:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> MASTERS OF HORROR - VOLUME 4
MASTERS OF HORROR - VOLUME 4
Bespreking door: Dimitri - Geplaatst op: 2006-08-07
FILM
Masters Of Horror is een serie TV-films die in het leven geroepen werd door regisseur Mick Garris. Hij verwierf bekendheid bij menig griezelfan met zijn bewerkingen van onder meer de Stephen King-verhalen Sleepwalkers, The Shining en The Stand. Hij sprak enkele van zijn bekende collega’s aan en samen besloten ze een tiendelige reeks TV-films te maken, met telkens een andere beroemde/beruchte horrorregisseur aan het roer.

De vierde DVD uit de reeks omvat twee verhalen, die we even kort voor jou zullen schetsen.

Imprint
Aan een met lijken bezaaide rivieroever van het 19e eeuwse Japan treffen we een Amerikaanse journalist. Hij is zijn thuis ontvlucht om een duister en schrikwekkend geheim te ontlopen. De zoektocht die hij onderneemt naar zijn verloren geliefde, leidt hem naar een donker en mysterieus eiland. Het enige onderkomen op dit eiland is een bordeel. Hier brengt hij de nacht door met een merkwaardige vrouw die hem laat zien dat het levensgevaarlijk is om op zoek te gaan naar de geest van een oude geliefde. Imprint is van de hand van Takashi Miike, de geschifte Japanse regisseur die onder meer de cultklassieker Ichi The Killer op zijn palmares heeft staan. Hij maakt optimaal gebruik van de zestig minuten die hem toebedeeld werden. De film zit nokvol met plotwendingen, visuele huiver en stijlvol in beeld gebrachte decors. Ook hier gebruikt Miike één van zijn stokpaardjes, nl. het doorboren van lichaamsdelen met puntige voorwerpen. Een martel/verminkingscène waarbij een vrouw naalden onder haar nagels krijgt, haar tandvlees doorboord wordt is behoorlijk shockerend. Ook een abortusscène deed ons even slikken. Het nadeel is dat deze prent enkel drijft op shocks en verder weinig om het lijf heeft. Niet voor mensen met een zwakke maag, zoveel is duidelijk.

Pick Me Up
Twee ijzingwekkende legendes kruisen elkaar’s pad wanneer Wheeler een ritje aanbiedt aan Walker. Wheeler is een seriemoordenaar die lifters oppikt om ze daarna genadeloos om het leven te brengen. Walker is een psychopaat die iedereen vermoordt die de vergissing begaat hem een ritje aan te bieden. Gezellig op de achterbank bij dit dodelijke stel zit de heldin van het verhaal. Ze moet uiterst voorzichtig te werk gaan wil ze deze rit overleven. Larry Cohen, de man achter de It’s Alive-reeks waarbij een moorddadige baby de hoofdrol speelt, kreeg met Pick Me Up opnieuw de kans om in het regiezitje te kruipen. Hij koppelt komedie aan thriller-elementen, maar doet dit op een manier die voor weinig voldoening zorgt bij de kijker. De dialogen zijn zwak, de plotwendingen belachelijk zodat de fun erg ver te zoeken is. Wat ons betreft een ondermaatste afleveringen uit de serie.

BEELD EN GELUID
Het anamorfische 1.78:1 breedbeeld is ook bij deze disc uit de reeks vlijmscherp. De prints ogen doelbewust erg donker om de groezelige sfeer van de reeks te benadrukken. Het contrast bevat diepe zwartwaarden en op wat lichte edge-enhancement na bevat het beeld geen mankementen. Het Dolby Digital 5.1 geluid vertaalt op uitstekende wijze de dialogen via het centerkanaal en trekt op regelmatige basis de surroundregisters open. Enkel de subwoofer blijft een beetje achter bij de rest van deze heldere geluidstrack.

EXTRA'S
De extra's bestaan enkel uit 3 trailers van andere Masters Of Horror delen.

CONCLUSIE
Het vierde deel uit deze Masters Of Horror-serie kabbelt rustig verder, waarbij enkel het verhaal van Takashi Miike een kleine aanbeveling waard is, wanneer je met behoorlijk expliciet gemartel overweg kunt ten minste.


cover
Studio: Three Lines Pictures

Regie: Takashi Miike, Larry Cohen
Met: Youki Kudoh, Billy Drago, Fairuza Balk, Michael Moriaty

Film:
6,5-4/10

Extra's:
1/10

Geluid:
7/10

Beeld:
8/10


Regio:
2

Genre:
Horror

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2005

Leeftijd:
16

Speelduur:
2x 60 min.

Type DVD:
SS-SL

Barcode:
8712806993944


Beeldformaat:
1.78:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital 5.1

Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• Trailers

Andere recente releases van deze maatschappij