:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> HARRISON'S FLOWERS
HARRISON'S FLOWERS
Bespreking door: Serge - Geplaatst op: 2001-10-25
FILM
Tussen al het commerciële geweld van de voorbije weken doet het eens deugd een kleinere en minder groots opgevatte prent te aanschouwen. Bij A-Video hebben ze dat duidelijk ook zo begrepen. Harrison's Flowers is een portret van een vrouw wiens man Harrison Lloyd, fotograaf bij 'Newsweek', naar Joegoslavië wordt gestuurd om foto's te maken van een conflict dat door de media als 'niet zo belangrijk' wordt omschreven. Voor iedereen is Joegoslavië nog een eenheid en woorden als 'Kroaten, 'Serviërs', Kosovaren' en 'etnische zuiveringen' maken nog geen deel van de woordenschat. Harrison blijft langer weg dan verwacht en 'Newsweek' raakt zijn spoor kwijt. Enkele dagen later kondigt The Associated Press zijn dood aan. Sarah's wereld stort in elkaar. Eerst is ze kapot van verdriet, maar langzaamaan groeit bij haar de overtuiging dat Harrison in leven is. Enkele weken later, begin november 1991, is de oorlog tussen de Kroaten en Serviërs in haar gewelddadigste fase. Sarah neemt een vlucht van JFK Airport richting wat op dat ogenblik reeds ex-Joegoslavië genoemd wordt, op zoek naar haar man. Ze wordt er echter geconfronteerd met de harde realiteit van het oorlogsgeweld.

BEELD EN GELUID
De film heeft een 1.85:1 anamorf beeldformaat dat er vrij goed uitziet. De kleuren zijn eerder sober gehouden hetgeen uiteraard perfect past bij dit onderwerp. Af en toe merk je in donkere scènes wat ruis hetgeen de bedoeling van de regisseur kan geweest zijn. Het geluid is een Dolby Digital 5.1 track (448 kbps) die meer dan behoorlijk uit de hoek komt. Dialogen en muziek worden netjes gespreid over de voorste kanalen terwijl de achtergrondgeluiden in het oorlogsgebied doorheen de surrounds klinken.

EXTRA'S
Wat extra's betreft is het niet veel soeps. De Making Of duurt zo'n 13 minuten en toont beelden achter de schermen en interviewclips met de regisseur en acteurs. Voorts krijgen we enkele filmografieën en een weblink. De trailer echter is een ander verhaal: bij de selectie ervan krijgen wij een niet-anamorfe scène uit de film te zien. Op geen enkel moment wordt hier aangegeven dat het om een trailer gaat, hetgeen dus niet het geval is. Een foutje op de schijf dus.

CONCLUSIE
Harrison's Flowers is een aanrader voor eenieder die de niet-commerciële film een warm hart toedraagt. De presentatie op DVD is best goed, afgezien van de extra's waar we graag iets meer hadden gezien.


cover
Studio: A-Film

Regie: Elie Chouraqui
Met: Andie Macdowell, David Strathairn, Elias Koteas, Adrien Brody, Brendan Gleeson, Alun Armstrong

Film:
8/10

Extra's:
3/10

Geluid:
8/10

Beeld:
8/10


Regio:
2

Genre:
Drama

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2000

Leeftijd:
16

Speelduur:
131 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
8716777001196


Beeldformaat:
1.85:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital 5.1

Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• Making Of
• Filmografieën
• Weblink
• Trailer

Andere recente releases van deze maatschappij