:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> FEAST
FEAST
Bespreking door: Mattias - Geplaatst op: 2007-08-30
FILM
Hero: Listen to me. A storm o'hell's coming down on this place any second. I don't know what they are, I don't know where they came from. All I do know is that these fuckers are fast, nasty, and hungry... and there's four of 'em. They got claws like Ginsu knives and more teeth than a chainsaw. They're comin'... right now. So we gotta lock this bar down. That means doors, windows, drains, and zippers, and we gotta do it now. You! Get a phone, call the cops, National Guard, townies, anybody who kicks ass, and get 'em out here. Any questions?
Bartender: Yeah. Who the hell are you?
Hero: I'm the guy that's gonna save your ass.


Op een avond worden in een bar, temidden van de woestijn, de bezoekers en het personeel ineens aangevallen door een groepje monsters. Iedereen moet nu vechten voor zijn leven, aangezien de monsters van plan zijn om alle aanwezigen één voor één op te eten...

Feast is de winnaar van het derde seizoen van Project Greenlight, een tv-programma waarin Miramax / Weinstein Co samen met Matt Damon en Ben Affleck op zoek gaat naar (jong) talent. Regisseur John Gulager kreeg hierdoor de kans te tonen wat hij in zijn mars heeft en als debuutfilm is Feast zeker niet slecht te noemen. Ongetwijfeld heeft u ook al tientallen films gezien waarin dieren / monsters / zombies een aantal mensen aanvallen die afgesloten zijn van de bewoonde wereld maar gelukkig weet Gulager aan dit gegeven nog een redelijk frisse draai te geven. Dat Feast zichzelf niet erg serieus neemt is mooi meegenomen. Zo worden de personages voorgesteld aan de hand van een soort fiche die in beeld verschijnt met daarop ondermeer hun bezigheid en levensverwachting. Het acteerwerk en de casting zijn redelijk goed te noemen. Bekendste gezichten uit de cast zijn wellicht Balthazar Getty (Lost Highway, Alias) en Jason Mewes (Jay uit Clerks en Jay And Silent Bob Strike Back). Fans van de legendarische hardcoreband Black Flag zullen zeker serieus de wenkbrauwen fronsen wanneer ze Henry Rollins (Bad Boys II) te zien krijgen in een roze broek. Ook met de vaak grappige dialogen zit het wel snor. Minder enthousiast zijn we op visueel vlak met een hyperkinetische videoclip stijl die redelijk snel op de zenuwen gaat werken. Bij een film als Feast verwacht men toch een serieuze portie bloed en gore maar we blijven, doordat het allemaal zo snel snel in beeld wordt gebracht, wat op onze honger zitten. Mede door de korte speelduur (76 minuten in plaats van de op de hoes vermeldde 95 minuten!) gaat Feast echter nooit vervelen.

BEELD EN GELUID
Zoals we mogen verwachten bij een recente film als Feast hebben we weinig reden tot klagen voor wat betreft de beeld- en geluidskwaliteit. We krijgen een transfer in het originele 2.35.1-formaat met een goede scherpte, contrast en zwartniveau wat belangrijk is bij een film met veel donkere scènes. Ook de Dolby Digital 5.1-track is goed te noemen alhoewel er tijdens bepaalde aktiescènes meer gebruik kon gemaakt worden van de surroundspeakers.

EXTRA'S
We moeten het stellen met trailers voor Feast, Slow Burn, Tresspassers en Wolf Creek. Bij het selecteren van de trailers in het menu loopt wel het één en ander mis: men krijgt telkens een andere trailer te zien dan de gewenste (vb die van Slow Burn bij het selecteren van de trailer voor Wolf Creek)

CONCLUSIE
Feast is geen klassieker in wording maar toch mogen horrorliefhebbers deze film zeker een kans geven.

I think were gonna be okay, guys. Yeah, I think were gonna be alright. You know, this is just some leaky barrel, radiation, toxic dump waste, enviro-crap, freak-beast accident that crawled out of the sewer, man. That's all this is. (Beer guy)


cover
Studio: Paradiso

Regie: John Gulager
Met: Duane Whitaker, Baltazar Getty, Josh Zuckerman, Henry Rollins, Jason Mewes, Judah Friedlander

Film:
6,5/10

Extra's:
0,5/10

Geluid:
8/10

Beeld:
8,5/10


Regio:
2

Genre:
Horror

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2005

Leeftijd:
16

Speelduur:
76 min.

Type DVD:
SS-SL

Barcode:
5410504072062


Beeldformaat:
2.35:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital 5.1

Ondertitels:
Nederlands, Frans
Extra's:
• Trailers

Andere recente releases van deze maatschappij