:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> SAMURAI COMMANDO - MISSION 1549
SAMURAI COMMANDO - MISSION 1549
Bespreking door: Steve - Geplaatst op: 2006-09-11
FILM
Het verhaal start in het jaar 2003. Kolonel Matoba (Takeshi Kaga) en zijn manschappen doen mee met een uiterst geheim, maar risicovol experiment. Wanneer er iets misgaat verdwijnen deze door een gat in de tijd en komen Matoba en co terecht in het oude Japan. Twee jaar later ontdekt men een zwart gat op dezelfde plek waar de kolonel verdween. De Romeo-Unit wordt teruggestuurd naar 1549 om Matoba en zijn mannen terug te halen. Dit is echter makkelijker gezegd dan gedaan, want het blijkt dat de op machtsbeluste kolonel is uitgegroeid tot één van de grootste krijgsheren van het tijdperk. Het wordt voor de Romeo-Unit echter een letterlijke race tegen de tijd, want als ze Matoba niet snel terugbrengen wordt het moderne Japan zoals we dat kennen opgezogen in het zwarte gat...

Samurai Commando: Mission 1549 - welke overigens een remake is van de cultfilm Time Slip uit '79 - werd gerealiseerd door Masaaki Tezuka (Godzilla Against MechaGodzilla, Godzilla: Tokyo S.O.S.). Het wordt vanaf de coole openingscredits onmiddellijk duidelijk dat er een actiefilmer aan het roer staat. Hoewel deze productie niet de omvang had van een gemiddeld recent Godzilla-vehikel, zijn de actiescènes en het productiedesign toch best spectaculair te noemen. En buiten enkele gammele CGI-shots zijn ook de speciale effecten dik in orde. Vooral het einde is om je duimen en vingers bij af te likken! De film heeft een vlot tempo (het betreft hier de kortere internationale cut) en de cast, die niet echt bestaat uit grote namen, levert prima werk af. Samurai Commando: Mission 1549 zal direct niet de filmgeschiedenis ingaan als klassieker, maar is niettemin bijna anderhalf uur topentertainment!

BEELD EN GELUID
Hoewel de cover anders beweert, is het 1.78:1 beeld niet anamorfisch uitgevoerd. Toch is de scherpte bevredigend te noemen en is het contrast prima. De gebruikte print ziet er goed uit, met heldere kleuren die realistisch ogen. Vuiltjes zijn niet aan de orde en ook compressiefoutjes blijven beperkt tot een minimum. Wel is er hier en daar wat filmgrain aanwezig, maar dat neemt nergens dramatische vormen aan. De Japanse Dolby Digital 5.1-track klinkt behoorlijk, maar het is hier ook weer het geval dat de dialogen tegelijkertijd worden weergegeven via al de kanalen. Dit valt niet altijd even hard op, maar toch is dit slordig. De Japanse Dolby Surround 2.0-track op zijn beurt klinkt degelijk. De dialogen komen helder en natuurlijk door en de muziek komt prima tot zijn recht. Deze draagt dan ook onze voorkeur weg!

EXTRA'S
Deze dvd bevat geen bonusmateriaal. Een gemiste kans!

CONCLUSIE
Samurai Commando: Mission 1549 is een amusante update van de Sonny Chiba-classic Time Slip uit 1979. Grootste trekpleister toen was het coole zicht van samuraï die oorlogje speelden met moderne wapens en dat is in deze versie uiteraard niet anders! De plot is hier en daar drastisch aangepast, maar de grote lijnen blijven uiteindelijk hetzelfde. Alleen spijtig dat de uitvoering van de dvd wat te wensen overlaat. Terwijl er in sommige landen een DTS-track aanwezig is, slagen ze er bij ons niet eens in om een volwaardige 5.1-spoor af te leveren. Ook het ontbreken van bonusmateriaal is een gemiste kans. Niet teveel geld voor neertellen is dan ook ons advies!


coverStudio: Dutch FilmWorks

Regie: Masaaki Tezuka
Met: Y˘suke Eguchi, Kyoka Suzukii, Takeshi Kaga, Kazuki Kitamura

Film:
7/10

Extra's:
0/10

Geluid:
6,5/10

Beeld:
7/10


Regio:
2

Genre:
Sciencefiction

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2005

Leeftijd:
16

Speelduur:
88 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
8715664035047


Beeldformaat:
1.78:1 PAL

Geluid:
Japans Dolby Digital 5.1
Japans Dolby Surround 2.0

Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• geen

Andere recente releases van deze maatschappij