:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> FOREIGN CORRESPONDENT
FOREIGN CORRESPONDENT
Bespreking door: Mattias - Geplaatst op: 2007-11-18
FILM
Het jaar is 1939. De Amerikaanse misdaadjournalist Johnny Jones (Joel McCrea) wordt door zijn redacteur naar Londen gestuurd om er verslag uit te brengen van een wel bijzondere "misdaad": het uitbreken van de tweede wereldoorlog. Zonder voorbereiding komt Jones in een echt wespennest terecht: een spionagering die zich voordoet als een vredesorganisatie...

Zoals collega Dieter reeds opmerkte in zijn bespreking is Foreign Correspondent een film die weinig genoemd wordt in Hitchcock top-5 lijstjes. Ook ondergetekende zou Foreign Correspondent niet opnemen in zijn Hitchcock top 5 (daarin wel North By Northwest, Vertigo, Strangers On A Train, Rear Window en Psycho) wat niet wegneemt dat de film uitermate de moeite loont. We krijgen een sterk, quasi perfect uitgebalanceerd verhaal: een pak spanning, een snuif humor en een vleugje romantiek. Neem daarbij nog de sterke regie (geregeld herkent men duidelijk de hand van de maestro) en het puike acteerwerk (vooral van hoofdrolspeler McCrea) en we hebben alle ingrediënten voor een klassieker die na meer dan 60 jaar nog niets aan impact heeft verloren. We kunnen het alvast niet beter zeggen dan Dieter: "Foreign Correspondent is kortom een solide diamant met vele facetten, die hopelijk nog lang op het grote en het kleine scherm mag fonkelen".

BEELD EN GELUID
Ondergetekende kreeg nooit de kans om de UK-release van Foreign Correspondent te bekijken maar afgaande op de bespreking van collega Dieter was de beeldkwaliteit niet om over naar huis te schrijven. Het kan bijna niet anders dat we hier een andere transfer krijgen: zowel het contrast en de scherpte, de meest problematische punten bij de UK release, zijn hier zeker voldoende. De printbeschadigingen en grain die soms opduiken konden ons kijkplezier zeker niet verbrodden. De Engelstalige Dolby Surround 2.0-track is grotendeels ruisvrij, de dialogen klinken kristalhelder.

EXTRA'S
We moeten het jammer genoeg stellen zonder extra's. Wie extra's wil kan terecht bij de Warner regio 1 release die ondermeer de trailer en de featurette Personal History: Foreign Hitchcock in de aanbieding heeft.

CONCLUSIE
Thrillerliefhebbers hebben geen enkel excuus om deze klassieker niet in huis te halen, een must!


coverStudio: Universal

Regie: Alfred Hitchcock
Met: Joel McCrea, Laraine Day, Herbert Marshall, George Sanders, Albert Bassermann

Film:
8,5/10

Extra's:
0/10

Geluid:
6,5/10

Beeld:
7/10


Regio:
2

Genre:
Thriller

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
115

Leeftijd:
12

Speelduur:
1940 min.

Type DVD:
SS-SL

Barcode:
5050582504330


Beeldformaat:
1.33:1 PAL

Geluid:
Engels Dolby Surround 2.0

Ondertitels:
Nederlands, Deens, Fins, Noors, Zweeds
Extra's:
• geen

Andere recente releases van deze maatschappij