:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> DARK WATER
DARK WATER
Bespreking door: Steve - Geplaatst op: 2006-07-06
FILM
Dahlia Williams (Jennifer Connelly) zit volop in een 'vechtscheiding' met Kyle (Dougray Scott). Inzet: hun dochtertje Cecilia (Ariel Gade). Kyle is helemaal niet opgezet met het feit dat Dahlia en Ceci verhuizen naar een onguur appartementsblok. Als Ceci erg vreemd begint te doen na het vinden van een kinderrugzakje, wordt het duidelijk dat de twee ouders wel héél andere zorgen aan hun hoofd hebben dan een scheiding...

Na het fenomenale wereldwijde succes van zowel de remake van Ringu als van Ju-On: The Grudge, was het uiteraard maar een kwestie van tijd voor we een herwerking van Dark Water (ofte Honogurai Mizu No Soko Kara) op ons bord kregen. Wij waren nu niet helemaal ondersteboven van Gore Verbinski's The Ring en ook de Amerikaanse The Grudge maakte niet zoveel los als het vele malen intensere origineel. Toch begon de Dark Water-remake er met elke castaankondiging interessanter uit te zien. Met klassenbakken als Jennifer Connelly, John C. Reilly, Tim Roth, Dougray Scott en Pete Postlethwaite op de affiche is het dan ook kwijlen geblazen! De keuze van regisseur Walter Salles deed ons dan weer even slikken, maar dankzij Diarios De Motocicleta waren we op zijn minst geïntrigeerd.

Over het eindresultaat zijn de meningen verdeeld en ook op de redactie van Dvd Info waren we het niet unaniem eens met Salles' visie op Hideo Nakata's horrorprent. Feit is dat het acteerwerk geloofwaardig is (zélfs van het kleine meisje Ariel Gade waren we onder de indruk!) en dat Salles er met verve in slaagt om de film een beklemmende sfeer te geven. Maar als 'genrefilm' - hetzij horror of zelfs bovennatuurlijke thriller - is deze nieuwe Dark Water toch niet echt geslaagd. Ons verdict luidt dan ook: "Close... But no cigar, Mr. Salles!".

N.v.d.r.: Het schijnt hier om de 'Unrated versie' te gaan, maar dat hebben we niet kunnen verifiëren.

BEELD EN GELUID
Het anamorfisch 2.35:1-beeld is scherp, met een prima contrast en een dito schaduwdetail. De regisseur speelde hier en daar wat met de kleuren, maar wees gerust, die ogen vol en levendig. Diepte en detail zijn voldoende en de gebruikte filmprint oogt op haar beurt netjes. Beeldruis is niet aan de orde en de hoeveelheid filmgrain blijft eveneens beperkt. Behalve enkele kleine compressiefoutjes is er weinig reden tot klagen. De Engelse Dolby Digital 5.1-track klinkt warm en dynamisch, met een goed laag en steeds verstaanbare dialogen. We hebben geen oneffenheden waargenomen.

EXTRA'S
Allereerst gaan we onder de oppervlakte met een 'Making-of'-documentaire, opgedeeld in vijf korte hoofdstukken die diverse aspecten van het maken van de film behandelen. In The Sound of Terror (7 min.) komen we meer te weten over het geluidsontwerp. Daarna zijn er twee weggeknipte scènes (2 min.) en een ruime 26 minuten durende featurette waarin we bijna heel de cast en crew aan het woord horen (en zien)! In "Analyzing Dark Water Sequences" kan je met behulp van je afstandsbediening een drietal scènes helemaal ontleden. Exclusief is de alternatieve scène "Wall of Water" (5 min.).Voorts enkele informatieve en goed uitgevoerde extra features, alleen jammer dat Buena Vista zijn dvd's blijft ontsieren met de ongelofelijk vervelende 'verplichte' cross-promotional trailers.

CONCLUSIE
Filmisch is er op deze Amerikaanse remake van de bekende Japanse horrorhit Dark Water weinig aan te merken. Het acteerwerk is uitstekend en regisseur Salles laat de film bulken van de eigenaardige sfeer. Maar als bovennatuurlijke horrorthriller is de film eerder plat. Op de dvd is daarentegen niets aan te merken!


cover
Studio: Buena Vista

Regie: Walter Salles
Met: Jennifer Connelly, John C. Reilly, Tim Roth, Ariel Gade, Dougray Scott, Pete Postlethwaite

Film:
6/10

Extra's:
7/10

Geluid:
8,5/10

Beeld:
8/10


Regio:
2

Genre:
Horror

Versie:
Benelux (NL/FR)

Jaar:
2005

Leeftijd:
16

Speelduur:
100 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
8717418081188


Beeldformaat:
2.35:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital 5.1
Frans Dolby Digital 5.1

Ondertitels:
Nederlands, Engels, Frans, Engels CC
Extra's:
• The Making of
• The Sound of Terror
• Weggeknipte scènes
• Featurette
• Analyzing Dark Water Sequences
• Alternatieve scène
• Cross-promotional trailers

Andere recente releases van deze maatschappij