:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> ROCKY I
ROCKY I
Bespreking door: Serge - Geplaatst op: 2001-07-20
FILM
Rocky is een clubbokser uit Philadelphia, en het lot heeft bepaald dat de wereldkampioen in de zwaargewichtklasse Apollo Creed (Carl Weathers) hem heeft uitgekozen als zijn volgende tegenstander. Voor Creed is de wedstrijd niet meer dan een demonstratie, voor Rocky is het echter een kans om uit de onbekendheid te komen. Tijdens de voorbereidingen voor de wedstrijd onder het toeziend oog van zijn trainer (Burgess Meredith), wordt Rocky verliefd op Adrian (Talia Shire), een verlegen jonge vrouw die de tederheid achter zijn ruige verschijning weet te onthullen. Hun liefde groeit terwijl de wedstrijd nadert, hetgeen Rocky nog meer (wils)kracht geeft om tot het einde toe vol te houden tegen zijn meedogenloze tegenstander.

BEELD EN GELUID
Rocky wordt in het originele 1.85:1 beeldformaat gepresenteerd, dat bovendien anamorf is. De film is reeds 25 jaar oud en dat merk je jammer genoeg wel een beetje. De print is niet helemaal zuiver en vertoont hier en daar wel wat ruis en kleine printbeschadigingen. Gedurende avond- en nachtscènes is het contrast niet optimaal geregeld. Afgezien hiervan oogt het beeld vrij goed en is de kwaliteit wel bevredigend te noemen. De reden waarom de originele mono geluidstrack werd opgewaardeerd tot Dolby Digital 5.1 (448 kbps) is ons een raadsel. Er echt voordeel uithalen, gebeurt nauwelijks. De dialogen blijven het monospoor gebruiken en klinken verstaanbaar. De muziek maakt dan weleen beetje gebruik van de Dolby Digital 5.1 mogelijkheden en deze klinkt vrij behoorlijk.

EXTRA'S
Deze Rocky DVD kan je desgewenst afzonderlijk aankopen, of in de verzamelbox Rocky Collection Box waarin zich tevens de vier sequels bevinden. Op deze schijf bevinden zich een aantal interessante extra's dewelke, behalve de audiocommentaar, allen Nederlands ondertiteld worden. We sommen ze even voor jullie op:

• Een audiocommentaar met onder andere regisseur John G. Avildsen, en cast en crewleden. De commentaar werd gemonteerd waardoor het geheel wat overzichtelijker blijft, en waar dus bijgevolg niet iedereen door elkaar praat. Allen hebben ze leuke en informatieve weetjes over de film en de opnames te vertellen.

• Een videocommentaar met Sylvester Stallone (29 min.) waarin hij over de productie van de film vertelt. Stallone haalt allerlei boeiende informatie aan en weet gedurende een half uur de kijker aan het scherm te kluisteren.

• Featurette "Behind-the-scenes" met regisseur John G. Avildsen (12 min.) die meer uitleg verschaft over het oefenen van de gevechtscènes.

• Featurette "Tribute to Burgess Meredith" (7 min. 30) met interviews van met onder andere Sylvester Stallone, Burt Young en Carl Weathers.

• Featurette "Tribute to James Crabe" (3 min. 30), de cameraman.

• Originele bioscooptrailers van de 5 Rocky-films en originele TV spots.

CONCLUSIE
Een goed scenario en dito acteerprestaties, dat heeft Rocky te bieden. De DVD stelt op vlak van audio een beetje teleur, maar het beeld daarentegen scoort dan gelukkig wat hoger. De extra's zijn de kers op de taart en bieden meer dan voldoende achtergrondinfo bij de film. Een aanrader!


cover
Studio: Fox

Regie: John G. Avildsen
Met: Sylvester Stallone, Talia Shire, Burt Young, Carl Weathers, Burgess Meredith

Film:
8/10

Extra's:
7/10

Geluid:
6/10

Beeld:
7/10


Regio:
2

Genre:
Drama

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
1976

Leeftijd:
12

Speelduur:
114 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
8712626007524


Beeldformaat:
1.85:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital 5.1
Frans Dolby Digital 5.1
Italiaans Dolby Digital 5.1Ondertitels:
Nederlands, Engels, Frans
Extra's:
• Audiocommentaar van regisseur en producent
• Videocommentaar met Sylvester Stallone
• Featurette "Behind-the-scenes"
• Featurette "Tribute to Burgess Meredith"
• Featurette "Tribute to James Crabe"
• Originele bioscooptrailer van de 5 Rocky-films
• Originele TV spots

Andere recente releases van deze maatschappij