:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> BLACK ANGEL
BLACK ANGEL
Bespreking door: Steve - Geplaatst op: 2007-10-29
FILM
Italië. Maart, 1945. Livia (Anna Galiena) is de echtgenote van een hooggeplaatste ambtenaar. Ze wil met de wagen van advocaat Ugo Oggiano (Franco Branciaroli) naar Venetië, waar ze een afspraak heeft met haar minnaar, de Duitse officier Helmut Schultz (Gabriel Garko). Tijdens de reis herbeleeft ze de hoogtepunten van haar vurige verhouding met Helmut, een verhouding die voortkwam uit haar brandende verlangen naar seksualiteit. Eenmaal in Venetië wacht haar echter een verrassing...

Tinto Brass, je houdt ervan of je gruwelt ervan! Voor de liefhebbers is de cineast dé grootmeester van de erotiek, voor de haters is Brass een pompeuze blaaskaak die enkel kan scoren met blote borsten. Hem afschilderen als 'dé grootmeester' vind ik persoonlijk wat te veel van het goede, maar het is een feit dat de man een oog heeft voor natuurlijk vrouwelijk schoon en erotische situaties. Dit resulteerde in klassiekers Salon Kitty, Caligula, Miranda, All Ladies Do It, Paprika en Frivolous Lola. In Black Angel, ofte Senso '45, grijpt Brass net als in Salon Kitty terug naar het tijdperk van de nazi's. Het verhaal is een herwerking van het bekende boek "Senso", geschreven door Carmillo Boito. De "histoire" van de overspelige vrouw werd in 1954 al eens verfilmd door Luchino Visconti. In Brass zijn versie ligt de nadruk uiteraard meer op de voluptueuze vormen van de vrouw, maar toch bevat het script meer diepgang dan je denkt. De aankleding van de film is eveneens meer dan behoorlijk en de acteurs doen elk hun ding op een geloofwaardige manier. Maar het is echter de mooie bijpassende soundtrack door beroemd componist Ennio Morricone die ons het meest wist te bekoren. Hoewel deze Black Angel geen meesterwerk is geworden zoals de eerder vermelde Tinto Brass-classics, is de film toch aanbevolen voor de fans van de beruchte Italiaanse erotiekfilmer.

BEELD EN GELUID
De beeldkwaliteit op deze dvd is over het algemeen goed te noemen. Brass gebruikt zowel zwart wit en kleur om het onderscheid tussen het heden en het verleden te maken. Over het algemeen is de kwaliteit van de zwart-wit fragmenten iets beter dan bij de stukken in kleur. Hier een daar duikt wat grain op maar niet in de mate dat het als storend ervaren kan worden. We treffen op de dvd de originele Italiaanse Dolby Surround 2.0 track aan. De track klinkt nergens indrukwekkend maar voldoet aan de normen.

EXTRA'S
Net zoals bij al de andere titels uit de Essential Cinema collectie zijn er - buiten een brochure met erg beknopte notities over de film in kwestie - geen extra's aanwezig.

CONCLUSIE
Mensen die Salon Kitty 2 verwachten zullen teleurgesteld zijn, maar dat neemt niet weg dat Black Angel zijn verdiensten heeft. De dvd uit de "Essential Cinema" collection is een port van de eerdere uitgave van Dutch Filmworks. De beeld- en geluidskwaliteit is behoorlijk en de extra's zijn nog steeds even afwezig. Voer voor de Tinto Brass-fans!


cover
Studio: Dutch FilmWorks

Regie: Tinto Brass
Met: Anna Galiena, Gabriel Garko, Loredana Cannata

Film:
6,5/10

Extra's:
0,5/10

Geluid:
7/10

Beeld:
7/10


Regio:
2

Genre:
Cult/pulp

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2002

Leeftijd:
16

Speelduur:
122 min.

Type DVD:
SS-SL

Barcode:
8715664012505


Beeldformaat:
1.78:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Italiaans Dolby Surround 2.0

Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• Brochure met liner notes

Andere recente releases van deze maatschappij