:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> PEACE HOTEL
PEACE HOTEL
Bespreking door: Steve - Geplaatst op: 2006-09-08
FILM
The Killer (Chow Yun-Fat) is een legendarische huurmoordenaar die zich na de lafhartige moord op zijn geliefde terugtrekt in de woestijn. Daar start hij het zogenaamde "Peace Hotel" op, een plaats waar iedereen – ondanks zijn verleden – een veilig onderkomen kan vinden. Geweld wordt niet getolereerd en mensen met kwade bedoelingen weten dat ze de ingang niet mogen overschrijden, want dat The Killer dan in actie zal komen. Dit gaat jaren goed. Totdat een jonge vrouw, die wordt achterna gezeten door een moordzuchtige bende, het hotel komt binnenvallen...

Een Aziatische spaghettiwestern is een origineel idee. Maar deze door 'action-maestro' John Woo geproduceerde en door hoofdacteur Chow Yun-Fat geschreven Peace Hotel bewijst nog eens dat dingen die goed lijken op papier, daarom niet altijd even makkelijk te realiseren zijn en dat het resultaat soms héél wat minder goed blijkt te zijn! Eén van de hoofdredenen hiervan is de onervaren regisseur Ka-Fai Wai. Wat stijlvol start, verzandt dan ook al snel in een vervelende bedoening met flauwe humor en irritante personages. Peace Hotel wordt gepromoot als een 'actiefilm', maar in realiteit zijn er amper twee echte actiescènes aanwezig. Het moet gezegd dat de finale behoorlijk goed is gedaan qua choreografie, maar je blijft ondanks de korte speelduur onvoldaan achter.

BEELD EN GELUID
Het anamorfische 1.85:1 beeld ziet er prima uit. De scherpte is goed, met een degelijk contrast en zwartniveau. De kleuren zijn soms wat afgewassen, maar ogen voor de rest realistisch. De gebruikte filmprint is proper en dramatische oneffenheden blijven achterwege. Verwacht geen wonderen van de Cantonese Dolby Surround 2.0-track. Het spoor klinkt beperkt, met wat lichte ruis en kraakjes, maar de dialogen zijn goed te verstaan.

EXTRA'S
Geen fluit. Zelfs geen promotietrailers!

CONCLUSIE
Peace Hotel leek misschien goed op papier, maar de uitwerking laat spijtig genoeg serieus te wensen over. De toen onervaren regisseur Ka-Fai Wai slaagt er namelijk niet in om zijn film de juiste richting in te duwen en het resultaat is vervelende cinema. De dvd van Dutch Filmworks voldoet, alleen spijtig dat er geen extra's aanwezig zijn.


cover
Studio: Dutch FilmWorks

Regie: Ka-Fai Wai
Met: Chow Yun-Fat, Cecilia Yip, Ho Chin, Shun Lau, Annabelle Lau

Film:
3/10

Extra's:
0/10

Geluid:
6/10

Beeld:
7/10


Regio:
2

Genre:
Western

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
1995

Leeftijd:
16

Speelduur:
88 min.

Type DVD:
SS-SL


Beeldformaat:
1.85:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Cantonees Dolby Surround 2.0

Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• geen

Andere recente releases van deze maatschappij