:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> MASTERS OF HORROR - VOLUME 5
MASTERS OF HORROR - VOLUME 5
Bespreking door: Dimitri - Geplaatst op: 2006-12-10
FILM
Masters Of Horror is een serie TV-films die in het leven geroepen werd door regisseur Mick Garris. Hij verwierf bekendheid bij menig griezelfan met zijn bewerkingen van onder meer de Stephen King-verhalen Sleepwalkers, The Shining en The Stand. Hij sprak enkele van zijn bekende collega’s aan en samen besloten ze een tiendelige reeks TV-films te maken, met telkens een andere beroemde/beruchte horrorregisseur aan het roer.

De vijfde DVD uit de reeks omvat twee verhalen, die we even kort voor jou zullen schetsen.

Sick Girl
Sick Girl is de verknipte lesbische love-story over de perfecte relatie van twee meiden die wreed verstoord wordt door een ranzig wezen dat tussen beiden komt. De ellende begint wanneer Ida door een onbekende een gigantisch, exotisch insect opgestuurd krijgt. Misty wordt gebeten en gaat zich steeds vreemder gedragen. Haar honger lijkt onstilbaar te zijn. Een onderhoudende parodie op tal van monstermovies, en dan denken we aan The Fly in het bijzonder.

Haeckel's Tale
Ernest Haeckel vindt onderdak middenin de wildernis van New England in een afgelegen hut. Zijn gastheer geeft hem slechts één opdracht: "Wat je ook hoort, ga niet naar buiten." Wanneer hij een baby hoort huilen rent Ernest natuurlijk onmiddellijk naar buiten. Spijt komt te laat en hij belandt middenin een orgie voor on-doden. Ze beschouwen hem als een bijzonder lekker hapje... Haeckel's Tale, geschreven door Clive Barker, is een sexy verhaal voor bij het kampvuur met een angstaanjagende ontknoping. Deze gotische zombie-adaptatie is beslist de moeite waard voor genrefans.

BEELD EN GELUID
Het anamorfische 1.78:1 breedbeeld is ook bij deze disc uit de reeks vlijmscherp. De prints ogen doelbewust erg donker om de groezelige sfeer van de reeks te benadrukken. Het contrast bevat diepe zwartwaarden en op wat lichte edge-enhancement na bevat het beeld geen mankementen. Het Dolby Digital 5.1 geluid vertaalt op uitstekende wijze de dialogen via het centerkanaal en trekt op regelmatige basis de surroundregisters open. Enkel de subwoofer blijft een beetje achter bij de rest van deze heldere geluidstrack.

EXTRA'S
De extra's bestaan enkel uit 3 trailers van andere Masters Of Horror delen.

CONCLUSIE
Het vijfde deel uit deze Masters Of Horror-serie zet de reeks opnieuw op de rails. Verschillende episodes gaan gepaard met hoogtes en laagtes, maar de kwaliteit van deze release is consequent.


cover
Studio: Three Lines Pictures

Regie: Lucky McKee, John McNaughton
Met: Angela Bettis, Erin Brown, Derek Cecil, Jon Polito

Film:
5 - 6/10

Extra's:
1/10

Geluid:
7/10

Beeld:
8/10


Regio:
2

Genre:
Horror

Versie:
Benelux (NL - Huur)

Jaar:
2005

Leeftijd:
16

Speelduur:
2 x 60 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
8712806993951


Beeldformaat:
1.78:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital 5.1

Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• Trailers

Andere recente releases van deze maatschappij