:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> DESPERATE HOUSEWIVES - SEIZOEN 2
DESPERATE HOUSEWIVES - SEIZOEN 2
Bespreking door: Joris - Geplaatst op: 2006-10-09
Waarschuwing: het tweede seizoen van Desperate Housewives is in België nog maar net van start gegaan op Canvas. Deze bespreking voorziet een korte inhoud van alle afleveringen en kan dan ook een aantal spoilers bevatten.

SERIE
Het eerste seizoen van Desperate Housewives wist tal van mensen aan de buis te kluisteren. De donkere satire van Marc Cherry groeide uit tot een groot succes en de reeks kon rekenen op tal van nominaties voor de Emmy Awards. De verwachtingen waren dan ook hoog voor de start van het tweede seizoen, maar de fans bleven jammer genoeg op hun honger zitten. De sfeer van het eerste seizoen is zoek en de reden daarvoor is moeilijk aan te wijzen. De scripts zijn nog altijd goed, het acteerwerk blijft genietbaar en het merendeel van de personages keert terug. Om één of ander reden blijkt men de focus echter kwijt te spelen. Het eerste seizoen werd samengehouden door één grote verhaallijn die over het hele seizoen verspreid werd, nl. de verdachte zelfmoord van Mary Alice. Die gebeurtenis bracht alle personages samen en schepte een band die goed vertaald werd van het scherm naar de kijker. In het tweede seizoen krijgen we eerder afzonderlijke verhaallijnen voorgeschoteld. Door het gebrek aan een gemeenschappelijke band komen de personages te geïsoleerd over. Daardoor heeft de reeks meer tijd nodig om de kijker voor zich te winnen. Het keerpunt bevindt zich ongeveer halverwege het seizoen. In België verscheen het eerste seizoen op televisiezender één, terwijl we voor het tweede seizoen moeten afstemmen op Canvas. Daar zit men ondertussen nog maar aan de derde aflevering en we vinden het dan ook vreemd dat men nu al met de volledige uitgave van het tweede seizoen komt aanzetten.

AFLEVERINGEN
1. Next
Het tweede seizoen neemt de draad weer op waar het eerste seizoen eindigde: Rex is dood en de Applewhites nemen hun intrek in Wisteria Lane. Gabrielle, Lynette en Susan proberen Bree te troosten terwijl de moeder van Rex arriveert in Wisteria Lane. Ondertussen proberen Mike en Susan om Zach onder controle te krijgen. Gabrielle worstelt ongestoord verder met de twee mannen in haar leven.

2. You Could Drive A Person Crazy
Susan is onaangenaam verrast wanneer ze ontdekt dat haar ex-man Karl het nieuwe vriendje van Edie is. Lynette gaat terug aan het werk en geeft Tom de leiding over het huishouden. De theorie achter dat plan blijkt mooier dan de praktijk. Bree wordt gek van het gedrag van haar schoonmoeder Phyllis en Carlos heeft een ongewoon verzoek voor Gabrielle. Mike en Susan proberen de stand van zaken in hun relatie op te maken. Ten slotte verschijnt de bedenkelijke George terug in het leven van Bree.

3. You'll Never Get Away From Me
Phyllis brengt Bree in aanvaring met de arm der wet. Susan probeert de nieuwe rol van Edie in het leven van Julie te accepteren terwijl Lynette problemen heeft met haar veeleisende bazin. Bree ondergaat een test met de leugendetector om haar onschuld in de dood van Rex te bewijzen. Daarbij beseft ze dat ze gevoelens heeft voor George. Gabrielle achterhaalt de waarheid achter Carlos en John nadat ze John met een andere vrouw ziet. Ondertussen neemt ze een nieuwe tuinman in dienst.

4. My Heart Belongs To Daddy
Tijdens één van Gabrielle's gevangenisbezoekjes bij Carlos, lokt ze een vreselijke rel uit waarbij Carlos in kokend water terecht komt. Daardoor komt ze in contact met een advocaat tot wie ze zich onmiddellijk aangetrokken voelt. Susan zet haar gevoelens aan de kant en vergezelt Mike op zijn zoektocht naar Zach. Wanneer ze hem alleen aantreft, achterhaalt ze zijn intenties tegenover Julie. Lynette is verrast wanneer ze hoort dat haar zoon Parker een denkbeeldige vriend heeft. Tot slot strijden zowel George als Andrew voor de aandacht van Bree door elkaar in haar aanwezigheid te bekladden.

5. They Asked Me Why I Believe In You
Susan's goede vriend Lonny Moon komt in financiële problemen te zitten. Lynette ziet zichzelf avond na avond in bars belanden met haar mannenverslindende bazin, Nina. Bree begraaft Rex opnieuw en komt te weten hoe hij zich tegenover haar voelde voor zijn dood. Gabrielle huurt de succesvolle advocaat David Bradley in om Carlos te verdedigen in de rechtbank, maar Carlos weigert zijn diensten wanneer hij ziet hoe David en Gabrielle zich tot elkaar aangetrokken voelen.

6. I Wish I Could Forget You
De relatie van Mike en Susan ondergaat een zware crisis wanneer Susan de arrestatie van Paul Young in de hand probeert te werken. Ze bekent aan een politieagent dat hij Mrs. Huber heeft vermoord en vertelt dat Mike dat kan bewijzen aan de hand van haar dagboek. De agent haalt verhaal bij Mike, maar die ontkent alles. Niet veel later brengt Susan's moeder hen een bezoekje. Terwijl Carlos zijn gevangenisstraf verder uitzit, doet Gabrielle er alles aan om hem op vrije voeten te krijgen. Bree gaat met George naar een romantisch hotel, maar verzoekt om in aparte kamers te slapen.

7. Color And Light
Gabrielle is klaar voor een nostalgische trip wanneer een aantal vrienden uit het verleden op bezoek komen. Ze wil echter niet dat ze kunnen zien dat ze al drie maanden zwanger is. In de nasleep van haar breuk met Mike, zoekt Susan troost in de armen van haar ex-man Karl, wiens relatie met Edie het even moeilijk heeft. Ondertussen komt men meer te weten over de nieuwe buren. Ten slotte weet Caleb te ontsnappen uit de kelder. Hij zwerft rond op Wisteria Lane en dat heeft ernstige gevolgen voor Gabrielle.

8. The Sun Won't Set
Wisteria Lane wordt opgeschrikt door een inbreker die actief is in de buurt. Het duurt niet lang alvorens de bewoners een buurtwacht samenstellen. Ondertussen ontdekt Bree wat verontrustende informatie over George. Sophie en Morty staan op het punt te trouwen. Tijdens de bruiloft, komt Susan te weten wie haar echte vader is. Ze is vastberaden om hem op te sporen.

9. That's Good, That's Bad
George achtervolgt Bree, ondanks haar inspanningen om met hem te breken. Lynette neemt de leiding over het kantoorbeleid. Carlos mag de gevangenis verlaten en herboren terug. Gabrielle heeft het niet zo begrepen op zijn nieuwe houding. Susan ontmoet haar echte vader en probeert een relatie met hem aan te knopen.

10. Coming Home
Lynette probeert een créche uit de grond te stampen bij Parcher & Murphy door de kinderen van de werknemers te rekruteren. Gabrielle en zuster Mary Bernard stellen zich vragen bij de missie van Carlos om Afrika te redden. Bree haalt Andrew in huis en vertelt hem over het feit dat George zijn vader heeft vergiftigd om hem om het leven te brengen. Susan confronteert de vrouw van haar biologische vader omdat ze hen verdenkt van een affaire.

11. One More Kiss
Tot groot ongenoegen van Lynette, kust Gabrielle Tom. Dat veroorzaakt problemen in haar vriendschap met Gabrielle. Paul valt Mike aan. De huisvrouwen hebben hun bedenkingen over Betty en haar gezin. Andrew probeert Bree te chanteren, maar Bree krijgt hulp van Karl, de ex-man van Susan.

12. We're Gonna Be All Right
Na een aantal mislukte afspraakjes, ontmoet Susan Dr. Right. Susan flirt met de aantrekkelijke dokter, maar zet hem per ongeluk een knietje in het kruis. Ondertussen duiken een aantal oude foto’s van Gabrielle op op het internet. Tom is gealarmeerd wanneer zijn kinderen waterpokken krijgen. De reden van zijn achterdocht is het feit dat hij nooit waterpokken heeft gehad. Bree wordt gearresteerd en na maanden van stilte, neemt Noah Taylor contact op met Mike Delfino.

13. There's Something About a War
Dr. Ron verteld Susan dat ze een operatie moet ondergaan. Het feit dat hij nog nooit zo’n ingreep heeft gedaan, stelt Susan niet gerust. Gabrielle is niet zo blij wanneer Carlos terug begint over het hebben van een kind. Daarenboven komt het ook tot een confrontatie tussen Gabrielle en haar aartsvijandin zuster Mary Bernard. Tom besluit zich kandidaat te stellen voor een positie bij de werkgever van Lynette. Dat brengt een aantal huwelijksproblemen uit het verleden aan de oppervlakte. De moeders van Matthew en Danielle ontdekken hun relatie en dat heeft grote gevolgen voor Bree en haar geheim met Andrew.

14. Silly People
Tom doet zijn best een band te scheppen met zijn nieuwe bazin, maar dat gaat ten koste van zijn waardigheid. Hij probeert beroep te doen op de hulp van Lynette. Susan krijgt hulp van Edie en Karl om haar hospitalisatieverzekering in orde te krijgen voor haar aankomende operatie. Ondertussen schept Gabrielle een innige band met een tijdelijke Chinese huishoudster die bij Solis verblijft. Bree probeert het geheim van de Applewhites verder te ontrafelen door hun huis binnen te sluipen. Daar ontmoet ze Caleb en die ontmoeting leidt uiteindelijk tot een openhartig gesprek tussen Betty en Bree.

15. Thank You So Much
Edie denkt dat Karl op het punt staat om haar ten huwelijk te vragen wanneer ze een verlovingsring en huwelijksvoorwaarden in zijn aktetas vindt. Karl is echter van plan om Susan ten huwelijk te vragen zodat ze de verzekering voor haar operatie in orde kan krijgen. Gabrielle en Carlos krijgen te horen dat Gabrielle geen kinderen meer kan krijgen vanwege complicaties bij haar recente miskraam. Tegelijkertijd krijgt Carlos een zicht op de moeilijke relatie tussen Gabrielle en haar moeder, wanneer die laatste een bezoekje brengt aan Wisteria Lane. Bree’s alcoholprobleem neemt ernstige vormen aan en dat wordt opgemerkt door Lynette.

16. There Is No Other Way
Carlos en Gabrielle kiezen voor adoptie, maar dat blijkt niet zo eenvoudig als ze aanvankelijk dachten. Susan krijgt haar verzekering rond zodat ze de operatie kan ondergaan. Ondertussen ontstaat er een fikse ruzie tussen Bree en haar zoon Andrew. Ondertussen komt een stervende Noah Taylor meer te weten over Paul Young en zijn biologische kleinzoon Zach. Tom heeft het moeilijk op zijn nieuwe werk wanneer hij bevelen van zowel zijn baas als zijn vrouw moet aannemen.

17. Could I Leave You?
Susan nodigt Dr. Ron uit voor een ontmoeting met Karl nadat de dokter lucht krijgt van haar gearrangeerde huwelijk. Lynette is erover verbaasd dat een vrouw op haar werk een kind van vijf nog steeds borstvoeding geeft. Gabrielle blijkt bijzonder kieskeurig bij de keuze van een draagmoeder en een kind. Bree krijgt wederom af te rekenen met een beschuldiging van Andrew.

18. Everybody Says Don't
Carlos en Gabrielle krijgen de waarheid te horen over hun baby. Een ex-stripper bevalt van hun kind en Gabrielle houdt haar voor de eerste keer vast. Paul Young komt oog in oog te staan met zijn demonen. Ondertussen ziet Lynette zich genoodzaakt om voor de rechtbank te getuigen over de alcoholverslaving van Bree.

19. Don't Look at Me
Lynette wordt opgeroepen door de school van Parker omdat hij de laatste tijd bijzonder gefascineerd is door naaktheid. Carlos en Gabrielle moeten naar de rechtbank om voogdij over hun dochter, Lily, te krijgen. Lily blijkt volgens de wet namelijk toegewezen te zijn aan iemand anders. Henry, de vader van Bree, een haar stiefmoeder Eleanor komen naar het dorp om tussen te komen in haar problemen met Andrew. Susan is ervan overtuigd dat Karl niet echt houdt van Edie. Een beetje later gaat ze naar de bioscoop waar ze Mike opmerkt met een afspraakje.

20. It Wasn't Meant To Happen
Gabrielle en Carlos zijn geshockeerd wanneer de vader van hun kind opdaagt om het kind op te eisen. De politie en een advocaat arriveren bij een huis op Wisteria Lane. Lynette probeert Ed te helpen om zijn seksleven op te frissen. Ondertussen besluit Karl om het uit te maken met Edie. Edie heeft er op dat moment geen idee van dat de Susan de "andere" vrouw is in het leven van Karl. Ondertussen probeert Bree om Peter te helpen wanneer ze erachter komt hoe erg het gesteld is met zijn "andere" verslaving.

21. I Know Things Now
Bree en Andrew bereiken een impasse in hun relatie wanneer de spanning een hoogtepunt bereikt. Ondertussen wordt Tom ontslaan door Ed, die onder druk staat van zijn vrouw. Die privé-detective van Edie ontdekt een aantal details over de recente relatie tussen Karl en Susan. Gabrielle heeft het moeilijk om haar huishoudster in het land te houden.

22. No One Is Alone
Ten einde raad meldt Bree zichzelf aan bij een psychiatrische instelling. Lynette verdenkt Tom van bedrog en volgt hem naar Atlantic City. Susan gaat op zoek naar een nieuw leven. Felicia Tilman heeft nog een en ander in petto voor Paul Young. Dat resulteert in het laatste wapenfeit in hun onderlinge oorlog. Gabrielle en Carlos zorgen ervoor dat Xiao-Mei zwanger wordt.

23. Remember (Deel 1 en 2)
In een reeks flashbacks zien we hoe Bree, Lynette, Susan en Gabrielle hun intrek nemen op Wisteria Lane en hoe Mary Alice hen allemaal bij elkaar bracht. Ondertussen wordt ook het duistere verleden van de Applewhites in Chicago onthuld. Terug in het heden krijgt Bree onheilspellend nieuws te horen over Danielle en haar vriendje Matthew. Susan verhuist naar een caravan wanneer haar huis afbrandt. Lynette krijgt af te rekenen met een huwelijkscrisis wanneer ze te weten komt dat Tom ontrouw is geweest. Gabrielle komt meer te weten over de relatie tussen Carlos en Xiao-Mei en Zach erft een aardige som geld van zijn grootvader Noah. Het seizoen sluit af met Mike, wiens leven bedreigd wordt door een verrassende tegenstander.

BEELD EN GELUID
Het uitstekende technische departement van de uitgave van het eerste seizoen is gelukkig weer van de partij. De 1.78:1 anamorfische transfer biedt een uitstekende beeldkwaliteit. Het beeld blijft scherp en vrij van beschadigingen doorheen het hele seizoen. De surrealistische omgeving van Wisteria Lane komt helemaal tot leven dankzij prachtige kleuren en helderheid. Op een aantal sporen van edge enhancement na, valt er niets aan te merken op deze puike transfer. Naast een prima beeldkwaliteit, krijgt deze uitgave ook een aangenaam Dolby Digital 5.1-geluidsspoor met zich mee. Dat spoor maakt uitstekend gebruik van de surround speakers voor de weergave van geluidseffecten en achtergrondmuziek.

EXTRA'S
Het eerste seizoen van de Desperate Housewives was bijzonder goed voorzien van bonusmateriaal. Helaas maakte men een foute beslissing over de presentatie van dat bonusmateriaal. De extra's stonden verspreid over alle discs en dat zorgde ervoor dat overijverige kijkers vaak een aantal spoilers tegenkwamen. Bij de uitgave van dit tweede seizoen staan de extra's allemaal bij elkaar op het laatste schijfje en dat is een keuze die we alleen maar kunnen toejuichen. Helaas vallen de extra's ditmaal wat te licht uit. Je kunt kijken naar een aantal nooit uitgezonden verhaallijnen die sneuvelden op de snijtafel. Vervolgens is er de korte feature Marc en mam met een discussie tussen bedenker Marc Cherry en zijn moeder. Ze hebben het over zijn jeugd en over zijn inspiratie voor de reeks. Van concept tot uitzending werpt een blik achter de schermen en concentreert zich op het proces van schrijven en regisseren. In de tv-huisvrouw als rolmodel krijgen we een overzicht van verschillende huisvrouwen doorheen de televisiegeschiedenis. De toenmalige actrices delen hun mening over de personages die ze vertolkten. Voor Marcs mooiste: De favoriete scènes van ontwerper voorziet Marc Cherry zijn favoriete fragmenten uit dit seizoen van het nodige commentaar. Het bonusmateriaal wordt afgerond met een 11-tal verwijderde scènes.

CONCLUSIE
Desperate Housewives – Seizoen 2 zadelt de kijker op met een wat geïsoleerd gevoel. Ook tijdens het eerste seizoen durfde dat al eens te gebeuren, maar daar werd alles samengehouden door een overkoepelende verhaallijn, die er nu niet meer is. Daardoor duurt het in vergelijking met het eerste seizoen langer tot je ervoor gewonnen bent. Deze uitgave biedt een uitstekende beeld- en geluidskwaliteit. Het aanwezige bonusmateriaal valt helaas wat te licht uit.


cover
Studio: Buena Vista

Regie: Larry Shaw, David Grossman, Arlene Sanford, Robert Duncan McNeill, Stephen Cragg, Randall Zisk, Pam Thomas, Tom Cherones, Wendey Stanzler
Met: Teri Hatcher, Felicity Huffman, Marcia Cross, Eva Longoria, Nicolette Sheridan

Film:
7/10

Extra's:
6/10

Geluid:
8/10

Beeld:
8/10


Regio:
2

Genre:
Drama

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2006

Leeftijd:
12

Speelduur:
960 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
8717418101374


Beeldformaat:
1.78:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital 5.1
Frans Dolby Digital 5.1
Spaans Dolby Digital 5.1

Ondertitels:
Nederlands, Engels, Frans, Spaans, Deens, Fins, Noors, Zweeds, IJslands, Engels CC
Extra's:
• Nooit uitgezonden verhaallijnen
• Marc en mam
• Van concept tot uitzending
• De tv-huisvrouw als rolmodel
• Marcs mooiste: De favoriete scènes van ontwerper Marc Cherry
• Deleted scenes

Andere recente releases van deze maatschappij