:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> FIGLIO DI SPARTACUS, IL (THE SON OF SPARTACUS - THE SLAVE)
FIGLIO DI SPARTACUS, IL (THE SON OF SPARTACUS - THE SLAVE)
Bespreking door: Mattias - Geplaatst op: 2006-08-17
FILM
Na zijn promotie tot centurio wordt de jonge Rando (Steve Reeves) door Caesar (Ivo Garrani) naar Zeugma gestuurd om er zijn concurrent Crassus (Claudio Gora) in de gaten te houden. Al snel doen er echter onder de plaatselijke bevolking geruchten de ronde dat Rando wel eens de zoon van de legendarische Spartacus zou kunnen zijn...

Onze interesse voor deze The Slave: The Son Of Spartacus (Il Figlio Di Spartacus) werd gewekt toen wij in het persbericht lazen wie verantwoordelijk was voor de regie: niemand minder dan Sergio Corbucci. De naam Corbucci zal veel lezers wellicht niet onmiddellijk even bekend als Sergio Leone in de oren klinken maar Corbucci regisseerde wel degelijk een aantal van de meest legendarische spaghetti westerns. Films als Django, The Mercenary en The Great Silence prijken dan ook nog steeds terecht bovenaan de "best of"-lijstjes van veel genreliefhebbers. Wie vertrouwd is met deze films en hoopt dat The Son Of Spartacus even goed is, moeten we onmiddellijk ontgoochelen. Een eerst serieuze ontgoocheling bij The Son Of Spartacus is het zeer houterige en totaal niet overtuigende acteerwerk. Vooral ex-Mr. World Steve Reeves die de hoofdrol voor zijn rekening neemt, is vaak pijnlijk slecht op dreef. Op de hoes van deze The Son Of Spartacus lezen we dat de film algemeen beschouwd wordt als zijn beste werk, het doet ons in ieder geval niet geweldig uitkijken naar zijn andere "meesterwerken". Het verhaal van de film is weinig boeiend en verre van origineel. Meer dan een opeenvolging van vaak wat oninteressante dialogen en matige actiescènes (lees: zwaardgevechten) heeft The Son Of Spartacus blijkbaar niet te bieden. De bij momenten mooie fotografie die dankbaar gebruikt maakt van de indrukwekkende, weidse Egyptische landschappen wordt dan ook nog deels verknoeid door het foute beeldformaat (meer daarover verder in deze bespreking). Wij waren al geen enorme liefhebbers van het peplum-genre (in de volksmond nogal vaak sandalenfilms genoemd) en deze The Son Of Spartacus zal daarin geen verandering brengen. Wat een wereld van verschil met Stanley Kubrick's magistrale Spartacus-verfilming!

BEELD EN GELUID
Spijtig genoeg valt het één en het ander op te merken over de beeldtransfer die we op deze release krijgen. Eerst een vooral staat The Son Of Spartacus in het 1.85.1-formaat op dvd terwijl dit in het 2.35.1-formaat zou moeten zijn. We kunnen niet anders dan hiervoor reeds een aantal strafpunten toe te kennen. Het verkeerde beeldformaat is echter niet het enige probleem, de kwaliteit van de print ontgoochelt over de ganse lijn. We krijgen een afgewassen transfer met erg matte kleuren, veel grain en redelijk wat printbeschadigingen. Ook de algemene scherpte en het zwartniveau (doet vaak meer aan blauw dan aan zwart denken) laten te wensen over. De Italiaanse monotrack is redelijk helder met goed begrijpbare dialogen.

EXTRA'S
Als enige extra's krijgen we trailers voor The Son Of Spartacus, Duel Of The Titans, Arabian Nights en Indian Summer. Zonde ook van de lelijke rode rand met daarin de tekst "Classic Edition" die de hoes ontsiert.

CONCLUSIE
The Slave: The Son Of Spartacus is een weinig overtuigende film op een erg matige dvd.


cover
Studio: Paradiso

Regie: Sergio Corbucci
Met: Steve Reeves, Gianna Maria Canale, Claudio Gora, Ivo Garrini

Film:
5/10

Extra's:
0,5/10

Geluid:
6/10

Beeld:
4/10


Regio:
2

Genre:
Actie

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
1963

Leeftijd:
16

Speelduur:
98 min.

Type DVD:
SS-SL

Barcode:
5410504071515


Beeldformaat:
1.85:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Italiaans Dolby Digital Mono 1.0

Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• Trailers

Andere recente releases van deze maatschappij