:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> PRISON ON FIRE 2
PRISON ON FIRE 2
Bespreking door: Mattias - Geplaatst op: 2006-09-11
FILM
Ching (Chow Yun-Fat) moet slechts iets meer dan een jaar van zijn celstraf uitzitten wanneer hij omwille van zijn zoon, die in een weeshuis zit, besluit om te ontsnappen. De ontsnapping lukt maar hij keert,nadat hij zijn zoon heeft gezien, terug naar de gevangenis. Hij komt er niet alleen terecht in een oorlog tussen rivaliserende bendes uit Hong Kong en het vasteland maar hij krijgt er ook af te rekenen met de sadistische nieuwe officier Zau (Elvis Tsui)

Prison On Fire 2 uit 1991 is het vervolg van het ook door Ringo Lam geregisseerde Prison On Fire uit 1987. Zelf hebben wij de eerste film nooit gezien maar volgens diverse bronnen zou dit 2de deel brutaler, bloediger, dieper uitgewerkte personages hebben en over het algemeen beter zijn. Wij kunnen niet zeggen dat deze Prison On Fire een speciale indruk op ons heeft gemaakt maar slecht kunnen we deze film zeker niet noemen. De mix van actie en drama weet over het algemeen door het niet onaardige acteerwerk te overtuigen. Verwacht zeker geen Oscarmateriaal maar wel vertolkingen die beter zijn dan in vergelijkbare Hong Kong (actie) films. Zowel regisseur Ringo Lam (City On Fire, Full Contact) als hoofdrolspeler Chow Yun-Fat (The Killer, Hard Boiled, A Better Tomorrow) hebben echter veel interessantere films op hun palmares staan en een aanrader kunnen we deze Prison On Fire 2 derhalve niet noemen.

BEELD EN GELUID
Op de hoes staat te lezen dat de film compleet werd gerestaureerd van een high definition transfer, of dit werkelijk zo is of gewoon promopraat kunnen wij u niet met zekerheid zeggen. We kunnen u wel zeggen dat wij aangenaam verrast zij hoe clean deze transfer oogt. De print oogt vaak ietwat afgewassen en niet honderd procent scherp maar printbeschadigingen of grain zijn bijna afwezig. De Cantonese Dolby Surround 2.0-track klinkt erg dof maar de dialogen blijven verstaanbaar.

EXTRA'S
We moeten het stellen zonder extra's. De film heeft enkel de optie om de ondertitels aan of uit te schakelen. De film bevat slechts 6 chapters wat naar onze smaak te weinig is.

CONCLUSIE
Prison On Fire 2 lijkt ons eerder een huur- dan een kooptip.


cover
Studio: Dutch FilmWorks

Regie: Ringo Lam
Met: Chow Yun-Fat, Roy Cheung, Elvis Tsui

Film:
5/10

Extra's:
0/10

Geluid:
6/10

Beeld:
7,5/10


Regio:
2

Genre:
Actie

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
1991

Leeftijd:
16

Speelduur:
109 min.

Type DVD:
SS-SL

Barcode:
8715664035092


Beeldformaat:
1.85:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Cantonees Dolby Surround 2.0

Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• geen

Andere recente releases van deze maatschappij