:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> 7 DAYS TO LIVE
7 DAYS TO LIVE
Bespreking door: Steve - Geplaatst op: 2005-09-18
FILM
Ellen (Amanda Plummer) en Martin Shaw (Sean Pertwee) verhuizen na de tragische dood van hun zoon van de drukke stad naar een immens landhuis op het stoffige platteland. Martin, welke schrijver is, hoopt er in alle rust een nieuw boek te kunnen schrijven. Hun nieuw leven verandert echter al snel in een verschrikkelijke nachtmerrie wanneer Ellen elke dag boodschappen doorkrijgt hoe lang ze nog te leven heeft! Martin hecht er niet veel geloof aan, dus dan trekt de koppige Ellen maar alleen op onderzoek uit. Al snel ontdekt ze dat het huis een gruwelijke voorgeschiedenis kent…

Het leuke aan het werk als recensent is dat je soms dingen op je bord krijgt die je normaal gezien uit eigen wil nooit zou aanschaffen of huren. En zo gebeurd het soms dat je tussen al de bergen rommel en flutproducties een echte diamant aantreft. 7 Days To Live is nu zo geen meesterwerk, maar is niettemin een erg degelijke horrorprent. De Duitse regisseur Sebastian Niemann, welke hoge ogen gooide op het Brussels International Festival of the Fantastic Film met zijn kort horrorfilmpje Verfolger ('94), maakte naar eigen zeggen met zijn prent een hommage aan bekende en populaire spookhuizenfilms als The Shining, Poltergeist en The Amityville Horror. Hoewel het woord 'hommage' gerust aangepast mag worden naar 'stelen', want van originaliteit is geen sprake en sommige scènes lijken écht weggelopen uit één van de vermelde films! Niemann speelde vooral gretig leentjebuur bij The Amityville Horror en The Shining, en de climax deed ons dan weer denken aan Fulci's The Beyond. Maar beter goed gepikt dan slecht bedacht moet Niemann gedacht hebben! De regisseur, welke duidelijk een echte horrorliefhebber is, heeft een duidelijk oog voor sfeer en spanning en drukt zo zijn eigen stempel op de film. 7 Days To Live is een internationale productie en dat straalt er vanaf. Het scenario en de financiering werden gedaan door Duitsers, de prent werd dan weer opgenomen in Tsjechië en de acteurs komen uit Amerika, Groot-Brittannië, Duitsland en Australië. De cast, aangevoerd door genreacteurs Amanda Plummer en Sean Pertwee, weten stuk voor stuk te overtuigen. De prent werd gemaakt voor ongeveer 2 miljoen euro en na de acteurs en de crew te betalen was het geld blijkbaar bijna op, want de aanwezige computereffecten zijn behoorlijk plat en doorzichtig. Gelukkig blijft het gebruik hiervan eerder beperkt. Eindigen doen we met een positieve noot: 7 Days To Live werd genomineerd als 'Beste Film' op het internationale filmfestival van Sitges, Spanje.

BEELD EN GELUID
Het anamorfisch uitgevoerde 1.78:1 beeld is voldoende scherp. Diepte en detail konden echter gerust wat beter, aangezien niet alle donkere scènes goed te volgen zijn. De kleuren zien er prima uit en ogen natuurlijk. De gebruikte print is vrij van vuiltjes en beschadigingen. Dramatische digitale compressiefoutjes zijn niet aan de orde en ook filmgrain blijft beperkt. De Engelse Dolby Surround 2.0-track klinkt uitermate beperkt en plat, zonder enige spreiding of richting. Beschamend in deze tijd (het is een film uit 2000) en zeker als je weet dat de andere uitgaven van deze film wel een Engelse Dolby Digital 5.1-track bevatten. Een gemiste kans!

EXTRA'S
Hoewel 7 Days To Live niet is uitgebracht onder de "Extreme"-reeks van DFW, zijn er aan de binnenzijde van de cover korte, doch interessante notities over de film aanwezig.

CONCLUSIE
7 Days To Live is een geslaagde horrorfilm, met in de hoofdrollen Amanda Plummer (Pulp Fiction, The Prophecy) en Sean Pertwee (Event Horizon, Dog Soldiers). De beeldkwaliteit is prima, maar op het gebied van geluid stelt deze dvd wat teleur. Buiten beknopte notities op de binnenzijde van de hoes, zijn er geen extra's aanwezig. Gezien de scherpe prijs toch een leuke aanwinst voor de liefhebbers van horror!


cover
Studio: Dutch FilmWorks

Regie: Sebastian Niemann
Met: Amanda Plummer, Sean Pertwee, Nick Brimble

Film:
7/10

Extra's:
0,5/10

Geluid:
5,5/10

Beeld:
7/10


Regio:
2

Genre:
Horror

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2000

Leeftijd:
16

Speelduur:
97 min.

Type DVD:
SS-SL

Barcode:
8715664022832


Beeldformaat:
1.78:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Engels Dolby Surround 2.0

Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• Liner notes

Andere recente releases van deze maatschappij