:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> GINGER SNAPS TRILOGY BOX
GINGER SNAPS TRILOGY BOX
Bespreking door: Steve - Geplaatst op: 2005-12-02
FILM
Ginger Snaps
De zusjes Ginger (Katharine Isabelle) en Brigitte (Emily Perkins) hebben lak aan alles en iedereen. Ze zijn gefascineerd door de dood en als macabere hobby fotograferen ze elkaar met bloederige make-up en in allerlei doodsposes. Op school zijn ze uiteraard ook niet geliefd. De jongens hebben geen aandacht voor hen en door de meisjes worden ze aangekeken als freaks. Maar wanneer Ginger op een nacht door een wild beest wordt aangevallen, lijkt hun leventje te veranderen! De wonden helen uitermate snel en stilaan maar zeker begint Ginger te transformeren in iets wolfachtigs. Ze springt plots in het oog bij de jongens en staat haar mannetjes tegenover de meisjes. Moeder Pamela (Mimi Rogers) juicht deze verandering toe, want zij denkt dat Ginger eindelijk een vrouw wordt. Brigitte weet wel beter en zoekt naar een oplossing met de ietwat vreemde Sam (Kris Lemche). Maar dan breekt de hel los...

De volledige bespreking kan u hier lezen.Ginger Snaps II: Unleashed (tekst van Dimitri)
WAARSCHUWING: Bevat SPOILERS voor wie het eerste deel nog niet gezien heeft!

Na de dood van Ginger blijft Brigitte alleen achter. Ze worstelt voortdurend met het virus dat in haar bloed aanwezig is en dat ervoor zorgt dat ze uiteindelijk in een weerwolf zal transformeren. Om dit te beletten spuit ze zichzelf regelmatig in met een mengsel van alcohol en Monnikskap. Wanneer ze het bewustzijn verliest door een overdosis, belandt ze in een ontwenningskliniek. Ver verwijderd van haar tegengif verliest Beatrice langzaam maar zeker de controle over haar driften, terwijl haar lichaam zienderogen dierlijke vormen aanneemt. Samen met een lotgenoot probeert ze uit de instelling te ontsnappen.

De volledige bespreking door collega Dimitri kan u hier lezen.Ginger Snaps III: The Beginning
Canada, 1815. De zusjes Ginger (Katharine Isabelle) en Brigitte (Emily Perkins) overleven een schipbreuk. Ze trekken door het barkoude Canadese land op zoek naar voedsel en onderdak. De meisjes belanden na een ontmoeting met een indiaan (Nathaniel Arcand) aan een afgelegen fort, dat bewoond wordt door enkele vreemde heerschappen. Ondanks er een bizarre spanning in de lucht hangt, voelen Ginger en Brigitte zich veilig. Maar dan wordt het fort op een nacht aangevallen door een troep bloeddorstige weerwolven…

De volledige bespreking van de prequel kan u hier lezen.BEELD EN GELUID
Het anamorfisch 1.78:1 beeld van Ginger Snaps is bevredigend scherp, met een prima contrast en zwartniveau. Het schaduwdetail is redelijk goed. De kleuren ogen helder, met een oranjeachtige gloed over het beeld. Maar wees gerust dit was de bedoeling van de regisseur! Buiten wat minieme filmgrain en enkele compressiefoutjes, hebben we geen dramatische oneffenheden bemerkt. De disc die in deze boxset zit heeft nog steeds dezelfde geluidsfout. Zo zijn bij de Engelse 2.0-track het linker- en rechterkanaal verwisseld, wat uiteraard een bizar en onnatuurlijk geluidsbeeld oplevert. Buiten de verwisselde kanalen is het geluid vrij van beschadigingen en worden de dialogen steeds verstaanbaar weergegeven.

Ginger Snaps II: Unleashed: Het anamorfisch 1.78:1 beeld is razend scherp. Doelbewust hebben de filmmakers het contrast extreem opgevoerd, om de film een donkere, grauwe sfeer mee te geven die perfect bij het geheel past. Meer hoeft dat echt niet te zijn. Het beeld is technisch dik in orde. Op gebied van geluid schenkt de schijf ons een redelijk gedetailleerde Dolby Digital 5.1 soundtrack. De subwoofer treedt sporadisch in actie, maar het zijn vooral de surroundkanalen die met de eer gaan lopen. Veel geluidseffecten, en op sommige momenten ook elementen uit de muziek, weerklinken panoramisch in split-surround. Hier en daar laat de dynamiek het wat afweten en is er enige vorm van goedkope digitale post-productie hoorbaar. Hoe dan ook, de soundtrack krijgt een dikke voldoende.

Het anamorfisch 1.78:1 beeld van de derde film is lekker scherp, met een goed contrast, schaduwdetail en zwartniveau. De kleuren ogen donker en vol (zoals de regisseur bedoelt heeft), maar alles is desondanks goed te volgen. Er is geen beeldruis aanwezig, maar wel is er wat minimale filmgrain aanwezig en hebben we enkele kleine compressiefoutjes bemerkt. De gebruikte filmprint oogt proper en is vrij van vuiligheid en beschadigingen. De Engelse Dolby Digital 5.1-track klinkt warm en ruimtelijk, met goed wat dynamiek en de nodige ambiance. De heldere dialogen klinken natuurlijk en zijn steeds verstaanbaar. Er is tevens een stevig klinkende Engelse DTS-track aanwezig, welke iets meer ruimte en detail biedt.

EXTRA'S
In een fraaie verpakking huizen de drie films (plus eventuele extra's) en een bonusdisc. Noot van de redactie: Deze box heeft het meest onhandige systeem om de schijfjes vast te houden sinds de gehate Scanavo keepcases. Opletten geblazen voor losliggende of gebarsten schijfjes!

Ginger Snaps:
- originele bioscooptrailer
- 'Making of' featurette (9 min.)
- "About The info (5 pagina's)
- fotogallerij (10 afbeeldingen)

Ginger Snaps II: Unleashed:
- cross-promotional trailers

Ginger Snaps III: The Beginning:
- cross-promotional trailers

Maar het échte bonusmateriaal is te vinden op het vierde schijfje. Het eerste wat we ontdekken is Legends of the Werewolves (43 min.), een interessante en diepgravende documentaire van The History Channel, over het fenomeen weerwolf. Vervolgens hebben we Menstrual Monsters: The Ginger Snaps Trilogy (19 min.). Een fascinerende documentaire, gepresenteerd door de behoorlijk verwijfde Xavier Mendik (directeurs van het "Cult Film Archive" op de Brunel Universiteit), die dieper ingaat op de diverse betekenissen en de feministische/lesbische ondertoon van de drie films. We zien uiteraard veel beelden uit de trilogie, maar het meest interessante zijn de interviews met regisseurs John Fawcett (GS I) en Grant Harvey (GS III), producent Paula Devonshire (GS II en III) en diverse media-experts en onderzoekers (waaronder Ernest Mathijs, welke ondergetekende enkele korte vragen kwam stellen over de trilogie op BIFFF 2004). Ginger Snaps Revisited blijkt een submenu te zijn met een resem kleine en veelal nutteloze extra’s over het origineel, zoals een korte promofeaturette (5 min.), enkele interviewsnippers (welke samen met de promofeaturette de 'making of' vormen die op de disc van de eerste film staat!) en fotogallerijen van de trilogie (met een uitzinnige hoeveelheid van maar liefst 15 screenshots rechtstreeks uit de films. Compleet met filmgrain, schemer en dergelijke!). En de onnozele filmclips, gepatenteerd door DFW, hebben spijtig genoeg ook deze uitgave bereikt. Dit is echt geen extra en niemand zit hier op te wachten! Interessanter zijn de liner notes: 4 pagina’s The Story Behind Ginger Snaps en een pagina trivia. Afsluiten doen we met de originele bioscooptrailers van de drie films en promotionele trailers van Cube: Zero, Underworld, Immortals, Highlander 2.

CONCLUSIE
U kent het plaatje onderhand al wel! Films uit een reeks worden samengepakt en samen met een bonusdisc tegen een scherpe prijs op de markt gedropt. Hetzelfde bij de populaire Ginger Snaps-trilogy. Spijtig genoeg stellen de extra's toch wat teleur en is er nog steeds géén verbeterde versie van het origineel bijgevoegd. Een gemiste kans, want hier zat veel meer in!


cover
Studio: Dutch FilmWorks

Regie: John Fawcett, Brett Sullivan, Grant Harvey
Met: Emily Perkins, Katharine Isabelle, Kris Lemche, Mimi Rogers, Eric Johnson, Janet Kidder, Nathaniel Arcand, JR Bourne, Hugh Dillon

Film:
8 - 4,5 - 8,5/10

Extra's:
6,5/10

Geluid:
3 - 7,5 - 9/10

Beeld:
8 - 9 - 8,5/10


Regio:
2

Genre:
Horror

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2000 - 2004

Leeftijd:
16

Speelduur:
285 min.

Type DVD:
SS-SL

Barcode:
8715664026069


Beeldformaat:
1.78:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Engels DTS 5.1 (GS III)
Engels Dolby Digital 5.1 (GS II & III)
Engels Dolby Surround 2.0 (GS I)


Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
Ginger Snaps:
• Bioscooptrailer
• 'Making Of'-featurette
• "About The Werewolf"
• Fotogalerij
Ginger Snaps II:
• Cross-promotional trailers
Ginger Snaps III:
• Cross-promotional trailers
Bonusdisc:
• Legends of the Werewolves,
• Menstrual Monsters
• Ginger Snaps Revisited
• Liner Notes
• Bioscooptrailers
• Cross-promotional trailers

Andere recente releases van deze maatschappij