:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> FRANKENSTEIN AND THE MONSTER FROM HELL
FRANKENSTEIN AND THE MONSTER FROM HELL
Bespreking door: Steve - Geplaatst op: 2005-10-13
FILM
Dokter Simon Helder (Shane Briant), een flamboyante volgeling van wijlen Frankenstein, wordt opgepakt wegens hekserij en voor vijf jaar opgesloten in een gesloten instelling. Hij ontmoet er dokter Karl Victor (Peter Cushing), die niemand minder dan de dood gewaande dokter Frankenstein blijkt te zijn! Helder ontdekt dat je oude gewoontes niet zomaar kan laten vallen en slaagt, samen met de beruchte baron, aan het experimenteren. Samen creëren ze een grotesk en afschrikwekkende creatuur...

Net zoals Frankenstein Created Woman ('67) is deze Frankenstein And The Monster From Hell een weinig boeiende horrorfilm, met enkele pijnlijk gedateerde speciale effecten. De film geraakt nergens op gang en daar kan zelfs het onmiskenbare charisma van Peter Cushing of de prima vertolking van Shane Briant iets aan verhelpen! David "Darth Vader" Prowse is maar een weinig memorabel monster en de typische Hammer sfeer is bovendien totaal afwezig. De kostuums en het setdesign is dan weer wel dik in orde.

Het betreft hier trouwens de geknipte R-Rated print van Paramount. Omdat deze film - die berucht werd om enkele gore shots - totaal niet bloederig was, gingen we op onderzoek. Al snel kwamen we tot de ontdekking dat de volledig ongeknipte versie, zoals die op enkele frames na in Duitsland te krijgen is, bijna twee minuten langer duurt. U bent bij deze gewaarschuwd!

BEELD EN GELUID
Het anamorfisch 1.66:1 beeld oogt scherp, met een bevredigend contrast en een prima schaduwdetail. De kleuren ogen helder en natuurlijk, maar kunnen niet verhullen dat het om een film uit de jaren 'stillekens' gaat. De gebruikte filmprint is, op enkele goed zichtbare printbeschadigingen na, voldoende proper. Digitale compressiefoutjes en filmgrain zijn beperkt tot een minimum. De Engelse Dolby Digital Mono-track klinkt beperkt, met een lichte ruis op de achtergrond en van tijd tot tijd kleine kraakjes. De dialogen zijn dan weer goed verstaanbaar.

EXTRA'S
In enkele uitermate fraai vormgegeven menu's, treffen we wederom twee episodes van World of Hammer aan. Dit zijn een reeks reportages, ingesproken door acteur Oliver Reed, die handelen over verschillende factoren van de legendarische Hammer-films. Op deze dvd staat episode 10, waarin men de verschillende door Hammer geproduceerde Frankenstein-films overloopt, en episode 12, waar men in vogelvlucht over enkele toonaangevende producties van de legendarische Britse Hammer-studio's gaat. Elke episode duurt ongeveer 25 minuten. Verder is de originele bioscooptrailer aanwezig en promotietrailers van Dracula: Prince Of Darkness, Frankenstein Created Woman en The Plague Of The Zombies.

CONCLUSIE
Frankenstein And The Monster From Hell ('74) werd de laatste door Hammer geproduceerde Frankenstein-film en tevens de laatste volledige film van de legendarische regisseur Terence Fisher. Spijtig dat het eindresultaat een vervelende horrorprent is, met een ongeloofwaardig monster en een tergend traag tempo! Op de dvd van Paradiso is dan weer weinig op aan te merken.


cover
Studio: Paradiso

Regie: Terence Fisher
Met: Peter Cushing, Shane Briant, Madeline Smith, Bernard Lee, David Prowse

Film:
3,5/10

Extra's:
5/10

Geluid:
6,5/10

Beeld:
7,5/10


Regio:
2

Genre:
Horror

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
1974

Leeftijd:
16

Speelduur:
89 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
5410504968785


Beeldformaat:
1.66:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital Mono 1.0

Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• Bioscooptrailer
• 2 Episodes World of Hammer
• Cross-promotional trailers

Andere recente releases van deze maatschappij