:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> BLIND DEAD 4 - NIGHT OF THE SEAGULLS
BLIND DEAD 4 - NIGHT OF THE SEAGULLS
Bespreking door: Steve - Geplaatst op: 2005-11-02
FILM
Dokter Henry Stein (Victor Petit) en zijn knappe vrouw Joan (Maria Kosti) verhuizen naar een klein dorpje gelegen nabij de zee. Henry zal er de praktijk over nemen van de plaatselijke geneesheer (Javier de Rivera) die op pensioen gaat. Het koppeltje merkt onmiddellijk dat er serieuze dingen aan de hand zijn in het dorpje. De dorpsidioot Teddy (José Antonio Calvo) krijgt het meermaals zonder aanwijsbare reden hard te verduren en elke nacht worden ze gewekt door bizarre gezangen en onophoudelijk gekrijs van de zeemeeuwen. Henry en Joan krijgen bovendien enkele maar koude reacties of boze blikken van de vreemde dorpelingen. De enige van wie ze wat vriendschap krijgen zijn Teddy en de dappere Lucy (Sandra Mozarowsky), welke even later voor hen komt werken. Alles begint goed te gaan, totdat de dorpelingen op een nacht voor de deur van Henry staan en Lucy opeisen. Henry kan het niet over zijn kant laten gaan en trekt op onderzoek uit. Hij komt tot de ontdekking dat een clan van vervloekte middeleeuwse tempeliers iets met de mysterieuze gebeurtenissen in het dorpje te maken hebben...

Met de bizar getitelde Night Of The Seagulls komt er een einde aan de legendarisch geworden reeks horrorfilms van Spaans regisseur de Ossorio. Hoewel door velen aangeduid als één van de betere Blind Dead-afleveringen, liet deze prent ons behoorlijk koud. Waar het dikwijls in de grond geboorde The Ghost Galleon dankzij hout acteerwerk van de aanwezige genreacteurs, de hilarisch slechte effecten en een sfeervolle setting ons nog best kon bekoren als een 'guilty pleasure', vroegen we bij Night Of The Seagulls dikwijls af of het wel Ossorio was die de luidspreker in de hand had! Want buiten een sterke opening en ondanks een hoger budget, lijkt de film gewoon niet op gang te komen en is het scenario oervervelend. Zelfs de anders o zo iconische tempeliers kunnen de boel niet redden en deden ons tegen het einde eerder geeuwen! De meest geslaagde momenten zijn de dan ook al in Return Of The Evil Dead gebruikte sequenties, van de tempeliers die opstaan uit hun graf, uit Tombs Of The Blind Dead.

BEELD EN GELUID
Het anamorfisch 1.85:1 oogt maar matig, met een variërend diepte en detailniveau. Er is veel filmgrain aanwezig, wat het beeld een onaangenaam softe aanblik geeft. De heldere kleuren ogen warm, maar verraden dat het om een film uit de jaren zeventig gaat. De gebruikte filmprint oogt vrij proper, met maar enkele keren een kras of een klein vuiltje. De Engelse Dolby Digital Mono-track klinkt vlak en gedateerd. Ook de Spaanse Mono-track klinkt niet bijster indrukwekkend, maar voldoet prima. Met goed verstaanbare dialogen, zonder al teveel ruis. Wanneer je deze geluidsoptie neemt, zijn er Engelse ondertitels aanwezig.

EXTRA'S
De vierde en laatste Blind Dead-film moet het spijtig genoeg stellen met de minste extra's. Zo hebben we de 5 minuten durende originele bioscooptrailer en een uitgebreide Poster & Still galerij. Deze bestaat uit een 93-tal afbeeldingen zoals posters, lobby cards, production stills, krantenadvertenties en videocovers. De fraaie originele posterart is wederom aanwezig op de dvd-hoes.

CONCLUSIE
Night Of The Seagulls, de vierde en laatste film van de blinde tempeliers, is wat ons betreft de minste van de boel en sluit de reeks een beetje af met een valse noot. De geluidskwaliteit is bevredigend, maar het beeld valt wat tegen. Er zijn enkele minieme extra's aanwezig. Deze aflevering is, net zoals de vorige drie delen, apart te krijgen, maar maakt uiteraard ook deel uit van de luxe, als een doodskist vormgegeven, limited edition Blind Dead-Collection.


cover
Studio: Blue Underground

Regie: Amando de Ossorio
Met: Victor Petit, Maria Kosti, Sandra Mozarowsky, Josť Antonio Calvo, Javier de Rivera

Film:
3,5/10

Extra's:
2/10

Geluid:
6/10

Beeld:
5,5/10


Regio:
1

Genre:
Horror

Versie:
U.S.A.

Jaar:
1975

Leeftijd:
NR

Speelduur:
89 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
827058105699


Beeldformaat:
1.85:1 anamorfisch NTSC

Geluid:
Engels Dolby Digital Mono 1.0
Spaans Dolby Digital Mono 1.0

Ondertitels:
Engels
Extra's:
• Bioscooptrailer
• Poster & Still gallery

Andere recente releases van deze maatschappij