:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> CINDERELLA 2
CINDERELLA 2
Bespreking door: Hans - Geplaatst op: 2006-02-27
FILM
Op de achterzijde van het doosje vinden we volgende beschrijving terug:

"Het magische verhaal van Assepoester gaat verder in Disney's nieuwe animatieavontuur; Assepoester II. Als Assepoester en haar prins na hun huwelijksreis naar het paleis terugkeren, merkt de nieuwe prinses dat het leven aan het Koninklijk Hof niet gemakkelijk is. Geholpen door ieders favoriet - de Goede Fee - en een troep ondeugende muizen, komt Assepoester tot de ontdekking dat als je in jezelf blijft geloven, dromen uit kunnen komen."

Dat Cinderella één van de geniaalste Disney klassiekers is, zal wel niemand tegenspreken. Zowel op het gebied van animatie, verhaal, muziek, liedjes als voice-acting behoort de film tot de absolute top. Een tot op heden ongeevenaard werk in de animatiewereld, vooral de scene waarin Cinderella omgetoverd wordt door de Fairy Godmother is een prachtwerk.

Ongeveer 50 jaar later kreeg "iemand" bij Disney het géniale idee dat men die klassieker(s) toch best kon gaan uitmelken. Waarom zou je immers geld spenderen aan nieuwe en dure animatiefilms als je met een klein budget en weinig werk meer geld kan verdienen? Dat is zowat het idee achter het ontstaan van Cinderella II: Dreams Come True. De film mag dan wel Dreams Come True noemen, voor iedere serieuze animatieliefhebber is deze film de verpersoonlijking van zijn of haar ergste nachtmerries. We twijfelen er niet aan dat Walt Disney zich omdraaide in zijn graf toen dit monster het levenslicht zag.

Naast de abominabel slechte animatie is de film eigenlijk ook gewoon een aaneenschakeling van 3 korte verhaaltjes. We vermoeden hier dat het gaat om een (om overduidelijke redenen) mislukte tv-serie die men dan maar aan elkaar plakte en op dvd probeert te slijten. Als u denkt dat het niet erger kan: think again. We kregen deze film al eens te verwerken in 2002, hij is er op die 4 jaar hoegenaamd niet beter op geworden. De sequels van recentere films die door Disney gereleased worden daarentegen wel, zelfs al halen ze nog steeds het niveau van de originelen niet.

Beeld U maar eens in hoe blij we waren dat Disney een Special Edition van deze film ging releasen, min of meer tegelijk met Cinderella. En wat een Special Edition werd het, een echte grap, 5 belachelijke extra's en men durft dit al het label Special Edition geven... het toppunt van uitmelkerij en wansmaak.

Het releasen en zelfs het maken van gedrochten als Cinderella II zou bij wet verboden moeten zijn. Geen enkel kind verdient het een dergelijke marteling te moeten ondergaan, alhoewel...

BEELD EN GELUID
Op technisch vlak lijkt deze schijf ons identiek aan de voorgaande release uit 2002. Zelfs toen was er al niks aan te merken op de perfecte beeldtransfer en de erg goede geluidstrack. Gezien de digitale oorsprong is dat ook niet verwonderlijk en eigenlijk uiterst normaal. Veel meer valt hierover niet te zeggen, zoals het gros van de sequels nagenoeg perfecte technische prestaties bij een wansmakelijke film.

EXTRA'S
Dan komen we nu terecht bij de massa extra's die deze heuse Special Edition te bieden heeft.

*stilte*

U gelooft dat toch zeker zelf niet? Men was er zich na 4 jaar blijkbaar toch van bewust dat men best geen geld verspilde aan enige deftige extra's voor een dergelijke abominabele film. Wat is er dan wel aanwezig? Allereerst een Storybook, een kort verhaaltje dat kan je kan voorlezen of kan laten voorlezen. De uiterst korte (en met filmfragmenten gevulde) featurette Musical Magic laat componist Mike Tavera aan het woord, wij kunnen ons maar met moeite inbeelden hoe pijnlijk deze ervaring voor de man moest zijn. Tot slot is er ook nog een Music Video voorhanden van een van de liedjes uit de film.

We waren het bijna vergeten: dit is een Special Edition! Dat betekent dat we dus wat meer extra's krijgen en deze DVD is daar geen uitzondering op, we krijgen maar liefst 2 heuse interactieve spelletjes! We hoeven waarschijnlijk niet meer uit te leggen dat we gewoon sarcastisch bezig zijn?

CONCLUSIE
Een tijdje geleden wist collega Mattias jullie al te verwennen met een bespreking van het wansmakelijke The Tribe. Wat ons vooral interesseerde was dat hij voorstelde deze serie te gebruiken als straf voor uw zoon of dochter. We kunnen ons niet voorstellen dat dit niet zou lukken, maar er zijn uiteraard uitzonderingen op elke regel. Daarom stellen wij het volgende voor: wat dacht U van shocktherapie? U gaat simpelweg naar de dichtstbijzijnde multimediazaak en schaft de prachtige Special Edition van Cinderella aan, vervolgens huurt u de Special Edition van Cinderella II. Nu laat u de kinderen uiteraard eerst Cinderella bekijken en nadien (de shock dus) Cinderella II. Succes gegarandeerd! We moeten er U wel bijvertellen dat dit ernstige trauma's tot gevolg kan hebben, gelieve dus eerst uw huisarts te raadplegen vooraleer U overgaat tot langdurig gebruik van deze therapie...


cover
Studio: Buena Vista

Regie: John Kafka
Met: Jennifer Hale, Tress MacNeille, Rob Paulsen, Corey Burton, Holland Taylor en Susan Blakeslee

Film:
0/10

Extra's:
2/10

Geluid:
9/10

Beeld:
10/10


Regio:
2

Genre:
Animatie

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2002

Leeftijd:
AL

Speelduur:
70 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
8717418069452


Beeldformaat:
1.66:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital 5.1
Frans Dolby Digital 5.1,
Nederlands Dolby Digital 5.1

Ondertitels:
Nederlands, Engels, Frans, Engels CC
Extra's:
• Disney Storybook
• Set-Top Games
• "Musical Magic" Featurette
• Music Video
• Princess Art Project

Andere recente releases van deze maatschappij