:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> SIMON SEZ
SIMON SEZ
Bespreking door: Serge - Geplaatst op: 2000-12-21
FILM
NBA-sterspeler Dennis Rodman speelt de rol van Simon Jericho, een Interpol-agent die aan een zaak van een louche wapenhandelaar werkt. Op een dag ontmoet hij Nick (Dane Cook), een klunzige en verschrikkelijk irritante veiligheidsagent van een groot softwarebedrijf die bezig is losgeld af te leveren om zo het leven van de dochter van zijn baas te redden. Het duurt niet lang of Simon raakt mee verwikkeld in het spelletje van moord en spionage waarbij verschillende partijen betrokken zijn, de wapenhandelaar, de machtige vader van het ontvoerde meisje, een bende terroristen en eveneens de ex-vriendin van Simon, een dodelijk wapen op twee benen. Samen met de hulp van Simon en zijn twee companen, gaat Nick in de tegenaanval want één van de terroristen heeft software weten te bemachtigen waarmee hij de wereld kan vernietigen.

Dennis Rodman was een goede basketbalspeler maar wie wil hem nu in godsnaam bewonderen als acteur? Niemand toch! En inderdaad, dat bleek ook aan de boxoffice, want de film werd een gigantische flop in de States. En voor één keer moeten we de Amerikanen gelijk geven: Simon Sez is één van de slechtste films die we ooit gezien hebben. Dennis Rodman kan niet acteren, zoveel is duidelijk, zelfs na enkele minuten. Maar geloof het of niet, de film heeft zelfs nog slechtere acteurs! De producers hebben hard hun best gedaan om de film vol te proppen met complete idioten, in de hoop Rodman's "acteerprestaties" beter te accentueren. Het hielp niets, het geheel werd er nog slechter door. De film heeft helemaal geen scenario en is doorspekt met belachelijke dialogen, zeer flauwe humor, obligate vecht- en schietscènes die zoals gewoonlijk niets bijdragen tot het verhaal, dit alles gebracht door een resem vermoeiende en leeghoofdige karakters. Maar we zijn mild en geven de film toch nog één luttel puntje, dankzij de knappe verschijningen van Natalia Cigliuti en Emma Sjöberg.

BEELD EN GELUID
Okee, op het vlak van beeld en geluid hebben we niets op te merken. Columbia levert puik werk af. Het beeld op de DVD krijgt een 1.78:1 anamorf beeldformaat dat er vrij goed uitziet. Het beeld is scherp en gedetailleerd, met levendige en volle kleuren, en een uitstekend contrastniveau. Nergens merk je krasjes of andere oneffenheden. Het geluid klinkt bijzonder goed, dankzij de Dolby Digital 5.1-audiotrack die perfect gebruik weet te maken van alle kanalen. Dit is vooral te horen tijdens de vele actiescènes die de film rijk is.

EXTRA'S
Deze DVD bevat een bioscooptrailer (Nederlands ondertiteld) en één magere talent file voor Dennis Rodman. Helemaal niet indrukwekkend, maar deze keer heeft Columbia de goede keuze gemaakt vermits deze barslechte film een waardige DVD-behandeling absoluut niet verdient.

CONCLUSIE
Serge sez: "Negeren die film!"


cover
Studio: Columbia Tristar

Regie: Kevin Elders
Met: Dennis Rodman, Dane Cook, Ricky Harris, John Pinette, Filip Nikoutch, Natalia Cigliuti, Emma Sj÷berg, Clayton Day, Henri Courseaux, Jerome Pradon

Film:
1/10

Extra's:
1/10

Geluid:
8,5/10

Beeld:
8,5/10


Regio:
2

Genre:
Actie

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
1999

Leeftijd:
16

Speelduur:
82 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
8712609074307


Beeldformaat:
1.78:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital 5.1
Duits Dolby Digital 5.1

Ondertitels:
Nederlands, Engels, Duits, Deens, Fins, Noors, Zweeds, IJslands, Grieks, Tsjechisch, Hongaars, Pools, Hebreeuws, Hindoestaans, Arabisch, Turks
Extra's:
• Bioscooptrailer
• Dennis Rodman Talent File

Andere recente releases van deze maatschappij