:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> MAGNUM P.I. - SEIZOEN 6
MAGNUM P.I. - SEIZOEN 6
Bespreking door: Joris - Geplaatst op: 2007-09-03
SERIE
Tegen het einde van het vijfde seizoen maakte Magnum P.I. een vrije val in de kijkcijfertabellen en die trend zette zich verder tijdens het zesde seizoen. De reeks was zijn originaliteit kwijt en werd her en der dan ook vlotjes gekelderd. De reeks ging gebukt onder een gevoel van déjà vu en zette heel wat kijkers op andere sporen. Magnum P.I. kon het bijgevolg niet meer halen van zijn concurrenten en andere nieuwigheden op de televisiezenders. De eerste aflevering van het zesde seizoen kon daar weinig aan veranderen. Het is voor een reeks met dalende kijkcijfers nochtans van primordiaal belang om een nieuw seizoen met een knaller van start te gaan. De afnemende belangstelling straalde ook enigszins af van hoofdrolspelers Tom Selleck. Hij zat immers op een moment van zijn carrière waar hij beschouwd werd als een populaire televisiester die er niet in geslaagd was om naar het witte doek door te groeien. In een poging om de fans niet teleur te stellen doet hij toch zijn best, maar zowel de acteurs als de schrijvers en regisseurs schijnen tijdens dit zesde seizoen nooit op volle toeren te draaien.

AFLEVERINGEN
1. Déjà Vu
Magnum en Higgins reizen naar Londen om erop toe te zien dat het nieuwe kasteel van Robin Masters tijdig klaar is voor een groot banket. Terwijl Higgins zich bezig houdt met een opleiding, brengt Thomas een bezoek aan Geoffrey St. Clare, een oude vriend uit Vietnam. Thomas krijgt van Geoffrey's vrouw, Penelope, te horen dat Geoffrey is omgekomen bij een hit-and-run met een zwarte Jaguar. Geoffrey had nochtans in Parijs moeten zijn en de omstandigheden wijzen erop dat het om moord gaat.

2. Déjà Vu (Part II)
Terwijl Thomas en Penelope het mysterie rond de dood van Geoffrey onderzoeken, groeien ze naar elkaar toe. Ondertussen wordt Thomas achtervolgd door een droom die de dood van Geoffrey aangekondigd lijkt te hebben. Het tweetal ontdekt dat Geoffrey ooit deel uitmaakte van een grote groep huurmoordenaars. Ze gaan ervan uit dat Geoffrey vermoord werd om te vermijden dat hij het bestaan van de groep aan het licht zou brengen.

3. Old Acquaintance
Magnum ontmoet Goldie Morris, een oude vriendin van de middelbare school. Hij stelt vast dat Goldie uitgegroeid is tot een aantrekkelijke vrouw. Haar extreme protesthouding is ze echter nog niet kwijt. Dat komt tot uiting wanneer ze ontdekt dat Thomas op het punt staat belangrijke papieren te bezorgen aan de onpopulaire president van een land uit de Derde Wereld. De man staat erom bekend een comfortabel leven te leiden terwijl de bewoners van zijn land omkomen van de honger. Dat terzijde, heeft Goldie een job voor Thomas. Ze huurt hem in om een dolfijn op te sporen die recentelijk werd gekidnapped.

4. The Kona Winds
Magnum bevindt zich aan zee waar hij toeziet op de naderende storm die tot stand werd gebracht door de Kona Winds. Hij ziet hoe een vrouw het turbulente water inspringt of erin uitglijdt. Nadat hij haar heeft gered, brengt hij haar naar het landgoed. Daar vertelt ze hem dat ze de vorige nacht getuige was van een moord door haar man. Ze is bang dat hij haar ook zal vermoorden. Terwijl Magnum de zaak onderzoekt, begint hij verliefd te worden op de vrouw. Hij stelt echter vast dat heel wat mensen zich vreemd beginnen te gedragen omwille van de storm.

5. The Hotel Dick
Magnum geeft zijn verblijf op het landgoed op voor een “echte” job als detective van het Hawaiian Gardens Hotel. Het is zijn taak om problemen buiten te houden, prostituees te weren en vooral ook om een einde te brengen aan de reeks diefstallen waar het hotel door geplaagd wordt. Magnum slaagt er echter hoofdzakelijk in om op de zenuwen van zijn snobistische baas te werken.

6. Round And Around
Ron Pennington, een vriend van T.C. en Magnum, wordt neergeschoten wanneer hij een gewapende overval op een kruidenierszaak probeert te onderbreken. T.C. slaagt er nog in om een glimp op te vangen van de overvallers wanneer ze op de vlucht slaan.

7. Going Home
Na dertien jaar keert Thomas terug naar Tidewater om de begrafenis van zijn geliefde grootvader, Everett bij te wonen. Tijdens zijn bezoek brengt hij een langlopende familieruzie terug tot leven, want hij verdenkt zijn stiefvader ervan een erfstuk van de familie gestolen en verkocht te hebben. Het gaat om niets minder dan een brief van Abraham Lincoln.

8. Paniolo
De rijke eigenaar van een ranch huurt Magnum in voor 100.000 dollar om een stel veedieven tegen te houden. De dieven zouden er immers voor kunnen zorgen dat zijn ranch failliet gaat. Thomas komt er echter al snel achter dat de man helemaal niet is zoals hij zich voordoet.

9. The Treasure Of Kalaniopu'u
Magnum en een groepje van zijn schattenjachtvrienden komen onder schot te staan op een bergtop. Ze hebben een prijs ter waarde van 1 miljoen dollar in hun bezit. De schattenjacht werd georganiseerd ter promotie van een nieuw boek van Robin Masters.

10. Blood And Honor
Magnum wordt teruggeroepen naar de marine door Admiral Hawkes. De admiraal meent dat er een veiligheidslek is op zijn basis. Hij kan zijn personeel niet inschakelen omdat eender wie de mol kan zijn. Magnum moet de zaak zien op te lossen in een tijdsspanne van drie dagen. De admiraal verwacht immers belangrijke papieren, die bijzonder gevaarlijk zouden kunnen zijn wanneer ze in de verkeerde handen terecht komen.

11. Rapture
Tijdens een duiksessie met T.C., ziet Thomas een jongen die uit het niets lijkt te verschijnen. De jongen heeft geen zuurstoffles en Thomas doet hem dan ook teken om hem te volgen. Thomas slaagt er niet in om de jongen te volgen en krijgt achteraf af te rekenen met de scepsis van T.C., Higgins en Rick. Ze geloven niets van zijn verhaal en Thomas is dan ook vastberaden om het tegendeel te bewijzen. Zo ontdekt hij dat zijn visioen overeen stemt met de beschrijving van een jongen die vijf jaar eerder om het leven kwam.

12. I Never Wanted To Go To France, Anyway
Een oude kameraad van Higgins brengt zijn rondreizende festival naar Hawaii. Wanneer één van de artiesten wordt neergestoken, vraagt Higgins aan Magnum om de zaak te onderzoeken. Magnum gaat met de hulp van Rick undercover en ontdekt dat het festival al enige tijd geplaagd wordt door "ongevallen". Hij moet er zien achter te komen wie ervoor probeert te zorgen dat het festival de boeken moet sluiten.

13. Summer School
Nadat hij her en der van dure scholen wordt gestuurd, belandt R.J., het rijke neefje van Robin Masters, op het landgoed. Higgins krijgt de taak hem her op te voeden. R.J. houdt er zo zijn eigen agenda op na en besluit om Magnum te imiteren omdat hij onder de druk is van zijn avonturen. Zo wordt hij ingehuurd door een vrouw om de enige getuige van de moord op haar man op te sporen.

14. Mad Dogs And Englishmen
Magnum raakt van streek wanneer Higgins zijn positie op het landgoed verliest. Hij zou verantwoordelijk zijn voor de diefstal van grote hoeveelheden geld en waardevolle kunstvoorwerpen. De vervangster van Higgins blijkt een wat vreemde actrice. Magnum laat het er niet bij en trekt op onderzoek naar het mysterieuze vertrek van Higgins.

15. All Thieves On Deck
Magnum krijgt de taak een week aan boord van een luxueus cruiseschip te vertoeven. Hij moet er een Amakua, een waardevol houten Hawaiiaans beeldje bewaken voor Robin Masters. Een stel overvallers heeft het immers gemunt op het kostbare artefact.

16. This Island Isn't Big Enough
Wanneer Rick's boot verlaten terugkeert van een cruise, besluit Magnum te onderzoeken wat er met zijn vriend en de passagiers is gebeurd. Men gaat er vanuit dat iedereen om het leven is gekomen. Zijn zoektocht wordt gehinderd door een wetsdienaar die zich gedraagt als John Wayne.

17. Way Of The Stalking Horse
Magnum wordt ingehuurd door verzekeringsmakelaar Dan Wolf om zijn vader, die hij al 30 jaar niet gezien heeft, op te sporen. Magnum beseft op dat moment nog niet dat zijn klant eigenlijk een oplichter/huurmoordenaar is, die Magnum gebruikt om zijn volgende slachtoffer op te sporen.

18. Find Me A Rainbow
Lydia McCarthy, een rijke jongedame, huurt Thomas in om de chauffeur van haar familie op te sporen. Ze beweert dat hij juwelen van haar gestolen heeft. Thomas vindt de man, maar die houdt val dat Lydia door hem geobsedeerd is.

19. Who Os Don Luis Higgins, And Why Is He Doing These Terrible Things To Me?
Higgins is volop bezig met de voorbereidingen voor een prestigieus schaaktornooi. De president van Costa Del Rosa zal het tornooi bijwonen als eregast. Het leven van de man is echter in gevaar en Magnum moet voor de veiligheid instaan. Ondertussen krijgen Higgins en Magnum ook af te rekenen met de flamboyante Don Luis Mongueo, een zogezegde halfbroer van Higgins.

20. A Little Bit Of Luck, A Little Bit Of Grief
T.C. en Magnum trekken ten strijde tegen de afbraak van het clubhuis van T.C.. Een rijke projectontwikkelaar heeft immers de opdracht gegeven om het huis met de grond gelijk te maken. Ondertussen wint Rick 1 miljoen dollar tijdens een snoepreisje. Niet veel later ontmoet hij een vrouw met wie hij vrijwel onmiddellijk trouwt. Hij komt echter in een lastig parket terecht.

21. Photo Play
Fotografe Sally Faraday is van plan om Magnum in te huren, maar de twee ontmoeten elkaar in ongelukkige omstandigheden. Tijdens een achtervolging beschadigt ze de Ferrari van Magnum en zadelt ze Agatha op met een gebroken enkel. Sally wil beroep doen op de hulp van Magnum omdat ze denkt dat ze achtervolgd wordt. Ze keerde terug uit Frankrijk met een aantal foto’s voor een nieuw boek. Het lijkt erop dat ze een aantal dingen op de gevoelige plaat heeft gelegd die daar niet voor bestemd zijn.

BEELD EN GELUID
De 21 afleveringen van het zesde seizoen staan gespreid over 6 discs en worden gepresenteerd in het oorspronkelijke 1.33:1 formaat. De kwaliteit van de transfers vertoont enige vooruitgang tegenover de vorige seizoenen. De kleuren zijn levendiger en er is minder film grain aanwezig. De Dolby Digital 2.0 Mono-geluidstrack heeft hier en daar last van wat ruis. Gelukkig neemt die storing nooit de overhand op de dialogen en als je er niet op gaat letten, vormt het ook geen groot probleem. Voor de rest worden dialogen netjes weergegeven en is de muziek vrij goed gebalanceerd.

EXTRA'S
Universal schijnt er een vreemde houding op na te houden wat betreft het bonusmateriaal. Bij de uitgaven van het vierde en het vijfde seizoen zagen we al een aflevering uit het volgende seizoen als extra vermeld. Dat is ook nu niet anders met de aflevering Little Girl Who uit het zevende seizoen. Van volwaardig bonusmateriaal kunnen we in deze toch niet echt spreken.

CONCLUSIE
Het zesde seizoen van Magnum P.I. brengt weinig tot geen vernieuwing t.o.v. de voorgaande seizoenen. Voordien werden we al overmand door een gevoel van déjà vu en die trend zet zich helaas alleen maar verder. Het moet echter toch gezegd, dat de nostalgie onvermijdelijk in actie treedt bij het horen van de begingeneriek. Ben je een fan van de reeks, dan mag dit zesde seizoen natuurlijk niet ontbreken aan je collectie. Het is alleen jammer dat de uitgave zo weinig extra te bieden heeft.


coverStudio: Universal

Regie: diverse
Met: Tom Selleck, John Hillerman, Roger E. Mosley, Larry Manetti

Film:
6/10

Extra's:
1/10

Geluid:
6/10

Beeld:
7/10


Regio:
2

Genre:
Actie

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
1985

Leeftijd:
6

Speelduur:
1035 min.

Type DVD:
SS-DL


Beeldformaat:
1.33:1 PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital 2.0 Mono

Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• Extra aflevering uit het 7de seizoen: Little Girl Who

Andere recente releases van deze maatschappij