:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> A-TEAM, THE - SEIZOEN 4
A-TEAM, THE - SEIZOEN 4
Bespreking door: Joris - Geplaatst op: 2006-11-07
SERIE
Tegen het begin van het vierde seizoen lieten de kijkcijfers van The A-Team het langzamerhand afweten. Er ontstond ook onenigheid tussen George Peppard (Hannibal Smith) en Mr. T. Die onenigheid liet zich merken in een aantal afleveringen waarbij één van de twee kemphanen opmerkelijk afwezig was. Producer Stephen J. Cannell riep de hulp van een aantal beroemdheden in om zijn programma van de ondergang te redden. Dat verklaart de aanwezigheid van namen als Rick James, Isaac Hayes, Hulk Hogan en Boy George met Culture Club. Deze aanpak verraadt natuurlijk de bedoelingen van Cannell: The A-Team was al een luchtige actiereeks en de aanwezigheid van de beroemdheden maakte het geheel nog makkelijker verteerbaar voor het toenmalige kijkpubliek. Voor de rest was er meer van hetzelfde. Het publiek bleek er echter niet meer zo zeer mee gediend. De keuze van Cannell bleek niet te zorgen voor de ommekeer die hij wellicht verhoopte, want de kijkcijfers gingen als een baksteen verder de diepte in. In het vijfde en laatste seizoen gaat de reeks dan ook een totaal andere richting uit en daar krijgen we aan het einde van het vierde seizoen al een voorsmaakje van wanneer het A-Team, in tegenstelling tot eenieders verwachting, dan toch bij de kraag wordt gevat door het leger in de persoon van General Fullbright.

AFLEVERINGEN
1. Judgment Day (Deel 1)
Het A-Team trekt naar Italië om de dochter van een rechter te redden uit de klauwen van een stel gangsters. Het blijkt geen eenvoudige opdracht, want de gangsters bevinden zich op vertrouwd terrein waar ze hun mannetje weten te staan.

2. Judgment Day (Deel 2)
Nadat Mr. T het reddingsvliegtuig aan flarden heeft gereden – hij heeft immers een hekel aan vliegen – moet het team op zoek naar een andere manier om terug thuis te raken. Met de hulp van Face nemen ze hun intrek op een cruiseschip. De gangsters zijn er echter in geslaagd om aan boord van het schip te raken.

3. Where Is The Monster When You Need Him?
Hannibal krijgt een rol in een low budget productie. Wanneer ze de film set naar Zuid-Amerika moeten verhuizen, wacht een plaatselijke gangster hen al op. Hij verwacht zich echter niet aan het A-Team.

4. A Lease With An Option To Die
Een stel spierbundels maakt een grote fout door de moeder van B.A. uit haar appartement te jagen. Het A-Team zet zijn beste beentje voor om de sloop van de blok appartementen te voorkomen.

5. The Road To Hope
Hannibal vermomt zich als een landloper om te snappen aan de klauwen van het leger. Niet veel later duikt er echter iemand op die zich als Hannibal voordoet. Ondertussen is Murdock ervan overtuigd dat hij zichzelf onzichtbaar kan maken.

6. The Heart Of Rock N' Roll
Zanger Rick James doet beroep op het A-Team om de rock-'n-roll legende CJ Mack te helpen. Hij zit in de gevangenis en zijn leven loopt daar plotseling enorm veel gevaar. CJ Mack is namelijk op de hoogte van corruptie en illegale activiteiten.

7. Body Slam
Hulk Hogan vraagt zijn oude vriend B.A. om hem te helpen in de strijd tegen een gangster die het zonder enige reden gemunt heeft op het jeugdcentrum dat Hulk financiert.

8. Blood, Sweat, And Cheers
Iemand saboteert een wagen tijdens een regionale stock car race. Het voorval trekt de aandacht van het A-Team omdat de wagen toehoort aan een oude vriend van Hannibal.

9. Mind Games
Face verlaat het A-Team wanneer de regering hem volledige gratie verleent. Hij groeit snel uit tot een beroemdheid. Het A-Team volgt hem op de voet omdat ze vermoeden dat gratie niet helemaal in orde is. Ondertussen doet Murdock er alles aan om zich voor te doen als Face.

10. There Goes The Neighborhood
Het A-Team brengt een rockster, die bedreigd wordt met ontvoering, onder in een rustige buurt. De buurt zal echter niet lang meer rustig blijven.

11. The Doctor Is Out
De dokter van Murdock wordt ontvoerd tijdens een sessie. Het A-Team reist naar Zuid-Amerika om de psychiater op te sporen. Daarbij worden ze vergezeld door een vrouw die beweert zijn dochter te zijn.

12. Uncle Buckle-Up
Hannibal doet een auditie voor de rol van Ruff the Bear in The Uncle Buckle Up Show. Daar ontdekt hij dat Uncle Buckle in de problemen zit. Iemand gebruikt zijn speelgoed om heroïne te smokkelen.

13. Wheel Of Fortune
Murdock maakt gebruik van het systeem van Face om het Rad van Fortuin te winnen. Hij wint een reis naar Hawaï, maar wordt er ontvoerd door een stel mannen die beweren bij de CIA te horen. Ze blijken echter bijzonder met die CIA te maken te hebben.

14. The A-Team Is Coming, The A-Team Is Coming
Sovjetspionnen hebben de hulp van het A-Team nodig om de diefstal van een Amerikaans satellietwapen te verhinderen. De diefstal zou de wereldvrede kunnen verstoren en het begin van Wereldoorlog III betekenen.

15. Members Only
De kansen van Face om toegang te krijgen tot een exclusieve country club worden teniet gedaan wanneer het A-Team de strijd aangaat met een corrupte bankdirecteur.

16. Cowboy George
Face denkt dat hij een optreden van countryzanger Cowboy George heeft geregeld voor één van de ruigste tenten in het Zuidwesten, maar zijn vriend, een agent, levert hem Boy George in de plaats. Boy George en het ruige Zuiden blijkt geen al te beste combinatie.

17. Waiting For Insane Wayne
Wanneer het A-Team wordt verward met een stel huurmoordenaars, zijn ze allesbehalve opgetogen. Ze zijn nog minder opgetogen wanneer ze horen dat ze zogezegd ingehuurd zijn om een man en zijn zoon uit te schakelen i.v.m. een ruzie over een olieput.

18. The Duke Of Whispering Pines
Een vroegere vriendin van B.A. zit met een probleem. Haar man, een oude schoolrivaal van B.A., is verdwenen. Tijdens hun zoektocht stuit het A-Team op een lading verborgen goud in de bergen.

19. Beneath The Surface
Face keert terug naar zijn weeshuis voor een reünie. Hij ontmoet er de zus van een oude vriend. Ze is ongerust over de verdwijning van haar broer en een oude vriendin, die samenwerkt met General Fulbright om Face te vangen en de beloning op te strijken. Terwijl ze op de vlucht zijn voor het leger, moet het team de verdwenen broer zien terug te vinden.

20. Mission Of Peace
Een aantal bejaarde burgers huurt het A-Team in om hun historische missiehuis in Texas te beschermen. Een groep ontwikkelaars wil het toerisme aanwakkeren en deinst er niet voor terug om de burgers van hun land te verjagen.

21. The Trouble With Harry
Hulk Hogan brengt een bezoekje aan B.A., maar de reünie wordt onderbroken wanneer een jongere hen om hulp vraagt. Zijn vader zit met een alcoholprobleem en wordt achtervolgd door een halfgare gangster.

22. A Little Town With An Accent
Het A-Team ontdekt dat een, zogezegd overleden, misdadiger verantwoordelijk is voor de intimidatie van de eigenaars van een aantal benzinestations. Ondertussen is Murdock bezorgd over de truck die hij met het Rad van Fortuin won.

23. The Sound Of Thunder
General Fulbright vangt het A-Team en geeft hen vervolgens de kans om hun onschuld te bewijzen. Daarvoor moeten ze met hem mee naar Vietnam om een oorlogsgevangene te bevrijden die hun naam kan zuiveren. Fulbright heeft echter een heel ander doel voor ogen. Hij is namelijk van plan om een kind, dat het zijne zou kunnen zijn, op te sporen.

BEELD EN GELUID
De transfers vertoonden weinig vooruitgang doorheen de uitgaven van de voorgaande seizoenen en dat is ook nu niet anders. De 1.33:1 biedt nog steeds een aanvaardbare beeldkwaliteit. Helaas zijn er ook nu tal van printbeschadigingen aanwezig. Een stevige portie grain zorgt hier en daar voor een minder scherp beeld. Toch hoeven de tekortkomingen het kijkgenot niet in de weg te staan. De Dolby Digital 2.0-geluidstrack klinkt ok zonder een speciale indruk te maken.

EXTRA'S
In tegenstellingen tot de voorgaande seizoenen trakteert Universal ons ditmaal toch op twee extra's. Het eerste toetje is de aflevering Point Of No Return uit het vijfde seizoen. Daarin gaat het A-Team op zoek naar Hannibal wanneer die zich tijdens een solomissie niet meldt op het afgesproken tijdstip. Het tweede toetje zal de nostalgici onder ons zeker kunnen smaken: The Great 80's TV Flashback (29 min.) blikt terug op een bijzonder geslaagde periode uit de televisiegeschiedenis. Series als Miami Vice, Magnum PI, Knight Rider en andere komen allen aan bod. Daarnaast zijn er ook interviews met Stephen J. Cannell en David Hasselhoff.

CONCLUSIE
Ben je een fan van The A-Team dan mag je dit vierde seizoen niet aan je voorbij laten gaan. We moeten echter toegeven dat het na vier seizoenen allemaal wat té herkenbaar overkomt. De arrestatie van het A-Team aan het einde van dit vierde seizoen, doet echter vermoeden dat het vijfde en laatste seizoen nog één en ander in petto heeft.


coverStudio: Warner

Regie: John Peter Kousakis, Bob Bralver, James Darren, David Hemmings, Sidney Hayers, Dennis Donnelly, Michael O'Herlihy, Craig R. Baxley
Met: George Peppard, Mr. T, Dirk Benedict, Dwight Schultz

Film:
6/10

Extra's:
4/10

Geluid:
7/10

Beeld:
6/10


Regio:
2

Genre:
Actie

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
1985

Leeftijd:
6

Speelduur:
1085 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
5050582443806


Beeldformaat:
1.33:1 PAL

Geluid:
Engels Dolby Surround 2.0

Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• Seizoen 5 Afl. Point Of No Return
• The Great 80’s TV Flashback

Andere recente releases van deze maatschappij