:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> ALLO ALLO - DE COMPLETE SERIE 2
ALLO ALLO - DE COMPLETE SERIE 2
Bespreking door: Mattias - Geplaatst op: 2007-12-24
SERIE
Na het leuke eerste seizoen kwam de 'Allo 'Allo!-machine helemaal op gang met dit nog betere tweede seizoen.

AFLEVERINGEN
Terwijl we bij het eerste seizoen 8 afleveringen kregen, verdeeld over twee schijfjes moeten we het nu stellen met 6 afleveringen op 1 dvd:

2.1. Six Big Boobies
Herr Flick wil van Lieutenant Gruber te weten komen welk van zijn drie exemplaren nu de echte Fallen Madonna with the big boobies is. Wanneer Edith het testament vindt van René laat ze het geld rollen teneinde een interessante (lees: bemiddelde) man aan de haak te kunnen slaan.

2.2. The Wooing Of The Widow Artois
René wordt geconfronteerd met een echt dilemma: hij moet kiezen tussen Yvette, Maria en Edith die als zijn weduwe al zijn geld heeft..

2.3. The Policeman Cometh
De 2 Britse piloten staan als koe verkleed in de weide, wachtend om opgehaald te worden door één van hun vliegtuigen. Jammer genoeg landt het vliegtuig niet, maar springt de meest bekende politie-officier in het westelijk halfrond eruit: Officer Crabtree, de man spreekt afgrijselijk Frans en werd gestuurd door de "British Ontelligence".

2.4. Swiftly And With Style
René en Hans keren terug in de gestolen tank van Gruber, maar Herr Flick zit hen op de hielen. Monsieur Alphonse probeert de weduwe Artois te verleiden terwijl Michelle van het verzet op een nieuw plannetje broedt om de Britse piloten te helpen ontsnappen.

2.5. The Duel
Monsieur Alphonse wil het opnemen tegen René in een duel om uit te maken wie de hand van weduwe Artois zal krijgen. Terwijl René probeert hieronder uit te komen, wordt de zijden ballon voor de ontsnapping van de piloten naar een schuur gebracht.

2.6. Herr Flick's Revenge
René ontsnapt aan het duel met monsieur Alphone en 'the resistance' leent hem de kleren van een verzetsmeisje om onder te duiken. Uiteindelijk belandt René in de kelder van Herr Flick waar die hem samen met de kolonel en de kapitein aan een serieuze ondervraging onderwerpt. Wie indertijd The Best Of 'Allo 'Allo! in huis haalde heeft reeds de afleveringen 2.3, 2.4, 2.5, 2.6 + de Christmas Special van het tweede seizoen die op de deze release jammer genoeg ontbreekt.

BEELD EN GELUID
We kunnen herhalen wat we vaststelden bij de release van het eerste seizoen: voor een tv-serie uit de jaren tachtig ziet 'Allo 'Allo! er goed uit op dvd. We krijgen een transfer in het originele 1.33.1-formaat die er redelijk scherp en contrastrijk is. De originele Dolby Surround 2.0-track is vrij van ruis of andere beschadigingen en weet derhalve de verwachtingen in te lossen

EXTRA'S
We moeten het opnieuw zonder extra's stellen.

CONCLUSIE
Net als bij het eerste seizoen krijgen we stuk voor stuk leuke afleveringen. Fans van de serie mogen dit tweede seizoen dan ook niet missen!


cover
Studio: Warner

Regie: David Croft
Met: Gordon Kaye, Carmen Silvera, Vicki Michelle, Kirsten Cooke, Kim Hartman, Richard Marner, Guy Siner, Richard Gibson

Film:
7,5/10

Extra's:
0/10

Geluid:
7/10

Beeld:
7/10


Regio:
2

Genre:
Komedie

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
1985

Leeftijd:
AL

Speelduur:
180 min.

Type DVD:
SS-DL


Beeldformaat:
1.33:1 PAL

Geluid:
Engels Dolby Surround 2.0

Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• geen

Andere recente releases van deze maatschappij