:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> AJAX SEIZOENSOVERZICHT 2005/2006
AJAX SEIZOENSOVERZICHT 2005/2006
Bespreking door: Carl - Geplaatst op: 2006-10-11
FILM
In de traditionele opener van het seizoen om de Johan Cruijff-schaal kan het piepjonge Ajax de schijn nog enigszins ophouden, maar de rest van het seizoen verliep zo wisselvallig als de pest. Op nationaal gebied tenminste, want de jonge ploeg van trainer Dany Blind deed het internationaal helemaal niet zo slecht. In de Champions League gingen ze makkelijk door naar de tweede ronde, maar in de vaderlandse competitie werd tegen debutant Heracles bijvoorbeeld gelijkgespeeld en verschillende andere teams (o.a Utrecht) haalden drie punten tegen Ajax.

Ook belangrijke klassieke toppers werden verloren in de heenronde en dat met een klassespits in de rangen. Klaas Jan Huntelaar, overgekomen in het tussenseizoen van het Friese Heerenveen, maakte 24 doelpunten in z'n debuutseizoen voor Ajax. Toch eindigde de ploeg op een tegenvallende vierde plaats. Het zou dan ook een groot vraagteken worden voor de Nederlandse bevolking waarom bondscoach Van Basten Huntelaar thuisliet voor het WK. Aangezien het slecht draaide in de eigen competitie, concentreerde men zich op de beker met de grote oren en niet zonder succes. Uiteindelijk haalde de jonge talentvolle ploeg de achtste finales waarin het fier en strijdend ten onder ging tegen Inter Milaan.

Een grijs en troosteloos seizoen eindigde uiteindelijk toch nog in stijl. Enerzijds werd, door in de Play-offs Feynoord en Groningen te verslaan, toch nog de kwalificatie voor de champions league afgedwongen. Bovendien werd er in de bekerfinale de maat genomen van PSV. Zo kreeg het trouwe Ajax-legioen waar het recht op had: een heuse viering op het Leidseplein.

BEELD EN GELUID
Iets beter dan het beeldmateriaal van de dvd's uit de Ajax Collection, maar het gaat hier dan ook over recent televisiemateriaal. Beeld en geluid zijn van hedendaagse televisiekwaliteit zonder meer, inclusief de nodige mankementen en beperkingen. De commentaarstem van Arnoud Lips is helder en komt op een aanvaardbaar volume uit de centrale speaker. Geen indrukwekkende technische prestaties dus, maar dat is lang niet nodig voor dvd's in dit genre.

EXTRA'S
Een tien minuten durende featurette over Klaas Jan Huntelaar, de nieuwe scoringmachine van Ajax uit het afgelopen seizoen, inclusief beelden van z'n 24 doelpunten uit alle mogelijke camerastandpunten, waarvan sommige echte pareltjes.

CONCLUSIE
Het tussenseizoen voor deze jonge ploeg van Dany Blind zadelt de supporter met een dubbel gevoel op. Er blijven echter genoeg mooie en waardevolle momenten over om deze dvd de moeite waard te vinden. Beeld en geluid zijn op televisiekwaliteit en de featurette van Klaas Jan Huntelaar is de enige extra op deze schijf.


coverStudio: Warner

Regie: geen
Met: Huntelaar, Rosenberg, Babel, Vermaelen, Boukhari, De Jong, Pienaar, Charisteas

Film:
7/10

Extra's:
2/10

Geluid:
7,5/10

Beeld:
7/10


Regio:
2

Genre:
Sport

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2006

Leeftijd:
AL

Speelduur:
90 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
7321932865042


Beeldformaat:
1.33:1 PAL

Geluid:
Nederlands Dolby Surround 2.0

Ondertitels:
geen
Extra's:
• Featurette Huntelaar

Andere recente releases van deze maatschappij