:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> ONE TREE HILL - SEIZOEN 2
ONE TREE HILL - SEIZOEN 2
Bespreking door: Mattias - Geplaatst op: 2006-05-30
SERIE
Er kan veel gebeuren in één schooljaar. Halfbroers Nathan en Lucas Scott waren eerst zowel op als buiten het basketbalveld in een bittere strijd verwikkeld maar inmiddels hebben ze een hechte band gekregen...

Sinds een aantal weken is het eerste seizoen van One Tree Hill te zien op de zender Kanaal 2. Afgaande op het uitzenduur zal het voor iedereen duidelijk zijn welke de doelgroep van de serie is: tieners. Op zich hoeft dit geen nefaste invloed te hebben op de kwaliteit van een serie, zoals u kon lezen in onze bespreking van het eerste One Tree Hill-seizoen. Het tweede seizoen ligt in het verlengde van het eerste, met ditmaal nog een forse geut melodrama erbij. Net als bij het eerste seizoen zijn niet alle verhaallijnen of personages even geloofwaardig. Voor een tienerserie als One Tree Hill is het acteerwerk echter over het algemeen redelijk te noemen. De zwakke punten van de serie blijven de dialogen (die soms tenenkrommend zwak zijn) en een aantal personages die hoogst oninteressant zijn.

AFLEVERINGEN
Het tweede seizoen bestaat uit de volgende 22 afleveringen

Disc 1:
1: The Desperate Kingdom Of Love
Na de hartaanval van Dan keren Lucas en Keith terug naar Tree Hill. Peyton en Brooke maken het weer goed. Deb is woedend dat er een nieuwe mevrouw Scott is: Haley, de vrouw van haar zoon.

2: Truth Doesn't Make A Noise
Tijd voor een feestje! Lucas, Peyton en Brooke geven een receptie voor het nieuwe paar. Deb en Dan lijken wel van karakter te zijn gewisseld. Zij schopt continue heibel en hij is de vriendelijkheid zelve.

3: Near Wild Heaven
Een vrijgezellenfeestje na de bruiloft? Tim bestelt een vat bier en een stripper dus regelt Brooke een meidenfeestje voor Haley. Nathan gaat werken bij Keith die de zaken van zijn broer waarneemt.

4: You Can't Always Get What You Want
Nu hij weer opknapt, probeert Dan als vanouds weer iedereen te manipuleren. Hij is niet de enige die van het rechte pad afdwaalt. Brooke pleegt een winkeldiefstal als haar eens zo rijke ouders bijna failliet gaan.

Disc 2:
5: I Will Dare
Felix daagt de tieners van Tree Hill uit tot het uithalen van allerlei stunts. Ook de volwassenen zijn overmoedig. Karen gaat uit met haar docent bedrijfswetenschap en een knappe klant flirt met Keith.

6: We Might As Well Be Strangers
Tree Hill begint op de ark van Noah te lijken. Lucas en Anna, Brooke en Felix, Haley en Nathan, Jules en Keith, Karen en Anday, Deb en Dan – allemaal met zijn tweetjes.

7: Let The Reigns Go Loose
Iedereen die meetelt is bij de opening van Karens club Tric. Peyton regelt de optredens. Brooke wordt dronken. Lucas en Felix gaan op de vuist. Het publiek is dolenthousiast bij Haley's eerst optreden.

8:Truth, Bitter Truth
Op een pyamafeestje wisselen de meisjes geheimen uit. Onderweg naar een basketbalwedstrijd tobben Nathan en Lucas over hun vaders hartafwijking, die erfelijk is. Nathan laat zich testen, Lucas wil dit niet.

Disc 3:
9: The Trick Is To Keep Breathing
Smokings, avondjurken en emotionele drama's alom. Het schoolbal zou de leukste avond van het jaar op Tree Hill High moeten zijn maar drugs, leugens, jaloezie en herinneringen gooien roet in het eten.

10: Don't Take Me For Granted
Kwaadheid uit zich in woorden en daden. Karen verbiedt Lucas in het basketbalteam te spelen. Nathan bedreigt Chris. Peyton onderneemt drastische stappen als iemand het gerucht verspreidt dat ze lesbisch is.

11: The Heart Brings You Back
Terugkeer naar Tree Hill. Als Haley's lichtzinnige zus Taylor bij het jonge stel intrekt, komen er nog meer spanningen in het stroeve huwelijk. Peyton klaart op als Jack opdaagt... met een onverwacht verzoek.

12: Between Order And Randomness
Brooke krijgt een baan in een restaurant, maar wel verkleed als krab. Keith vraagt Jules ten huwelijk, niet wetende dat Dan haar heeft ingehuurd om hem te verleiden en dan te verlaten.

Disc 4:
13: The Hero Dies In This One
Er is veel gaande in Tree Hill: Taylor vertrekt, Haley gaat met Chris op tournee, Brooke gaat voor het voorzitterschap van de scholierenraad, Lucas gaat bij Dan wonen.

14: Quiet Things That No One Ever Knows
Iedereen kan dus inderdaad voorzitter worden! Dankzij Mouth wint Brooke de verkiezingen. Intussen gaat het bergafwaarts met Nathan nu Haley weg is. Hij geeft Lucas de schuld van zijn ellende.

15: Unopened Letter To The World
Voor een tijdscapsule die over 50 jaar opengaat, leggen de tieners op film vast wat hen bezighoudt. Nathan en Lucas belanden achter de tralies voor het rijden onder invloed.

16: Somewhere A Clock Is Ticking
In voor- en tegenspoed. Het huwelijk van Keith en Jules brengt veel stellen tot elkaar, zoals Jake en Peyton, Andy en Karen, Lucas en Brooke. Helaas geldt dit niet voor Keith en Jules.

Disc 5:
17: Something I Can Never Have
Jules is weg en er vertrekken er wel meer. Zo gaat Brooke naar Californië en Felix naar de militaire academie. Nathan gaat Haley zoeken, Jake en Jenny vluchten voor Niki en Keith wil hoe dan ook weg uit Tree Hill.

18: The Lonesome Road
Op zoek naar Haley blijft Nathan bij Taylor slapen. Jake meldt zich bij de politie. Anna vertelt haar ouders dat ze lesbisch is. Lucas smeedt een plan om Dan onderuit te halen.

19: I'm Wide Awake, It's Morning
Nathans oom Cooper neemt Nathan en Lucas mee om een racewagen te leren besturen. Een leuk uitstapje wordt een tragedie als Nathan tegen een muur knalt...

20: Lifetime Piling Up
Bewusteloos na het ongeluk op de racebaan droomt Nathan hoe het leven had kunnen lopen. Met hem als in de steek gelaten, onwettige zoon en Lucas als verwende, arrogante ster van het basketbalteam

Disc 6:
21: What Could Have Been
Tijd voor ingrijpende beslissingen. Als hij weer terug is in Tree Hill neemt Nathan een besluit over zijn huwelijk met Haley en de relatie met zijn ouders. Lucas verzamelt bewijs om tegen Dan te gebruiken.

22: The Tide That Left And Never Came Back
Aan alles komt een eind, aan het schooljaar en een aantal relaties die zo goed leken. Lucas heeft één triomf- het bewijs van de fraude waarmee hij Dan kan ruïneren. Of is Dan iedereen terug een stapje voor?

BEELD EN GELUID
In tegenstelling tot het eerste seizoen dat in het 1.33.1-formaat staat krijgen we ditmaal een anamorfe transfer in het 1.77.1-formaat. Net zoals bij de vorige box zijn zowel de scherpte, het contrast als het zwartniveau goed te noemen. Grain of beschadigingen zijn bijna niet waar te nemen. De Dolby Surround 2.0 track weet de verwachtingen bij een serie als One Tree Hill in te lossen, weliswaar zonder indruk te maken.

EXTRA'S
Naast verwijderde scènes op alle dvds krijgen we ook drie redelijk informatieve audiocommentaren: twee door creator Mark Schwahn (Don't Take Me For Granted en Unopened Letter To The World) en één door regisseur Paul Johansson (Something I Can Never Have). Op de zesde dvd krijgen we nog wat oninteressant vulsel: The Music From One Tree Hill (8.17 minuten), de Diaries From The Set-featurette (5.04 minuten) en de Change Is Good-featurette (10 minuten) met wat informatie over de nieuwe personages.

CONCLUSIE
De overdaad aan melodrama zorgt ervoor dat wij dit tweede seizoen minder wisten te smaken dan het eerste. Grote fans van de serie kunnen deze box echter met een gerust hart aanschaffen.


cover
Studio: Warner

Regie: Diversen
Met: Chad Michael Murray, James Lafferty, Hilarie Burton, Bethany Joy Lenz, Sophia Bush, Paul Johansson, Craig Sheffer, Moira Kelly

Film:
6/10

Extra's:
3/10

Geluid:
7,5/10

Beeld:
8/10


Regio:
2

Genre:
Drama

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2005

Leeftijd:
6

Speelduur:
880 min.

Type DVD:
SS-DL


Beeldformaat:
1.77:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Engels Dolby Surround 2.0

Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• Deleted scènes
• Featurette
• Commentaar

Andere recente releases van deze maatschappij