:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> KENTUCKY FRIED MOVIE
KENTUCKY FRIED MOVIE
Bespreking door: Serge - Geplaatst op: 2001-02-07
FILM
Kentucky Fried Movie. Hoe is het ontstaan? Waar komt de naam vandaan? Wat is het doel? Wie zijn de grondleggers? Geen hond die het wat kan schelen. Maar goed, voor diegenen die de humor van het trio Zucker - Abrahams - Zucker best wel kunnen pruimen, geven we even een korte inleiding. Begin jaren zeventig ontstond er een groepje komedianten (waar o.a. Jim Abrahams, David en Jerry Zucker toebehoorden) onder de naam Kentucky Fried Theater. Ze brachten allerlei sketches ten tonele die ze achteraf in een film gooiden, met de titel Kentucky Fried Movie, geregisseerd door John Landis . Deze film legde de basis voor hun latere succesvolle carrières. John Landis regisseerde o.a. Animal House, Trading Places en Coming To America, het trio ZAZ realiseerde talloze komedies zoals Naked Gun, Hot Shots, en dergelijke meer. KFM is zeker niet hun beste film, de jokes zijn compleet gedateerd en bijlange niet meer zo hilarisch als je wel zou kunnen verwachten. Niet vergeten dat de prent reeds 24 jaar oud is. Kijk de dag van vandaag eens naar de Naked Gun of Hot Shots-films, je verveelt je gegarandeerd te pletter. Dit soort komedies zijn niet tijdloos, hun impact en originaliteit vervaagt na enkele jaren. En dat is ook het geval met KFM.

BEELD EN GELUID
Tja, wat kunnen we hierover vertellen? Niet zo veel eigenlijk. Bij het opstarten kan je kiezen uit twee beeldformaten: 1.85:1 anamorf en het standaard 4:3 beeldformaat. Wij kozen voor de eerste optie. De beeldkwaliteit vertoeft onder de middelmaat, laat dat duidelijk wezen. Veel krassen, vlekjes, grain, kortom, de print is redelijk vuil. De kwaliteit verschilt trouwens van sketch tot sketch (sommigen werden opgenomen op gewone video). Vermits dit een independent productie was, veronderstellen we dat ZAZ niet het beste materiaal tot hun beschikking had, maar de master een beetje reinigen had wel best gemogen. De audiotrack is Dolby Surround 2.0 Mono die voornamelijk dialogen en wat muziek doorstuurt. De kwaliteit bevindt zich eveneens onder de middelmaat.

EXTRA'S
Er bevinden zich waarempel enkele extra's op deze DVD waaronder een trailer, enkele filmografieën, en een on-set home video van Jerry Zucker (gefilmd op 8mm), dit is een soort van behind-the-scenes tijdens de opnames van de film. De fotogalerij die op het doosje vermeld staat, vonden we niet terug. En de home video duurt slechts 19 min. en geen 30 min. zoals vermeld op de achterzijde van het doosje.


cover
Studio: Dutch FilmWorks

Regie: John Landis
Met: Bill Bixby, Donald Sutherland, George Lazenby, Tony Dow, Henry Gibson, en anderen

Film:
3/10

Extra's:
3/10

Geluid:
3/10

Beeld:
5/10


Regio:
2

Genre:
Komedie

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
1977

Leeftijd:
16

Speelduur:
83 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
8715664001448


Beeldformaat:
1.85:1 anamorphic PAL

Geluid:
Engels Dolby Surround 2.0

Ondertitels:
Nederlands, Deens, Fins, Noors, Zweeds
Extra's:
• Trailer
• Filmografieën
• On-set home video Jerry Zucker

Andere recente releases van deze maatschappij