Digital 5.1
Frans Dolby Digital 5.1

Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• Audiocommentaar regisseur
• Interviews
• Bioscooptrailer
• Making-of
• B-roll

Andere recente releases van deze maatschappij