:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> BOB ROBERTS
BOB ROBERTS
Bespreking door: Dimitri - Geplaatst op: 2005-10-24
FILM
Bob Roberts, geschreven, geregisseerd en gespeeld door Tim Robbins, geeft op documentaireachtige wijze een satirisch en verrassend beeld van de wereld van de Amerikaanse politiek, waarbij politici het van meer moeten hebben dan het houden van toespraken en het optreden op televisie. Dit is het land waar alles mogelijk is en waar zelfs een meeslepend deuntje een politicus naar ongekende hoogten kan stuwen. Een hoopvolle kandidaat voor de Amerikaanse ambassade gaat een samenwerkingsverband aan met een volkszanger die een hit scoort waardoor de kandidaat sneller bekendheid krijgt dan hij ooit voor mogelijk had gehouden. Samen bestijgen ze de hitparade waarbij ze aantonen dat image, een lekker deuntje en een beetje sentiment meer betekenen dat inhoud. Bob Roberts is verbazingwekkender dan Watergate en dieper dan een B-film van Ronald Reagan; het draait tenslotte allemaal om politiek!

Bob Roberts is een erg aparte prent, die misschien iets meer op prijs gesteld wordt wanneer je als kijker Amerikaan bent of toch op z'n minst de nodige feel hebt met dit werelddeel. Hetgeen we te zien krijgen is op z'n minst uniek te noemen. De film is een opsomming van Amerikaanse politieke kritiek die zeer nadrukkelijk en overduidelijk karikaturaal in beeld gebracht wordt. Soms ligt de mening van de filmmaker er iets te vingerdik op. Je kunt dan ook geen subtiliteit verwachten van extreem-rechtse satire. Bob Roberts is best te genieten maar lijkt ons eerder iets voor een select publiek.

BEELD EN GELUID
Het beeld anamorfische 1.85:1 beeld werd mooi verzorgd door Universal. De scherpte is ongetwijfeld de sterkste kant aan de beeldkwaliteit. Verder zijn het contrast en de kleurwaarden zeer degelijk. Het Dolby Surround 2.0-geluid focust zich hoofdzakelijk op de drie voorste kanalen. Waarbij het centerkanaal uiteraard dienst doet als uitstekende veraler van de dialogen. De surrounds en de subwoofer worden haast nergens intensief gebruikt. Deze disc is kwalitatief zeker in orde.

EXTRA'S
Een uitgestrekte kale vlakte.

CONCLUSIE
Bob Roberts is een unieke mockumentary over een extreem rechtse folkzanger. De prent steekt de draak met heel wat Amerikaanse zaken door ze op een typisch, gladden en overdreven karikaturale manier in beeld te brengen. Knap werk van hoofdrolspeler en regisseur Tim Robbins, maar volgens ons geen spek voor ieders bek. Uit veiligheidsoverwegingen misschien best eerst eens huren alvorens hem blindelings aan te schaffen.


cover
Studio: Universal

Regie: Tim Robbins
Met: Tim Robbins, Ray Wise, Alan Rickman, Brian Murray

Film:
7/10

Extra's:
0/10

Geluid:
7/10

Beeld:
8,5/10


Regio:
2

Genre:
Satire

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
1992

Leeftijd:
12

Speelduur:
102 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
5050582356885


Beeldformaat:
1.85:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Engels Dolby Surround 2.0
Frans Dolby Surround 2.0
Duits Dolby Surround 2.0
Italiaans Dolby Surround 2.0
Spaans Dolby Surround 2.0
Russisch Dolby Surround 2.0

Ondertitels:
Nederlands, Frans, Duits, Italiaans, Spaans, Deens, Fins, Noors, Pools, Tsjechisch, Hongaars, Engels CC
Extra's:
• geen

Andere recente releases van deze maatschappij